Els reusencs vencen per 0 gols a 2 a Múrcia

La Liga123

La Liga123

• El CF Reus s'ha imposat amb claredat a l'UCAM Múrcia

La Liga123

El CF Reus es retroba amb la victòria tres jornades després, al camp de l’UCAM Murcia, gràcies a dos gols en el primer quart d’hora de Fran Carbia. Els de Natxo González han tingut les mateixes ocasions que el rival, però han demostrat efectivitat en el primer quart d’hora, a més d’exhibir solidesa defensiva durant la resta de l’encontre. Els del Baix Camp ja són tercers de la Liga 123 amb els mateixos punts que el segon classificat, el Lugo, que visitarà Reus la propera setmana.

Hi ha minuts que marquen tot un destí. D’una banda, l’encert de l’intrèpid Carbia, que ja avisava abans del minut 1 amb un xut, no ha perdonat en dues accions que el defineixen: el primer gol, aprofitant un cop de cap de Máyor, l’ha protegit dintre de l’àrea de tots els rivals mentre la pilota avançava entre espitjades. D’una estacada subtil, en el darrer gir, naixia el primer gol de la tarda. Era el minut 2 i Carbia ho havia tornat a fer.

I al 16. Davant de la defensa desorganitzada dels locals, Carbia corria amb l’ímpetu i la confiança de qui ja és màxim golejador de l’equip, per batre d’una patacada a Biel Ribas pel pal curt. El CF Reus havia sortit amb les idees clares, però sobre tot, amb l’encert de cara a porteria i lluny de l’Estadi. A partir d’aquí, els roig-i-negres es refeien en cada possessió, agafaven aire i transportaven la pilota sense riscos, sense ambicions. Lluny de la porteria, amb esporàdiques cavalcades dels petits de l’atac —ara Carbia, els detalls sense continuïtat de sempre de Vaz, també la qualitat de Miramón.

I davant, l’altra cara, la imprecisió. No només per encaixar dos gols en el primer quart d’hora del partit, sinó perquè l’UCAM ha disposat de les mateixes ocasions clares per perforar la porteria d’Edgar Badia que els del Baix Camp. Al 18’, Vicente Pérez enviava des de l’àrea petita la pilota al cel de Múrcia en una rematada tan contundent com desenfocada. Els de José María Salmerón no tenien gaire repertori ofensiu: centrades i poc més, amb una pressió erma que desestabilitzava l’equip a la sala de màquines. El 4-4-2 defensiu de Natxo González és un dispositiu fiable i disciplinat. Els roig-i-negres es movien compactes teixint la seva teranyina en camp propi.

Però al final del primer acte, Natalio ha guanyat l’esquena al central i ha pogut engaltar una centrada, també de la banda dreta, sol i dintre de l’àrea. Un dels jugadors més perillosos dels rivals, sense oposició, enviava al mateix amfiteatre la bimba, igual que el seu company poc abans. Dues ocasions, diferent final. Qüestió de sort. O de talent. Qui sap.

Com al minut 88. Máyor ha picat en boca de gol una pilota franca. Era el 0-3. Fins que Tito l’ha rebutjat des de la mateixa línia. La rebel·lia dels locals havia durat poc al segon acte. En sortir de vestidors, han desequilibrat el CF Reus en tres ocasions consecutives. Els locals volien canviar la història del partit. Els universitaris han avançat totes les línies, fet que ha arrecerat els visitants en la seva línia de la gran —i fins i tot al davanter Jona li han anul·lat un gol, en posició no reglamentària, quan l’hondureny ja el celebrava i el guió semblava ja un altre.

Poc han aprofitat, tot sigui dit, els roig-i-negres els espais que deixava darrere una defensa gairebé situada al mig del camp. Tot i així, en una d’aquelles tardes que juguen com a experts de la categoria, els de Natxo González han equilibrat el matx sense patiment. Un ofici que el fa el segon millor equip visitant a la categoria, establert en posicions de privilegi gràcies als resultats lluny de la capital del Baix Camp.

I si, a pesar de la manca d’un sistema de contracop, l’indesxifrable destí li somriu, en el pols enlaire —que va copsar Woody Allen a Match Point (2005)—, la moneda pot acabar caient sempre de cara.

Fitxa tècnica:

UCAM MURCIA FC: Biel; Tekio, Hugo, Jona, Góngora, Albizua (Sergio Mora, 42’), Juande, Natalio (Juanma Delgado, 59’), Nono, Vicente Pérez (Collantes, 68’) i Tito.

CF REUS: Edgar Badia; Migue García, Atienza, Melli, Alberto Benito, Folch, Albístegui, Fran Carbia (López Garai, 58’), Ricardo Vaz (Jorge Díaz, 77’), Miramón i Máyor (Edgar Hernández, 91’).

Àrbitre: Jorge Figueroa Vázquez (col·legi andalús) ha mostrat la targeta groga als locals Juande (56’) i Hugo (72’).

Escassa assistència a l’Estadi La (Vieja) Condomina.