Dijous, 26 d'Abril de 2018

Vuit restaurants de Salou participen en les jornades gastronòmiques del Calamar

A més, per aquest final de novembre, també es celebrarà la Festa del Calamar amb el concurs de pesca

21 de Novembre de 2017, per Infocamp.cat
  • El calamar protagonitzarà les jornades gastronòmiques i el concurs de pesca a Salou

    Cedida

Salou prepara per aquesta recta final de novembre la tradicional cita amb el calamar. D’una banda, continuen les jornades gastronòmiques dedicades a aquest mol·lusc i també, en paral·lel, se celebra des del Club Nàutic la festa de la pesca.

En aquesta novena edició seran vuit els restaurants locals que elaboraran menús amb calamar i que participaran en aquesta iniciativa per tal d’oferir un producte de servei de qualitat. Es tracta de restaurants que obren tot l’any al municipi i que han apostat per introduir aquest cefalòpode a les seves cartes. Tots aquells que ho desitgin, podran degustar algun dels menús del calamar del 24 de novembre al 3 de desembre. Per la regidora de Promoció i Dinamització Econòmica, Martina Fourrier, “és una molt bona oportunitat perquè els restauradors del municipi ofereixin les seves propostes culinàries basades amb un producte tan mariner com és el calamar als seus comensals” i ha recordat que “tenim davant nostra una bona llista de restaurants que obren tot l’any i aposten per oferir una mostra de qualitat de la gastronomia local a través d’aquest producte temàtic”.

La festa, al mar

D’altra banda, i en el marc de la temàtica del calamar, el proper dilluns, 27 de novembre, s’iniciarà una nova edició de la festa que fins el dissabte, 2 de desembre, reunirà aficionats del món de la pesca del municipi al voltant d’aquesta trobada envers la pesca.

El tret de sortida tindrà lloc al Club Nàutic a partir de les 15:15h i fins a la posta de sol. El temps límit de presentació en el control de pes serà a les 18:45h. Es manté un any més la prohibició de la pesca al curri així com una única categoria de participants amb un màxim de 4 persones -3 tripulants i patró-. Si el dia d’inici es presenten 5 o més embarcacions d’un únic tripulant, es crearà una segona categoria d’un sol tripulant.

Per la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, “un any més seguim endavant amb la Festa del Calamar celebrant la 43 edició i és un gran privilegi poder mostrar tant als salouencs com als que ens visiten com es pesca aquest producte de forma manual i artesanal”. Un cop finalitzada la festa, es durà a terme un sopar i ball al restaurant Club Nàutic en el decurs del qual es lliuraran els trofeus. Aquest està previst per dissabte, 2 de desembre, a les 21:30, i la reserva i venda de tiquets es farà al mateix restaurant.

COMENTARIS (0)

Reportatges