Dimecres, 23 de Maig de 2018

El Consell Esportiu del Baix Camp impulsa un projecte per integrar els immigrants a través de l'esport

Cinc organitzacions europees, juntament amb la URV, s’uneixen per aconseguir que l’activitat esportiva pugui ajudar les persones nouvingudes a conviure millor en el seu nou destí

20 de Març de 2017, per Redacció
  • Imatge de la trobada d'aquest cap de setmana

    Cedida

El Consell Esportiu del Baix Camp (CEBC), en representació de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), és un dels cinc impulsors del Projecte Spin (Sport for Inclusion), una iniciativa euroepa que pretén establir la manera com l’esport pot ajudar els nombrosos immigrants actuals al continent a integrar-se millor al lloc on arriben. La Universitat Rovira i Virgili (URV) també participarà del treball per trobar les eines per ajudar els nouvinguts mitjançant l’activitat física.

La Euroregió Pyrenees-Mediterrani (EPM) –integrada per Catalunya, les Illes Balears i la regió francesa Languedoc Roussillon Midi Pyrénées (les comarques de la Catalunya del Nord i el Llenguadoc); la Unió Esportiva de l’Ensenyament a Primària francesa (USEP); la Unió Italiana d’Esport per a Tothom -Comitato Regionale Piemontese- (UISP); la Universitat Rovira i Virgili (URV); i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) s’han reunit aquest passat cap de setmana a la localitat italiana de Borgaro, prop de Torí, per establir els passos a seguir i les implicacions financeres de tots els impulsors. Aquesta és la segona trobada que mantenen, després de la inicial celebrada a Montpeller (Occitània, França) el passat mes de febrer.

El Projecte Spin té una durada inicial d’un any, tot i que en funció dels resultats es podrà prolongar, ja que compta amb ajuda econòmica de la Unió Europea. La primera mesura acordada per conèixer realment on es pot incidir per ajudar els immigrants serà mitjançant un treball de camp que realitzarà la URV, tractant de diagnosticar els aspectes que més poden ajudar a aquestes persones desplaçades del seu lloc d’origen.

Així, el proper mes de maig se celebrarà a Mallorca una nova reunió del Projecte Spin per anar analitzant les dades que ja es coneguin de la recerca científica de la Rovira i Virgili, mentre que al juny l’Hospitalet de l’Infant serà la seu per acabar de perfilar el treball definitiu de la URV. Finalment, al novembre, Mollet del Vallès acollirà la trobada on es donaran a conèixer les investigacions realitzades, sent el moment de cadascun dels socis d’implicar-se d’una manera executiva per pal·liar la situació dels nouvinguts gràcies a l’esport. Els acords presos dins del Projecte Spin restaran oberts per a qualsevol país europeu que vulgui incorporar-los al seu territori amb les persones arribades d’altres indrets.

COMENTARIS (0)

Reportatges