El turisme rus supera el francès i es converteix en el principal visitant de Reus

La Costa Daurada lidera l'arribada de russos a l'Estat

17 d'Agost de 2010, per Enrique Canovaca

  • Gaudí Centre

    E.C.

El turista francès ha deixat de ser el més nombrós a la ciutat de Reus, per deixar pas al rus, tal i com es desprèn de les xifres de visitants del Gaudí Centre entre els mesos de gener i juliol d'enguany. Si durant el primer semestre del 2009 van passar pel centre un total de 3.903 turistes russos, el 2010 la xifra s'ha duplicat, arribant als 7.944 visitants. La regidora de Comerç i Turisme, Martina Garcia, ha explicat que aquest tipus de turista es queda entre quinze dies i un mes a la Costa Daurada i s'interessa principalment pel comerç i la cultura.

El perfil del turista rus és el d'un visitant de mitjana edat, que viatja en família i combina les vacances a la platja amb activitats lúdiques a d'altres ciutats del territori. En general, segons Garcia, els russos només parlen la seva llengua, així que "s'ha fet un esforç per traduir tota la informació turística de la ciutat". De fet, s'han editat guies comercials, fulletons del Gaudí Centre i plànols de la ciutat en rus, mentre que una vintena de restaurants del centre compten amb la carta en aquesta llengua. A més, el Patronat de Turisme ofereix cursos de rus als treballadors del Gaudí Centre.

L'augment en el nombre de touroperadors russos que treballen amb la marca de Costa Daurada -passant de dos a cinc pel 2010- ha estat clau per les bones dades d'aquest turisme a Reus. En segon terme, se situa el turista francès que, segons la regidora de Comerç i Turisme, s'interessa per la restauració i les visites culturals sobre el modernisme reusenc, seguit dels holandesos, que "es troben en augment", i de la resta de nacionalitats europees. Cal tenir en compte que el 50% del turisme reusenc és internacional.

En qualsevol cas, la pujada de russos no ha coincidit amb una baixada de la resta de nacionalitats. En aquest sentit, Martina Garcia considera que el turisme reusenc "es troba en una fase d'expansió general", afavorida per la possible arribada a la Costa Daurada d'altres nacionalitats no europees, com és el cas dels xinesos o dels indis. L'ajuntament continuarà amb la seva tasca de promoció a les fires turístiques russes, tot i que, principalment, a través de la presència de la marca Costa Daurada.

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.

Comentaris

Josep  26 d'Agost de 2010

Que visqui Rússia

És ben sabut que les dones de l'est són, per norma, molt més atractives que les d'occident i amb unes línies més fines, delicades i femenines.

:D visca!

Andreu Martín  18 d'Agost de 2010

Enhorabona a tothom!

 En temps de crisi de ben segur que el turisme ajuda al comerç i la restauració de la ciutat a millorar els comptes. Aquest ha estat el resultat de una feina de moltes institucions i particulars amb la regidoria al capdavant. Fa goig passejar per la ciutat en aquestes dates que en altres estius quedava molt buida i ara sembla una ciutat turística de França o Itàlia. Crec que el Gaudí Centre està complint la seva funció i permet als visitants marxar de Reus amb quelcom més per explicar de la nostra oferta cultural i per tant facilitar la seva tornada o de gent que coneguin. Enhorabona un altre cop!