Per no perdre la tradició, el Mercat Central ha ofert aquest Dijous Gras degustacions de botifarra d'ou per als presents. Des de dos quarts de 6 de la tarda, els 'tocinaires' ja tenien preparades les llesques de pa amb un rajolí d’oli de Siurana i un parell de talls de butifarra d’ou.
Al mercat, s'han servit més de 60 quilograms de botifarra i s'han utilitzat 80 barres de pa. Els assistents han pogut completar aquest berenar amb un glop de vi de Bot, de la DO Terra Alta, naturalment, servit amb porró.
Dijous Gras o Dijous Llarder, és el dia d'inici de les festes de Carnaval o Carnestoltes, com s'anomena aquesta festa tradicional a Catalunya. En Dijous Gras és costum de menjar àpats que inclouen ou i carn, les botifarres d'ou i les coques de llardons. Les menjades continuaran durant tots els dies carnavalescos fins al dimarts, dia de l''enterro de la sardina', que precedeix ell Dimecres de Cendra, el primer dia de la Quaresma, moment en què es donarà inici al cicle de Pasqua.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics