Cookie control
Dijous, 22 d'Agost de 2019

El manual per estalviar en calefacció

Malgrat que el fred ha tardat en arribar, es preveu que les calefaccions tornin a ser imprescindibles

29 de Novembre de 2013, per Redacció
  • Primera nevada de la temporada a Ulldemolins

    Cedida

En primer lloc, cal tenir en compte que s'està en el mercat lliure. La tarifa del darrer curs és la més alta de totes i, si encara no s'han decidit per una companyia, podrien pagar-ho amb un sobrecost de 30 euros l'any. 

Per escollir l'opció que més convingui, la Comissió Nacional de Mercats i Competència ofereix un servei telemàtic que permet comparar entre les ofertes de cada companyia relacionades amb el consum de cada llar. 

A l'hora de fer el càlcul, cal tenir en compte el tram fix i el variable de la factura. Determinar erròniament aquesta previsió, pot portar a pagar un excés en la part fixa o viceversa. Per tant, és convenient ajustar-se al màxim a les necessitats reals de cada cas. I, per començar, escollir la tarifa que garanteixi un preu mitjà per kilovat més baix. 

Estalvis de fins al 40% en la factura

Tot això es pot calcular a través del comparador de la Comissió Nacional de Mercats i Competència, d'acord amb el consum anual. Una bona elecció permetrà assolir estalvis en la factura que van fins al 40%.

En el cas de tenir una calefacció comunitària, cal tenir en compte una sèrie de factors. Per començar, evitar els excessius abusos de calefacció i exigir a la comunitat que el funcionament de la caldera tingui un termòstat regulat en funció de la temperatura exterior. I, més endavant, també val la pena demanar comptadors individualitzats per cada veí, i garantir que cadascú pagui d'acord amb el seu consum. 

Limitar la temperatura

Els experts recomanen que la calefacció no s'hauria d'ajustar per damunt dels 21 graus durant el dia, ni de 17 graus durant la nit. Aquest consell, a més de garantir un estalvi energètic, també té una vessant sanitària: estar exposats a un excés de calor pot ocasionar símptomes com mals de cap, irritació de la pell, merjos o la sequetat de les vies respiratòries.  

Per últim, i sempre que sigui possible, disposar d'un termòstat en cada habitació de la casa, així com de claus termostàtiques als radiadors garantirà un ús més eficient de la calefacció. Amb aquesta senzilla mesura, es poden aconseguir estalvis d'entre el 8 i el 13%, que traduït en diners, ronden els 60 euros en la factura anual del gas.


Aquest reportatge rep la col·laboració de Repsol

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges