Albert Giné i Esther Casajuana s'imposen en la cursa 'Un Tomb pel Montsant'

En la prova curta van resultar guanyadors Òscar Afani i Espe Bernat

24 d'Abril de 2017, per Redacció
  • Albert Giné, just arribar a la meta

Cedida

Prop de 500 participants es van donar cita aquest diumenge al petit poble de La Morera de Montsant per participar en la 4a edició de la competició 'Un Tomb pel Montsant', la tercera prova del Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona. La cursa va sortir des de de La Morera i va passar per llocs emblemàtics com la Cartoixa d’Escaladei, el Grau de l’Escletxa  o el Cim de la Cogulla, abans de baixar a Margalef i creuar el Clot del Cirer, el Piló dels Senyalets i el Grau de la Grallera per tornar a La Morera.

A dos quarts de 9 del matí es donava la sortida de la cursa de 23 quilòmetres amb 1.450 metres de desnivell positiu. En categoria masculina es va imposar Albert Giné (Trail Roquetes) amb un temps de 2 hores, 23 minuts i 8 segons. Víctor del Águila (C.E. Trail Tarraco) fou segon i en tercer lloc va entrar Jordi Arbós (Club Atlètic Espluguí). El rànquing del Circuit en homes el lidera ara José Maria García López, del Club Centre Excursionista La Foradada.

En categoria femenina la vencedora va ser Esther Casajuana (C. E. Alliberadrenalina) amb un temps de 2 hores, 46 minuts i 10 segons, seguida de Mayte Colmenarejo (C.E. Trail Tarraco), qui ostenta ara el títol de líder del Circuit, i Sílvia Ferrer va ser tercera. Pel que fa a les classificacions per equips, el C.E. Trail Tarraco continua líder de la classificació, seguit del C. E. Alliberadrenalina i Patxanguerus d’Alforja.

En la cursa del Circuit Express, de 15 quilòmetres i 780 metres de desinvell positiu, els vencedors van ser Òscar Afani, Álvaro Jumilla i Albert Bernal, en categoria masculina, i Espe Bernat, Laia Gil i Judit Francín, les tres components del C.E. Trail Tarraco, en lapartat femení.

La propera prova serà una de les noves incorporacions d’aquesta temporada al Circuit: La Cursa del Replà, que tindrà lloc el 14 de maig al Pla de Santa Maria, localitat de l’Alt Camp.