Dimecres, 24 d'Abril de 2024

El CF Reus paga car el peatge de la primera meitat

Després de disputar uns primers 45 minuts descafeïnats, els reusencs no estan a temps de reaccionar i perden per 2 a 0 amb la Cultural Leonesa

03 de Març de 2018, per Xavier Turu
  • Imatge del partit d'anada entre el CF Reus i la Cultural Leonesa

CF Reus

Inici seriós dels homes d'Artiz López Garai. Els roig-i-negres volien atacar i pressionar amb les línies altes. La banda dreta reusenca funcionava bé. Miramón i Yoda guanyaven profunditat i fruit de les bones combinacions ha aparegut la primera i única ocasió dels catalans durant els primers 45 minuts. Jugada de talent del davanter francès i centrada cap a Querol. Al minut 9, els roig-i-negres han donat el primer avís amb un xut del "7" que ha marxat lleugerament desviat per sobre del travesser de la porteria de Palatsí. Yoda, que cada partit té més participació dins dels esquemes de López Garai, també guanya confiança i seguretat en les seves accions. El bon inici de l'equip de la capital del Baix Camp, tan sols ha estat un miratge.

Una primera part que s'ha pagat cara

La concentració defensiva era vital. Els de Lleó guanyaven metres ofensius i tenien la capacitat de sortir a la contra amb dues o tres passades. La Cultural Leonesa avisava i el Reus havia d'estar atent als atacs de l'equip que dirigeix Rubén De la Barrera. Al minut 23, tornava a aparèixer Yoda entre línies amb una passada d'or cap a Máyor. El davanter roig-i-negre, poc encertat en els darrers encontres, no ha pogut finalitzar la jugada amb garanties, tot i plantar-se gairebé sol a l'àrea rival. Els de López Garai han jugat amb foc i en menys d'un quart d'hora s'ha girat per complet el ritme del matx. El premi pels locals ha arribat al minut 25. Després d'un córner i uns rebots a l'àrea d'Edgar Badia, l'esfèric ha entrat al fons de la xarxa i els de Barrera s'avançaven al marcador. Els catalans no estaven còmodes al terreny de joc i els locals no han perdut l'oportunitat de generar perill i fer mal al Reus amb dues jugades a pilota aturada.

Edgar Badia tornava a salvar els mobles. El Reus s'ha encongit i no era el mateix conjunt concentrat i ofensiu del primer quart d'hora. Al minut 33, el porter reusenc ha salvat un u contra u davant de Rodri. Badia s'ha fet gran i evitava que el segon gol pugés a l'electrònic del Estadio Municipal Reino de León. Deu minuts i el Reus s'ha deixat fer dos gols. Al minut 35, i després d'una falta lateral ha arribat el segon gol de la Cultural Leonesa. Dues jugades a pilota aturada i els roig-i-negres s'han vist clarament superats en aquest primer temps. López Garai havia de canviar coses, un nou guió, més toc de pilota i més profunditat per arribar a l'àrea de Palatsí.

Mitja part i reacció instantània de Garai

Minut 46 i canvi al Reus. Entrava Lekic i sortia Tito. Máyor i Lekic en punta per trepitjar més el camp rival. El davanter serbi ja va ser un revulsiu en els encontres anteriors. López Garai és un tècnic intervencionista, valent i que li agrada trobar solucions sense especular per generar un millor futbol. El míster basc volia posar tot el seu potencial ofensiu i els roig-i-negres s'han col·locat amb un 4-2-4. Ledes i Domínguez eren els dos homes que havien de repartir el joc i les passades cap als atacants. Lekic i Máyor, acompanyats per Carbia i Edgar Hernández, era la solució que ha triat López Garai per intentar capgirar el partit.

Els catalans s'han abocat completament a l'atac. Al minut 71, Fran Carbia ha tingut una clara ocasió per reduir distancies, però el seu llançament s'ha estavellat al pal. Al segon temps el Reus ha tornat als orígens. Seriositat, lluita i ganes de guanyar. Tot i la gran presència ofensiva, els reusencs no han pogut solucionar els errors de la primera meitat i s'han emportat una derrota de terres lleoneses. Amb aquest resultat, els roig-i-negres trenquen la bona ratxa de tres partits sense encaixar un gol i continuen amb l'objectiu de sumar els 40 punts per veure una mica més a prop la permanència.

Fitxa tècnica

Cultural Leonesa: Palatsí; Bastos (Albizua 81’), Zuiverloon, David García, Víctor; Buendía, Marcos, Señé, Samu (Ángel García 57’); Rodri i Guarrotxena (Yeray 69’).

CF Reus: Edgar Badia; Miramón, Atienza, Olmo, Menéndez; Tito (Lekic 46’), Gus Ledes, Juan Domínguez; Yoda (Fran Carbia 61’), Querol (Edgar Hernández 61’) i Máyor.

Gols: 1-0 Atienza(pp) (25’); 2-0 David García (35’).

Targetes grogues: Pels locals Samu (52’), Buendía (66’), Zuiverloon (81’) i pels visitants Tito (38’), Edgar Hernández (83’), Miramón (90’) i Lekic (90’+2’).

Àrbitre: Guillermo Cuadra Fernández, del col·legi balear.

Incidències: Partit corresponent a jornada 29 de LaLiga123, disputat al Estadio Municipal Reino de León amb la presència de 9.541 espectadors.