Cookie control
Dimecres, 23 de Setembre de 2020

El CF Reus no podrà ocupar les fitxes dels jugadors que vulguin marxar

L'associació de futbolistes espanyols (AFE) assegura que ha fet gestions perquè La Liga modifiqui els criteris del control econòmic sobre l'entitat roig-i-negra

05 de Desembre de 2018, per Joan Gomis
  • Els representants de l'AFE s'han reunit amb la plantilla del CF Reus

    Joan Gomis

Aquest dimecres al migdia, representants de l'Associació de futbolistes espanyols (AFE) s'han reunit amb la plantilla del CF Reus per traslladar als jugadors quines opcions tenen davant l'impagament per part del club de les darreres tres mensualitats. L'entitat, ofegada econòmicament, deu més de 5 milions d'euros i a hores d'ara no troba una alternativa per fer front a la seva delicada situació.

Nou fitxes paralitzades a La Liga

Posteriorment, la delegació de l'AFE formada pel seu vicepresident, Jesús Barbadilla, el secretari general, Diego Rivas, i l'assessor jurídic, Gonzalo de Medinilla, han atès els mitjans de comunicació per detallar el que s'ha explicat en la reunió amb la plantilla. "La reunió ha estat desagradable, els jugadors estan vivint situacions que no s'haurien de viure en la millor lliga del món, els hem explicat què podrem fer per a ells i tindrem reunions amb La Liga", ha apuntat Barbadilla.

De Medinilla ha alertat que a través d'una comissió paritària celebrada el darrer novembre, l'AFE va avisar La Liga que podria arribar-se a produir la situació que finalment ha acabat patint l'entitat roig-i-negra. A banda, l'assessor ha admès que els van proposar diversos mecanismes per modificar els criteris del control econòmic sobre el Reus perquè consideren que "el club no està competint amb les mateixes condicions que els altres equips de La Liga 123". En aquesta línia, ha assegurat que després de tres mesos no han rebut resposta. També ha indicat que no tots els jugadors podrien demanar la baixa al club pels impagaments i que, si es donés el cas, la fitxa no podria ser ocupada de nou per cap altre jugador.

A causa de les dificultats econòmiques, el Reus només disposa de 16 de les 25 fitxes que permet La Liga. Però això no és tot, ja que d'aquestes estan paralitzades pel control econòmic de la Liga amb el propòsit que el club no generi encara més deute, i és per això que a l'estiu no va poder inscriure Lekic (que va marxar al Cádiz), Vítor Silva, Isaac Cuenca i Karim Yoda.

Altre cop de Medinilla ha exposat que a la reunió amb la plantilla s'han tractat dos procediments: El de reclamació de quantitat de comissions mixtes, que té un termini més ampli, i el d'extinció de la llicència, que és el més ràpid i que inclou que el jugador pot queda totalment desvinculat del club a partir de deu dies hàbils des de la reclamació si abans no s'ha liquidat el deute pendent. La solució de l'entrebanc econòmic, que repercuteix principalment als jugadors i treballadors del club, passa perquè el deute quedi totalment saldat i s'abonin les nòmines pendents.

Possible descens administratiu?

Preguntats per quina solució podria aportar l'AFE, i si l'associació podria pagar les nòmines dels afectats, Rivas ha explicat que tenen "els suficients mecanismes com ara préstecs, i que hi haurà comissions mixtes amb La Liga que serviran per denunciar totes aquestes situacions". "Estem pendents de veure quina solució planteja La Liga, ja que hi ha una sèrie de treballadors que presten el seus serveis i no tenen liquiditat econòmica per pagar la hipoteca i mantenir les seves famílies", ha argumentat De Medinilla.

"No sabem què passarà, però hi ha una realitat. Si de 16 llicències es passa a tenir-ne 12, no es poden ocupar amb jugados del filial" ha afegit de Medinilla. Per la seva part, Barbadilla també ha estat crític amb el club: "És qui té més responsabilitat", ha carregat. "Hi ha d'haver una sanció, però no pot ser que tot això paguin els jugadors i que n'hi hagi quatre sense llicència", ha reblat el videpresident de l'AFE, Jesús Barbadilla. 

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric  05 de Desembre de 2018

ufffff

quina gracia señor Olive