Dissabte, 20 d'Abril de 2024

El CF Reus Deportiu es glaça a Los Pajaritos

Després d'una primera meitat igualada, els roig-i-negres perden per 1 a 0 després d'un gol en pròpia porta de Carbonell

04 de Febrer de 2018, per Xavier Turu
  • Foto del partit d'anada entre el CF Reus i el CD Numancia

CF Reus

Fred a Sòria per començar un encontre on el CD Numancia ha sortit amb les idees ben clares. Recuperació de pilota i sortida ràpida al contracop. Els roig-i-negres no s'han fet enrere i al minut 8, ha estat Gus Ledes el primer a avisar. Un gran xut des de gairebé tres quarts de camp del jugador portuguès ha servit per donar el primer avís català. Passaven els minuts i els locals han anat guanyant participació ofensiva. Alguna possessió més llarga dels de Jagoba Arrasate, obligava als de la capital del Baix Camp a defensar-se amb solvència. L'esfèric donava tranquil·litat al conjunt de López Garai, que generava joc amb paciència sense rifar la pilota.

Matx igualat amb un Reus compromès

Tots dos equips es mostraven intensos i sobre la freda gespa de Los Pajaritos es podia veure un matx disputat i igualat. Vítor, com gairebé sempre, estava còmode sobre el terreny de joc i aportava el característic toc de màgia que té el migcampista portuguès a les seves botes. Buscava la millor opció per crear perill amb passades entre línies. Les desmarcades a l'espai de Máyor i la profunditat de Carbia eren vitals per generar arribades a l'àrea d'Aitor. El Numancia pujava amb molts futbolistes a l'àrea d'Edgar Badia i creaven perill del no res. Tot i això, els roig-i-negres continuaven forts i segurs en defensa. Al minut 44, Álex Menéndez ha estat clau en un contra cop del Numancia per refusar una clara ocasió de gol. A l'altra punta de camp, Atienza ha tancat els primers 45 minuts amb una rematada de cap a la sortida d'un córner.

Una errada que s'ha pagat cara

El CD Numancia ha sortit més elèctric en l'inici del segon temps i l'equip català necessitava ser responsable per evitar errades en zones compromeses. Al minut 53, el conjunt reusenc ha tingut, possiblement, l'única errada del matx en defensa i Carbonell s'ha fet un gol en pròpia. Després d'una genialitat d'Íñigo Pérez i una gran centrada des de la banda dreta, ha arribat el xut d'un Manu del Moral sol dins l'àrea, que desviat pel defensa reusenc ha acabat al fons de la xarxa. Edgar Badia no ha pogut fer res per evitar el primer gol, ja que Carbonell ha desviat la direcció de la pilota. Tocava remar a contracorrent fins al final.

Esforç fins al final sense recompensa

Al Reus li tocava refer-se i saber gestionar una situació complicada. Al minut 56, ha estat a punt d'haver-hi una gran connexió entre Vítor i Máyor, però finalment el porter local ha rebutjat la gran passada de perill. Al minut 65, ha arribat una de les millors jugades dels roig-i-negres. Una gran combinació a tres bandes entres Campins, Vítor i Ledes, ha acabat amb un xut ras arran de terra a càrrec de Ledes, que finalment ha desviat Aitor. Les arribades de segona línia del Reus per part de Vítor i Ledes, ajudaven a l'equip a generar situacions de perill. David Haro ha tingut una clara ocasió per igualar el matx. Al minut 71, ha perdonat davant d'Aitor en una gran acció individual. El Numancia podia sentenciar el partit en qualsevol contra cop. Al minut 83, entre Íñiguez, Edgar Badia i el pal, han evitat el segon gol local.

Els reusencs, sense temps per més, ho han intentat fins al final amb insistència i ganes, però avui no era el dia. Cal persistir en trobar les bones dinàmiques que generin sensacions positives per acabar trobant el bon joc mostrat en algunes etapes de la primera volta.

Fitxa tècnica

CD Numancia: Aitor Fernández; Medina, Dani Calvo, C. Gutiérrez, Saúl (Ripa 83'); Diamanka (Larrea 82'), Íñigo Pérez; Pere Milla, Guillermo (Escassi 72'), Mateu; Manu.

CF Reus: Edgar Badia; Campins, Atienza, Íñiguez, Álex Menéndez; Gus Ledes (Borja Fernández 83'), Carbonell (Edgar Hernández 67'), Vítor Silva; Fran Carbia, Cámara (David Haro 67') i Máyor.

Gols: 1-0 Carbonell p.p (54').

Targetes grogues: Pels locals Dani Calvo (88') i pels visitants Máyor (27').

Àrbitre: Jorge Figueroa Vázquez, del col·legi andalús.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 25, disputat al Nuevo Estadio de Los Pajaritos.