Dijous, 28 de Març de 2024

El CF Reus s'emporta un derbi amb polèmica arbitral

Els roig-i-negres s'imposen als poblencs (3-2) en un partit en què el col·legiat Carbonell Hernández expulsa González, el seu ajudant Tapia i Ricardo Vaz

10 de Gener de 2016, per Marc Busquets
  • David Haro ha fet dos dels tres gols del CF Reus contra la Pobla

CF Reus Deportiu

• CF Reus Deportiu

De seguida s'ha comprovat que el CF Reus estava disposat a passar pàgina de la derrota d'ara fa set dies a casa contra el Cornellà (Baix Llobregat)i ha saltat a la gespa del Municipal disposat a dur la iniciativa del joc. David Haro, molt actiu, ha pogut obrir la llauna als tres minuts del partit, però el porter debutant de la Pobla, Ondoa, ha estat més ràpid i s'ha fet amb l'esfèrica. Tan sols uns instants després, però, la perseverança del menut davanter roig-i-negre ha tingut premi. Ramon Folch ha fet una passada bombada que Haro ha controlat amb qualitat. El seu xut creuat ha servit per batre la porteria grana i avançar els locals al marcador.

Haro, brillant

Malgrat la matinera diana dels de González, els poblencs han fet una bona pressió a la zona de construcció del Reus. De fet, Folch i Rafa García han patit força per contenir la intensitat dels grana, que en un intent de contracop han mirat de sorprendre la defensa dels del Baix Camp. Badia, molt atent, s'ha avançat i ha frustrat l'ocasió dels visitants. La resposta del CF Reus Deportiu l'han donada Edgar Hernández i Vítor Silva. Una paret entre tots dos ha finalitzat amb un xut desviat del lusità, avui no especialment brillant.

Al minut 25, una passada a l'espai del CF Pobla ha habilitat el davanter Nacho per batre Badia i igualar l'encontre. El porter s'ha quedat a mitja sortida, indecís, i el poblenc l'ha fintat amb rapidesa i ha creuat la bimba amb una excel·lent definició. No obstant això, el Reus no ha defallit i ha seguit buscant l'arribada del segon gol. La davantera roig-i-negra ha fet una pressió molt alta per impedir una còmoda sortida de pilota de la Pobla tot mirant de provocar un error d'Ondoa en el joc amb els peus. A partit d'aquell instant, l'àrbitre del derbi s'ha decidit a fer-ne de les seves i ha mostrat la groga a Moyano, Olmo i Rafa García de manera quasi consecutiva. Per part dels visitants, al primer temps l'han vista Luís i Marcelo.

Just abans del descans, amb tot, l'afició del Reus ha tingut una nova alegria amb el segon gol d'Haro. Silva li ha fet una bona passada i el de l'Ametlla del Vallès s'ha internat a la petita per batre la porteria del filial nastiquer amb un xut dur. A la represa, la tònica ha estat similar fins que Carbonell Hernández ho ha permès. La tercera diana del CF Reus ha arribat al minut 50 després d'una gran jugada trenada entre el lateral Ángel, que l'ha centrada a l'interior de l'àrea, i Moyano, que l'ha deixada morta per tal que Colorado només l'hagi hagut d'empènyer a la xarxa. Això ha relaxat el joc dels locals, que s'han vist sorpresos pel visitant Cristian en una badada defensiva dels de González.

Recital arbitral

Així les coses, i encara amb 25 minuts de derbi per jugar-se, el Reus ha passat per uns minuts de nervis. La Pobla s'ha decidit i ha fet un pas endavant, tot i que sense concretar cap jugada de perill. Haro ha tingut el quart a les seves botes, però s'ha atipat de pilota i l'ha enviada a les mans d'Ondoa. Poc més tard, tant Posse com González han mogut la banqueta. L'argentí ha donat entrada a Alfons i Álvaro, mentre que el vitorià ha volgut donar minuts a Vaz. El jove portuguès, massa excitat, ha estat involucrat en diverses picabaralles. Per la seva part, Carbonell Hernández ha seguit amb el seu particular recital de cartolines, moltes d'elles més que discutibles. A la Pobla les han vistes Kike i Vadillo, mentre que al bàndol local han estat expulsats Natxo González i el seu auxiliar, Bernardo Tapia. "M'ha dit que ha estat per aixecar els braços", ha explicat el basc a la roda de premsa posterior al partit quan ha estat preguntat per la raó de la sanció.

Amb els poblencs a l'atac a la desesperada, el CF Reus encara n'ha tinguda una de claríssima. Fernando, a qui l'àrbitre també ha amonestat, ha tingut una doble ocasió a centrada de Carbia, que ha jugat els darrers instants del derbi davant del seu exequip. Ja al temps afegit, que s'ha fet etern per als aficionats reusencs, Ricardo Vaz també ha estat expulsat per discutir una decisió arbitral. El migcampista ha fet gestos al col·legiat com si estigués tocat de l'ala, motiu pel qual és d'esperar que pugui ser castigat amb duresa per aquesta acció.

Al postpartit, Martín Posse ha elogiat "la maduresa defensiva del Reus" i ha felicitat els seus homes "per la imatge que hem donat". Després, González ha assenyalat que se sent "feliç" pel triomf i per la bona actuació d'Haro. "Se l'ha fitxat per tal que sigui determinant i ho ha estat", ha indicat. Ara, el CF Reus ja pot començar a preparar el duel del cap de setmana vinent, en què se les hauran de veure amb l'Espanyol B. El partit serà transmès en directe a l'espai esportiu de LANOVA Ràdio (99.8 FM), LANOVA En joc. L'encontre tindrà lloc el proper dissabte, 16 de gener, a partir de les 18.00 hores.

CF Reus Deportiu: Badia, Benito, Ángel, Olmo, Moyano, Rafa García, David Haro, Folch, Edgar Hernández (Fernando, 75'), Vítor Silva (Ricardo Vaz, 63') i Álex Colorado (Fran Carbia, 75').

CF Pobla de Mafumet: Ondoa, Marcelo, Espasandín, Luís, Denis, Vadillo (Gabi, 80'), Gil (Álvaro, 65'), Kike, Cristian, Alfons (Carlos, 57') i Nacho.

Gols: 1-0, David Haro (5'). 1-1, Nacho (25'). 2-1, David Haro (45'). 3-1, Álex Colorado (50'). 3-2, Cristian (69').

Àrbitre: Carbonell Hernández (col·legi valencià). Ha amonestat, amb groga, Benito, Olmo, Moyano, Rafa García, Fernando del CF Reus. Ha expulsat Vaz. També ha expulsat els entrenadors del CF Reus, Natxo González i Bernardo Tapia. Ha mostrat la groga a Marcelo, Luís, Vadillo, Carlos i Álvaro del CF Pobla.