Diumenge, 24 de Juny de 2018

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant destinarà 200.000 euros a pressupostos participatius

La presentació de propostes es pot fer entre el 19 de setembre i el 2 d'octubre

13 de Setembre de 2017, per Redacció
  • Plenari de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, en una imatge d'arxiu

    Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha tornat a posar en marxa, per segon any consecutiu, el procés de pressupostos participatius, un mecanisme de participació i gestió del municipi mitjançant el qual la ciutadania podrà proposar i decidir a què es destinarà 200.000 euros dels comptes del 2018.

Com l’any passat, amb aquest procés, el consistori preveu que es decideixin com a mínim dues inversions diferents i que cadascuna tingui un import màxim de 100.000 euros. L’objectiu és que els projectes resultants estiguin equilibrats entre els nuclis de població d’interior (Vandellòs, Masriudoms i Masboquera) i els de la costa (l’Hospitalet de l’Infant i l’Almadrava).

Perquè aquest procés sigui un canal més efectiu de democràcia participativa, l’Ajuntament introduirà enguany algunes millores, per tal que la informació arribi a tota la població i hi prengui part el màxim nombre de ciutadans possible. Com a novetat principal, s’introduirà la possibilitat de votar les propostes via Internet, a través de la pàgina web municipal (qui ho prefereixi podrà continuar votant de manera presencial a les oficines municipals d’atenció ciutadana).

A més, a la sessió de presentació dels Pressupostos Participatius, prevista per al 18 de setembre (a les 7 de la tarda, a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant; i a dos quarts de 9, a Ca la Torre de Vandellòs), s’explicaran les novetats d’aquesta edició i els assistents podran elaborar conjuntament propostes d’inversió amb el suport de tècnics. Una altra de les novetats és que a les sessions de debat, del 16 i 17 d’octubre,  els assistents podran prioritzar les propostes que s’hauran recollit, de manera que serà la pròpia ciutadania la que decideixi quines passen a la fase de validació.

Presentació de propostes

En una primera fase, del 19 de setembre al 2 d’octubre, qualsevol persona vinculada al municipi podrà presentar tres propostes d’inversió que consideri necessàries, tot tenint en compte que hauran de fer referència a inversions que afectin a les competències municipals, que el cost de cadascuna s’ajusti a un pressupost màxim de 100.000 euros i que es puguin concretar i avaluar econòmicament.

Hauran de ser propostes viables tècnicament i sostenibles en el temps, que siguin d’interès general i de gaudi per a tota la població. Les propostes es podran presentar bé presencialment (a les oficines municipals d’atenció ciutadana) o via Internet (a través de la pàgina web municipal: www.vandellos-hospitalet.cat). S’inclouran també en el recull final de propostes rebudes, les que s’hagin elaborat durant la sessió de presentació.

Posteriorment, s’organitzaran les sessions de debat, els dies 16 i 17 d’octubre,  
per tal de presentar el llistat de propostes recollides i oferir l’oportunitat d’afegir-hi les
consideracions que es creguin oportunes. Com a novetat d’enguany, les sessions de debat estan pensades per tal que els assistents puguin prioritzar les que s’hauran recollit i seleccionar-ne un nombre determinat, que seran les que finalment passaran a ser valorades tècnicament i econòmicament pels tècnics municipals.

Fase de votació

Les propostes validades es portaran a votació. Del 20 al 27 de novembre, totes les persones empadronades al municipi, de 16 anys o més, podran votar un màxim de tres idees. El 30 de novembre es presentaran públicament les propostes guanyadores així com els resultats obtinguts durant tot el procés.

COMENTARIS (0)

Reportatges