Dijous, 18 d'Abril de 2024

Alternatives defensives

Melli va tornar a jugar cinc mesos després com a opció d'emergència per al lateral dret a Lugo, mentre que Migue, fins ara amb pocs minuts, es consolida com a titular a l'altra banda

06 d'Abril de 2017, per Jesús Jordi/ L'Esportiu.cat
  • Natxo González donant ordres des de la banda en un partit del Reus d'aquesta temporada

José Carlos León/ El Punt Avui

Natxo González ha tingut al llarg de la temporada força clara la línia defensiva titular, amb Atienza i Olmo a l'eix de la defensa i Benito i Ángel als laterals. El central Babic ha tingut la seva època de participació –entre el novembre i el gener– i Campins ha estat el relleu clar per les lesions d'Alberto Benito al lateral dret. Últimament, el tècnic basc ha donat l'oportunitat a un jugador que s'ha consolidat com a titular, el lateral esquerre Migue García, i a Lugo va utilitzar el central Melli, amb poca participació fins ara, com a solució d'emergència per al lateral dret, amb Benito i Campins lesionats.

Migue va estar sempre a l'ombra del regular Ángel Martínez, fins que, per al duel al camp del Tenerife de fa tres setmanes, Natxo González va voler premiar el seu bon treball –tal com va explicar després– amb la titularitat. Abans, Migue només havia participat en cinc partits. La bona actuació individual i col·lectiva, amb victòria per 0-1, li va valer, al futbolista andalús, la continuïtat en el partit següent, contra l'UCAM. Noranta minuts més i un altre bon treball defensiu roig-i-negre, de manera que Migue es va guanyar la consolidació a la rereguarda grana i va tornar a ser titular diumenge a Lugo, on l'equip va caure derrotat (1-0).

Contra l'UCAM, Benito en la primera part i el seu substitut Campins en la segona es van lesionar i tots dos es van perdre el partit de Lugo. Sense laterals drets disponibles, Natxo González va ressituar Melli a la banda i el va fer jugar en la posició durant els 90 minuts. Feia cinc mesos que l'exjugador del Betis no disposava de cap minut. Va participar en cinc partits fins a la jornada 12, en què va ser expulsat al camp de l'Osca, on el Reus va perdre, i des de llavors, entre la preferència de Natxo González pels altres centrals i alguns problemes físics, no va tornar a aparèixer a l'equip fins diumenge passat. En principi, Joan Campins ja estarà en condicions de jugar en el pròxim partit, diumenge a la tarda al municipal contra l'Osca –Alberto Benito encara no–, de manera que el més normal és que el lateral dret mallorquí torni a la titularitat.

Vítor, l'altre retorn a l'Anxo Carro

Un altre retorn que es va produir a l'Anxo Carro de Lugo va ser el de Vítor Silva. El mitjapunta portuguès del Reus, martiritzat aquesta temporada per una lesió en un genoll de la qual li costa molt fer net, només havia participat en quatre partits, sempre entrant en la segona meitat, abans de jugar diumenge. De l'últim ja feia dos mesos. A Galícia, Vítor va jugar una mica més de 20 minuts –igual que en els altres duels– i es va mostrar participatiu, recordant que havia de ser un dels jugadors clau del Reus, que espera comptar-hi més en la recta final de la lliga.