Divendres, 19 d'Abril de 2024

El COS participa en un projecte europeu per fomentar el mim i el teatre visual

L'edició d'enguany porta dinou companyies i només una producció del CAER

29 de Setembre de 2011, per Enrique Canovaca
  • Cèsar Compte, Joquim Sorio, Jordi Agràs i Lluís Graells

    Enrique Canovaca

L'Índex de Mime Europeu (eMIX) es fixa com a objectiu la creació d'un gran índex d'artistes i companyies europees dedicades al mim i al teatre visual, a més d'incloure espectacles seleccionats per la seva qualitat en la programació de diversos festivals de Bèlgica, Dinamarca, Polònia, Escòcia o Catalunya. És en aquest context que en l'edició d'enguany del COS es podran veure tres muntatges el divendres 21 d'octubre. El primer, 'Le Placard', de la companyia L'Optimiste et Paolino, ens presenta dos personatges bloquejats a l'interior d'un armari, que s'hi esperen eternament, penjats com dos vells abrics abandonats. La seva convivència frega l'absurd de Charlie Chaplin i Buster Keaton. L'obra es podrà veure a l'Orfeó Reusenc, a dos quarts de 7 de la tarda.

El segon dels muntatges és 'Spetattori', de la companyia del mateix nom, i es passarà al teatre Bartrina, a les 9 de la nit. Es tracta d'un muntatge sense text que combina teatre de moviment, dansa i clown i que se centra en uns espectadors peculiars que arriben a l'escenari, donen l'esquena al públic i inicien un viatge surrealista per descobrir l'espai. L'últim dels espectacles, 'L'Homme qui respire', de La Passionata Svironi, es realitzarà a l'Institut Baix Camp, a les 11 de la nit. És una proposta de teatre físic i visual, de titelles i circ, que parla de l'amor i la mort a través de la figura de Michal Svironi, creador i intèrpret, i dels seus avantpassats.

La programació s'inicia el divendres, 14 d'octubre, al Teatre Bartrina, amb quatre peces curtes relacionades amb la dansa. Un dia després, al mateix escenari, a les 9 de la nit, el CAER estrena l'única obra de producció pròpia que porta al festival, 'Perdiento el tiempo', de Mar Gómez i Ignasi Gil, un espectacle multidisciplinar. Dimecres 19 d'octubre, a partir de dos quart de 7 de la tarda, a l'Institut Baix Camp, és el torn de la reusenca Helena Escuté, amb un projecte de dansa i teatre amb persones de Reus no professionals de les arts escèniques, que han estat treballant durant tres mesos en la recerca del seu propi moviment.

Aquell mateix dia, al Fortuny, a les 9 de la nit, Clownic presenta el seu teatre d'acció amb 'sketchs' trepidants i delirants. L'altra companyia local que hi participa al festival, La Gata Borda, oferirà el seu muntatge el dissabte 22, a la plaça de les Peixeteries Velles, a dos quarts de 6 de la tarda. 'M'agraden les fruites tropicals' explica la història de la família de Ferran I d'Aragó, plena d'embolics amorosos i de trames surrealistes. Altres obres que hi destaquen són les de Paolo Nani, Raul Grau o Luca Ronga.

El COS 2011, que té un 14% menys de pressupost -112.500 euros-, es complementa amb dues activitats paral·leles relacionades amb la formació. Per una banda, un taller de dansa impartit per Mar Gómez i Xavier Martínez, el diumenge 16 d'octubre al Bartrina, i, per l'altra, un curs de Luca Ronga, al Fortuny, orientat a conèixer les estructures gramaticals bàsiques relacionades amb les màscares i les titelles. La primera activitat val 20 euros, mentre que la segona és gratuïta i es durà a terme el divendres, 21, i dissabte, 22 d'octubre.

Per últim, cal assenyalar que enguany s'ha suspès el projecte 'Individus', que donava l'oportunitat a una ballarina reusenca de ser tutoritzada per la prestigiosa Sol Picó. De moment, el projecte seleccionat l'any passat, d'Anna Maria Borràs, no tirarà endavant, ja que aquesta ha acceptat una oferta de treball a Anglaterra.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics