Dimarts, 23 d'Abril de 2024

De vacances després d’una històrica temporada

Els roig-i-negres, sense cap mena de pressió, perdut a Almería per 1 a 0 i tanquen un campanya molt important pel club

11 de Juny de 2017, per Xavi Turu
  • El CF Reus, en una imatge d'arxiu

CF Reus Deportiu

El CF Reus arribava a l’últim partit de la tempohan rada a la Segona Divisió amb l’objectiu fet, la permanència ja era un fet. Natxo González, que es convertirà en un dels tècnics més importants dins de la història del club, s’acomiadava davant de l’Almería. El conjunt roig-i-negre se’n va de vacances amb una bona campanya a la categoria de plata del futbol estatal. Un dels equips més sòlids en defensa –només han encaixat 28 gols en contra i Edgar Badia pot ser el porter menys golejat- i on  en molts partits els socis i aficionats reusencs han gaudit d’un gran futbol amb possessions de pilota i profunditat per les bandes, afegint la dificultat que hi ha el primer any d’ascens a una categoria nova. Les arribades dels laterals i el toc al mig del camp han estat un fet característic del conjunt de Natxo González. El tècnic basc deixa el seu segell, entre moltes altres coses.

Un rival més necessitat

Els roig-i-negres, avui de grocs, no s’hi jugaven res. Un darrer partit que podia servir perquè els jugadors reusencs acomiadessin de la millor manera possible a un tècnic especial. Seria complicat. Els locals, de vermell i blanc, tenien la pressió a les seves botes. D’ells mateixos depenia que poguessin evitar el descens. Un Reus alliberat que dominava el mig del camp i amb la necessitat i les ganes de tirar cap amunt per trobar la porteria rival. No volien esperar al darrera i quedar embotellats. L’Almería tenia pressa per obrir el marcador i pressionava ben amunt. L’antídot dels homes de Natxo González era la possessió de la pilota. Uns primers 15 minuts on el locals han estat més persistents de cara a porta i han tingut als seus peus inaugurar el marcador. Badia, com gairebé sempre ha evitat el primer gol.

Els andalusos, molt més necessitats de punts, ho tenien clar. Han sortit del vestidor amb la idea de marcar i pressionar als reusencs. La tensió i les ganes de tancar el matx ben aviat per part del conjunt dirigit per Francisco Javier Rodríguez, han fet que Morcillo posés l’1 a 0 al minut 15. Amb la diana de l’Almería el ritme del partit ha baixat. Els reusencs tornaven a tenir una mica més el control de l’esfèric i els andalusos ho miraven de lluny. Volien esperar un error del rival per poder recuperar pilotes en zones del camp perilloses i sortir al contraatac. Una intensitat més alta del conjunt local feia que el Reus estigués per sota en les estadístiques de possessió, a falta de cinc minuts d’arribar a la mitja part. Sense temps per més i amb una primera meitat dominada per l’Almería, s’ha arribat al descans.

Inici amb més intensitat

Natxo González ha vist que les coses no han sortit com estaven previstes durant el primer temps i només començar el segon temps ha fet un canvi per moure peces. Volia mes mobilitat al mig del camp i ha substituït Ricardo pel portuguès Guzzo. Els roig-i-negres han sortit amb una mica més d’intensitat. Máyor als primers cinc minuts de la represa, ha xutat per primera vegada en tot el matx a la porteria rival. El CF Reus amb més cor que ganes no volia tancar la temporada amb un mal resultat lluny de l’Estadi. Tot i això l’equip d’Andalusia tenia l’as a la màniga de la necessitat de sí o sí de sumar tres punts molt importants.

Un temps de partit lent. Un Reus ben posicionat defensivament a l’espera de tenir la seva oportunitat per poder maquillar el marcador. I un Almería que buscava un gol més amb sinònim de tranquil·litat absoluta per la resta del matx.

Un epíleg a una temporada històrica

S’arribava al final d’una gran temporada i més que gran molt important i històrica. El conjunt de Reus havia pujat per primera vegada a Segona Divisió. No només contents amb l’ascens, els roig-i-negres volien més. La utopia no entrava dins dels seus esquemes i han fet els esforços necessaris per continuar una temporada més a la categoria de plata del futbol estatal. Ho hi havia temps per més. L’epíleg perfecte a una temporada de somni.

Ara les gestions; altes, baixes, descans i a tornar-hi. Això sí, amb dinàmiques diferents. El futur míster que entri a la nova família roig-i-negre tindrà un repte difícil; mantenir el bon paper i la regularitat que ha tingut Natxo González en les darreres tres temporades.

Almería: Casto, Motta, Morcillo, Ximo, Nano, Borja, Joaquín (Corono, min. 88), Fidel, Antonio Puertas (Uche, min. 85), Pozo (Azeez, min. 70) i Quique.

CF Reus: Edgar Badia, Benito, Ángel (Migue, min. 77), Olmo, Atienza, Garai, Miramón, Vítor, Haro, Ricardo (Guzzo, min. 45) i Máyor (Edgar Hernández, min. 67).

Gols: 1-0 Morcillo, min. 15.

Àrbitre: Aitor Gorostegui. Ha amonestat amb targeta groga al visitant Edgar Hernández.