Cookie control
Dimarts, 16 de Juliol de 2019

Valls recupera l’històric edifici de Ca Xapes amb una inversió de 2,4 milions

Aprovat definitivament el projecte de rehabilitació

13 de Juny de 2019, per ACN
  • Una imatge de l'exterior de l'edifici

    Cedida

Valls recuperarà l’emblemàtic edifici de Ca Xapes amb una inversió de 2,4 milions d’euros. La junta de govern de l’Ajuntament ha aprovat de manera definitiva el projecte de rehabilitació de l’immoble en desús, que durant anys va acollir la Llar del Jubilat. L’objectiu de l’obra és que l’edifici pugui tornar a ser la seu dels jubilats. L’espai, testimoni de l’arquitectura industrial de mitjans del segle XIX a la capital de l'Alt Camp, està protegit com a Bé cultural d’interès local.

Per aquest motiu, el projecte contempla mantenir la volumetria i composició de les façanes protegides de Ca Xapes (tant la que dona a la muralla de Sant Antoni com la posterior, als carrers del Paborde i del Pantà), que es rehabilitaran de manera completa, segons informen fonts municipals.

També es conservaran forges i sostres encavallats de l’edifici industrial original. L’interior es reformarà per fer-lo més accessible i funcional a les necessitats de l’equipament i activitats de la llar, entitat que fins l’any 2009 va ocupar l’edifici i que, un cop es completin les obres, podrà tornar a la seva històrica seu. D’aquesta manera, els 2.050 m2 de superfície construïda de les tres plantes interiors de l’edifici es distribuiran per acollir els diferents serveis de l’entitat.

Així, donant prioritat a l’accessibilitat, a peu de carrer i amb accés directe des de l’exterior, s’hi instal·laran les sales que acullen els serveis que apleguen més participants, en concret, la cafeteria (amb prop de 100 m2) i un saló de ball (de més de 220 m2) que podrà operar també com un espai polivalent per a diverses activitats.

En aquestes dues sales s’hi sumen, a la planta baixa, la cuina i la recepció de l’equipament. La primera i segona planta acolliran el gruix de despatxos i sales per activitats, entre aquests un gimnàs (de més de 150 m2), l’aula d’informàtica i un espai que tindrà funcions polivalents. També hi ha haurà un ampli saló d’actes que recuperarà l’encavallat original de fusta del sostre de l’edifici.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges