Els reusencs Josep Baiges i Rosa Baró, guardonats als Premis Blocs de Catalunya

L'acte ha aglutinat prop de 300 persones d'arreu del país relacionades amb el món 2.0

06 d'Octubre de 2012, per Redacció

  • L'expresident del Parlament, Ernest Benach, i Rosa Baró

    ACN

La Sala Antoni Gaudí del Palau Firal de Reus ha acollit aquest divendres la V edició dels Premis Blocs de Catalunya organitzats per l'associació Stic.cat. Unes 300 persones han assistit a l'acte que ha guardonat 31 blocs, distribuïts en 15 categories temàtiques -dins les quals es distingia entre blocs personals, corporatius i professionals-, i dos premis especials: el premi Especial STIC i el premi Especial del Jurat. Trina Milan, presidenta de l'associació que organitza els premis, ha destacat la introducció del món casteller a la xarxa i la difusió que n'ha fet d'un dels màxims exponents de la cultura catalana. Milan ha ressaltat la combinació entre tradició i tecnologia dels castellers. Els reusencs Josep Baiges i Rosa Baró han estat guanyadors en la seva modalitat.

De fet, Milan ha assegurat que cal seguir impulsant aquest tipus de premis que potencien la tasca divulgativa que es fa a través de la xarxa i les eines 2.0. A banda dels temes habituals de cada any, entre les principals novetats d'enguany en els premis s'han introduït els blocs relacionats amb la sostenibilitat i el turisme. Aquesta V edició ha tingut un total de més de 600 blocs i prop de 16.000 votacions.

Josep Bargalló, del comissionat de la Biennal de castells, ha assegurat que el món casteller ha fet un "pas endavant important" per aproximar-se a les eines 2.0 sense perdre la seva essència cultural més tradicional. Bargalló ha conclòs assegurant que el món casteller està "abocat a les eines 2.0".

D'altra banda, la dietista Rosa Baró ha explicat que de forma continuada aposta per actualitzar el seu bloc perquè la informació "no es quedi únicament a la consulta i pugui servir per ajudar altres persones".

Entre els premiats cal destacar bloc de La Fageda; La pasta per als catalans, El Món de Reus, de Josep Baiges, Les Havaneres, Amor a l'Art, El Pati Digital, Memòria de Sants, Històries de Bombers, Tot és una mentida o Un any a Món Sant Benet entre d'altres.

El jurat d'enguay ha estat format per Ferran Pallàs, guanyador de l'edició de 2011, Iolanda Pàmies, guanyadora de l'edició de 2011, Miquel Duran, comissionat 2.0 de la Universitat de Girona, Jordi Iparraguirre, representant de la fundació PUNT.CAT, Joan Ballester, director general de TICNOVA, Benet Presas, president del Patronat de turisme de Salou, Ernest Benach, expresident del Parlament de Catalunya, Pere Condom, director general del parc científic de la UdG, Marc Arza, regidor d'Innovació, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus entre d'altres autoritats.

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.