El Centre Llatinoamericà de Reus celebra vint-i-cinc anys d' 'imatges i sentiments'

L'entitat ha organitzat una exposició on es recullen un centenar d'imatges de la seva història

19 d'Agost de 2013, per Redacció

  • La mostra es podrà veure fins el 12 de setembre

    Cedida

Recopilar vint-i-cinc anys de relació entre Reus i Llatinoamèrica. Aquest és el propòsit de l'exposició 'Imágenes y sentimientos' que el Centre Llatinoamericà de Reus ha organitzat a la Biblioteca Central Xavier Amorós. Un centenar d'imatges composen la mostra i conformen el camí recorregut al llarg d'un quart de segle. D'aquestes, trenta-dues són fotografies que registren alguns dels moments històrics de l'entitat i de la comunitat llatinoamericana, així com els que impliquen la seva integració amb la societat reusenca. En paraules dels organitzadors l'exposició és "una empremta de treball, constància i compromís". Es podrà veure fins al 12 de setembre.

Els 'Encuentros' anuals realitzats a la Palma, l'agermanament de Reus amb la ciutat argentina de Bahía Blanca el 1994, les visites de les Mares de la Plaça de Maig o de la companya del cantautor Víctor Jara, assassinat per la dictadura de Pinochet, els recitals de Daniel Viglietti, Rafael Amor, o José Carbajal i els tangos a la plaça del Castell són alguns dels moments recollits a l'exposició.

Els visitants podran recórrer la reproducció dels cartells del Centre que van convocar, en el seu dia, als 14 “Encuentros”, o els diversos actes de solidaritat amb els pobles d'Amèrica Llatina. També s'hi exposen les portades de la revista "El Chasqui" editada durant aquests anys per l'associació llatinoamericana.
 
Altres activitats previstes per celebrar els 25 anys

Dins la programació per celebrar els seus vint-i-cinc anys, el Centre prepara per al diumenge, 22 de setembre, una jornada lúdica oberta, amb accés gratuït per a tots els nens i nenes. Hi haurà jocs artesanals i altres activitats recreatives i d'enginy, dirigits a un públic familiar. L'activitat es durà a terme a La Palma, de dos quarts d'11 a dos quarts de 2 i de dos quarts de 5 a dos quarts de 8. La jornada està integrada al programa oficial de les Festes de Misericòrdia de la ciutat.

A partir de l'octubre, el Casal de les Dones acollirà el IX cicle de cinema del Centre Llatinoamericà, els dijous, a partir de les 8 del vespre.

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.