El Teatre Bartrina es transforma en l'aparador nacional de roses

Tècnics de l'equipament i brigades municipals desmunten la platea i anivellen el terra del teatre

29 d'Abril de 2013, per ACN

  • El Teatre Bartrina comença els preparatius per la nova edició del Concurs nacional de roses

    ACN

El Teatre Bartrina de Reus ha començat aquest dilluns els preparatius previs a acollir la 66a edició del concurs d'exposició nacional de roses. Un equip de 10 persones, entre tècnics de l'equipament i brigades municipals, han començat a preparar el certamen desmuntant totes les cadires de la platea i llotges on s'instal·laran les més de 5.000 roses de 350 varietats diferents. Un cop han retirat totes les cadires, tècnics i brigades han anivellat de manera manual el terra del teatre evitant així el desnivell habitual que hi ha. Un dels tècnics del Bartrina, Ivan Pons, ha explicat que al llarg del dilluns quedarà l'espai buit perquè el Bartrina pugui començar a adornar-se amb roses.

Com cada any a la primavera, el Teatre Bartrina es "despullarà" amb l'objectiu que les roses ocupin la platea i les llotges. Són tres dies on es podran "admirar totes les flors participants" i també les guardonades amb els diferents premis que preveu el concurs. S'espera que unes 10.000 persones visitin el certamen dels propers 4, 5, i 6 de maig que enguany arriba a la seva 66a edició.

Des de l'organització han assegurat que és l'esdeveniment amb "més tradició" organitzat per una entitat que es manté a Reus. L'objectiu del concurs passa per promoure els valors ecològics, artístics i culturals d'aquest símbol floral de la ciutat, la rosa. El concurs està adreçat a cultivadors amateurs o aficionats a les roses amb un mínim de quinze i un màxim de trenta varietats en cada un dels tres grups; estàndard, poliandres i miniatures.

Entre els premis, l'organització haurà de distingir el millor exemplar de rosa estàndard; millor exemplar de rosa més perfumada; millor exemplar rosa Centre de Lectura, millor exemplar rosa Ciutat de Reus; millor exemplar de rosa Pau Casals i el premi Joaquima Gallisà de Rueda que s'atorga, entre els estands dedicats a la rosa estàndard, al que exhibeixi una millor presentació en escala, regularitat, simetria, color i harmonia.

El Concurs i exposició de roses del Centre de Lectura compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona.

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.