Dissabte, 23 de Març de 2019

El CF Reddis, un camí després del futbol base

El club de futbol reusenc aposta per una plantilla jove formada per jugadors sub-23 amb l'objectiu de mantenir la categoria

07 d'Octubre de 2018, per Joan Gomis
  • El president del Reddis, Josep Maria Agell ocupa el càrrec des del 2016

    Joan Gomis

  • Joan Gomis

  • Joan Gomis

  • Joan Gomis

  • Joan Gomis

El CF Reddis competeix al grup 6 de Segona Catalana i ha començat la lliga amb mal peu. Després de sisi jornades disputades és cuer amb un punt, aconseguit en la primera jornada davant La Sénia. Però al darrere hi ha un projecte esportiu "interessant" de la mà de l'acadèmia Tecnifutbol que té "l'objectiu primordial de potenciar el futbol formatiu de jugadors que finalitzen l'etapa de juvenil i que per alguna qüestió o altre sovint queden despenjats i es queden sense club", tal com assegura el president de l'entitat reusenca Josep Maria Agell. Tecnifutbol a banda de gestionar la direcció esportiva del club també ofereix al Reddis la incorporació de futbolistes internacionals que aterren a Catalunya amb "l'objectiu de progressar futbolistícament però també amb l'atracció d'aprendre noves llengües, el clima idoni per la pràctica del futbol i perquè hi ha amb referents de talla mundial com el FC Barcelona amb qui s'emmirallen", segons detalla Agell, president de l'entitat des del juny del 2016. Així doncs, esportistes provinents d'Anglaterra, l'Índia, Kazakhstan, Uzbekistan, Letònia o la Xina, militen on han vestit la samarreta blanc-i-blava. Aquests joves esportistes també són escolaritzats a l'Escola Internacional del Camp mentre estiguin dins l'etapa obligatòria. El projecte no només s'internacionalitza amb l'arribada de jugadors vinguts d'arreu del món. L'entrenador, Yuriy Storozhuk és ucraïnès, però és més, ell també té dorsal, té la doble funció: entrenador-jugador. "Som un equip molt jove i treballador, col·laborem amb l'acadèmia Tecnifutbol i els que tenen un nivell adequat accedeixen al Reddis', assegura el tècnic. En referència a l'adaptació dels joves esportistes internacionals, Storozhuk detalla que s'adapten molt ràpid tot afegint que l'idioma del futbol és internacional". Al tractar-se d'una plantilla tan jove formada gairebé per jugadors sub-23 Storozhuk té clar quina ha de ser l'estratègia per aconseguir els objectius: "aquest any prioritzem les tasques defensives i com gestionar els diferents espais".

Objectius esportius

Aquesta és la tercera temporada que el Reddis i Tecnifutbol van agafats de la mà per desenvolupar objectius compartits. En aquesta línia el màxim representant de l'entitat relata que aquesta temporada serà la més complicada. El principi érem la novetat i hi havia més il·lusió". Tanmateix l'equip no només ha de competir jornada rere jornada sinó que també ho fa a l'hora de planificar la plantilla: "Quan apostes per un equip jove és complicat, els jugadors que estan aquí no reben cap prestació econòmica. No només això, sinó que equips de la ciutat que han ascendit a la categoria com ara La Pastoreta o equips de la demarcació com el Valls et 'prenen' jugadors o n'incorporen a les seves files quan també podrien venir al Reddis. "La nostra filosofia és que el jugador que vingui aquí tingui l'oportunitat de formar-se. Però l'objectiu grupal és assolir la permanència a la Segona Catalana: "Ascendir ens agradaria, però econòmicament no seria sostenible", admet el president del club blanc-i-blau.

Històricament la categoria del Reddis sempre ha estat la Segona catalana. Però que suposaria un hipotètic descens del mític equip fundat el 1922? "Seria molt complicat recuperar la categoria perquè has de quedar primer i si no ser un dels millors segons, seria un cop dur", afirma Agell. Però la categoria no és el que més valora la família del Reddis. Queda demostrat quan el soci del Reddis va votar en contra de seguir sent filial del CF Reus Deportiu la campanya 2013-2014 per no perdre la personalitat jurídica. Els socis no volien perdre l'essència, els valors creats amb esforç i sacrifici. Van preferir seguir el camí sense l'ajuda dels roig-i-negres per molt que la situació econòmica fos feble sense donar importància a quina categoria competissin els ratllats.

Compartir instal·lacions

Ens remuntem a l'any 1999-2000 quan el Reddis va haver de cedir les instal·lacions perquè havia de condonar un deute que arrossegava, i va signar un acord amb l'Ajuntament per traslladar-se a les noves instal·lacions del Mas Tallapedra, però amb una condició: Es va establir que el Reddis no tindria futbol base i qui el gaudiria seria la Unió Esportiva Barri Stes Creus, actual CE Stes Creus. "Nosaltres això sempre ho hem volgut respectar perquè la relació de veïnatge sempre ha estat molt cordial i esportivament és interessant, nosaltres desenvolupem un projecte de futbol amateur i ells han desenvolupat molt correctament el futbol formatiu d'on han sortit grans jugadors com ara Sergi Roberto o Isaac Cuenca, entre els més destacats, apunta Agell. El CE Stes Creus és el filial del Reddis, i aquest es nodreix dels jugadors que acaben l'etapa de formació de futbol base.

Socis i col·laboracions

Actualment el CF Reddis compta amb 130 socis amb una mitja d'edat de 50-60 anys. Una xifra bastant destacada. "Ens agradaria que tots vinguessin animar l'equip als partits que juguem de local", Agell fa una crida, els jugadors necessiten el màxim suport per obtenir bons resultats dins la gespa. En aquest sentit, el president destaca la col·laboració amb el Front Reusenc, el grup de seguidors de l'equip d'hoquei patins del Reus Deportiu també hi són presents quan juga el Reddis. "Amb aquesta fórmula també intentem atraure altres grups d'animació com poden ser Redblacks' o Troopers Reus", afegeix. "Si els resultats fossin més favorables vindria més públic. Però el jugador fa la lectura a la inversa. "Moltes vegades els horaris limiten l'assistència, però no podem competir amb els horaris dels partits del Barça, Madrid o CF Reus Deportiu", afegeix el màxim representant del gairebé centenari equip reusenc. En aquesta línia el tècnic Storozhuk apunta que l'equip mira endavant amb l'objectiu de deixar "enrere els mals resultats".

Tanmateix, el CF Reddis manté un vincle de col·laboració amb diverses entitats, ja siguin esportives com el Reus Deportiu, socials com La Marató de TV3 o associatives com la FAVR (Federació d'Associacions de Veïns de Reus). Tots els socis de les entitats col·laboradores gaudeixen d'avantatges i promocions especials amb l'objectiu de fer ciutat.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

CF Reddis Josep Maria Agell Diari Reus Digital
CF Reddis Josep Maria Agell Diari Reus Digital
CF Reddis Josep Maria Agell Diari Reus Digital
CF Reddis Josep Maria Agell Diari Reus Digital
COMENTARIS (1)

Comentaris

Juan  07 d'Octubre de 2018

El ayuntamiento colabora

Nada de nada, la colaboracion del ayuntamiento de Reus con un club historico de nuestra ciudad nada de nada, eso si nos gastamos mucho dinero en instalaciones deportivas que solamente producen deficit y que muchas no son rentables, porque no se da mas dinero al reddis, hay demasiada politica, nada de nada

Reportatges