Divendres, 19 d'Abril de 2024

El Dijous Gras dóna inici a les festes de Carnaval

07 de Febrer de 2013, per Josep Gallofré
  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

Per no perdre la tradició, el Mercat Central ha ofert aquest Dijous Gras degustacions de botifarra d'ou per als presents. Des de dos quarts de 6 de la tarda, els 'tocinaires' ja tenien preparades les llesques de pa amb un rajolí d’oli de Siurana i un parell de talls de butifarra d’ou.

Al mercat, s'han servit més de 60 quilograms de botifarra i s'han utilitzat 80 barres de pa. Els assistents han pogut completar aquest berenar amb un glop de vi de Bot, de la DO Terra Alta, naturalment, servit amb porró.

Dijous Gras o Dijous Llarder, és el dia d'inici de les festes de Carnaval o Carnestoltes, com s'anomena aquesta festa tradicional a Catalunya. En Dijous Gras és costum de menjar àpats que inclouen ou i carn, les botifarres d'ou i les coques de llardons. Les menjades continuaran durant tots els dies carnavalescos fins al dimarts, dia de l''enterro de la sardina', que precedeix ell Dimecres de Cendra, el primer dia de la Quaresma, moment en què es donarà inici al cicle de Pasqua.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

dijous gras carnaval reus
dijous gras carnaval reus
dijous gras carnaval reus
dijous gras carnaval reus
dijous gras carnaval reus
dijous gras carnaval reus
dijous gras carnaval reus
dijous gras carnaval reus
dijous gras carnaval reus

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics