Dijous, 25 d'Abril de 2024

El gol mana en el Reus Deportiu Miró - Sant Cugat

Els roig-i-negres se situen momentàniament a la segona plaça amb un partit més que els seus màxims rivals, Barça i Liceo

27 de Gener de 2019, per Joan Gomis
  • Els jugadors del Reus Deportiu Miró celebren un dels gols davant el Sat Cugat

Joan Gomis

El Reus Deportiu Miró s'ha desfet del Sant Cugat 10-5, en una nit plena de gols. Quatre dianes d'Àlex Rodríguez, dues del capità Salvat, dues més de Carballeira, una aportació més de Julià i un gol de Tiago Rafael han servit per a sumar els tres punts i situar-se momentàniament a la segona plaça amb 36 punts, un més que el Liceo i sis menys que els Barça. Els reusencs han disputat un partit més que els seus principals rivals, que tancaran la dissetena jornada d'OK Lliga dimarts vinent.

El Reus esgarrapa primer

El Reus Deportiu Miró ha iniciat el matx amb la cinquena marxa posada i ben aviat ha obert la llauna mitjançant Joan Salvat. Al minut 2, el capità roig-i-negre ha empès la bola al fons de la xarxa des del segon pal i lliure de marca després d'una bona triangulació (1-0). Tres minuts més tard, el mateix Salvat ha rematat  des del segon pal, però la bola s'ha estavellat a la fusta. Als 8 minuts de joc, el portuguès Tiago Rafael ha ampliat l'avantatge després d'un teva meva amb Salvat. Rafael, des de l'interior dret de la gran ha etzibat un cop d'estic amb encert (2-0).

Intens final del primer període

Però el Sant Cugat no ha tirat la tovallola, ha estat valent i ha obert el joc per intentar escurçar distàncies. L'estratègia del tècnic visitant Joan Carles Vadillo (exporter del Reus) ha tingut premi. Quan faltaven 8 minuts pel final del primer temps Pol Claramunt ha batut Càndid Ballart després de desfer-se de la defensa reusenca (2-1). I un minut després, David Yepes ha restablert l'empat inicial. Ràpida transició defensa-atac i des del vèrtex dret de l'àrea, l'atacant barceloní ha sorprès Ballart amb una bona fuetada (2-2). El domini de joc ha estat altern després del 2-2. Els visitants han posat contra les cordes al conjunt de la capital del Baix Camp en els últims compassos del primer període i han estat capaços de remuntar el matx per moments. El defensa roig-i-negre César Carballeira ha perdut la bola en la fase de construcció i els visitants han aprofitat l'ocasió per situar-se per davant per primera vegada. Bona combinació entre Gilabert i Yepes, i aquest davant Ballart ha perforat amb convicció (2-3). L'avantatge visitant tan sols ha durat un minut, Salvat, un dels més destacats de la primera, ha fet el seu doblet i el tercer gol local amb un bon tir exterior des de més enllà de la frontal (3-3). I els de Jordi Garcia encara han tingut temps per tornar a dominar. Carballeira ha esmenat l'errada en el tercer gol visitant i ha situat el 4-3 al lluminós abans del descans.

El Sant Cugat ha posat contra les cordes el Reus Deportiu abans del descans

Pica-baralla abans del descans

Abans del gol, hi ha hagut una jugada que ha provocat l'enfrontament verbal i físic entre jugadors d'ambos conjunts. En la sortida de pilota, Joan Salvat ha propinat un cop d'estic a la cara del visitant Pau Gilabert. Aquest, s'ha encarat amb el porter Càndid Ballart (l'adversari que tenia més a prop). Els col·legiats han decidit mostrar targeta blava als dos jugadors, fet que ha provocat que saltés a la pista el porter junior Luka Hernández. Ha debutat a l'OK Lliga.

Àlex Rodríguez- Marc Julià, associació letal

La represa ha seguit la mateixa tònica que el primer temps. En tan sols dos minuts ha arribat el cinquè gol roig-i-negre. El Sant Cugat ha comès la desena falta i l'especialista Marc Julià, no ha perdonat la directa (5-3). Ha aixecat la bola i amb molta classe ha batut Arcas. Però el Sant Cugat ha respost immediatament: un minut més tard, Yepes ha firmat el seu hat-trick particular. El davanter ha recorregut tota la banda dreta i pràcticament sense angle ha superat Ballart (5-4). Al minut 7, Àlex Rodríguez ha ampliat l'avantatge gràcies a una bona canonada des de gairebé el cercle central de la pista (6-4). El mateix jugador osonenc ha encarrilat el matx tres minuts més tard. El Reus ha sortit disparat a la contra i amb un dos contra dos, i després d'una Paret entre Julià i Rodríguez, aquest ha tornat a batre Arcas des de dins l'àrea (7-4). Tres minuts després el Reus ha sentenciat el partit amb intervenció, altre cop, de Julià i Rodríguez. Julià ha recuperat la bola, i ha patinat de porteria a porteria per assistir Rodríguez (8-4). L'associació Julià-Rodríguez ha estat letal al segon temps. A partir d'aquest instant, el Reus ha madurat més les jugades ha pausat més el joc. El Sant Cugat ha tornat a agafar oxigen a poc més de 7 pel final. David Yepes ha fet el seu pòquer de gols. Acció i reacció. Un minut més tard, Carballeira, ha situat el 9-5 i Rodríguez també ha firmat el seu pòquer de gols des de la pena màxima. (10-5).

Un dels instants del partit entre el Reus Deportiu i el PHC Sant Cugat

Fitxa tècnica

Reus Deportiu Miró: Càndid Ballart (P), César Carballeira, Tiago Rafael, Marc Julià i Joan Salvat (cinc inicial). Àlex Rodríguez, Romà Bancells, Cristian Rodríguez, Luka Hernández (p.v), Jan Escala

PH Sant Cugat: Xavier Arcas (P), Pau Gilabert, Joan Farnés, Cesc Maideu, Jordi Gabarra (cinc inicial). David Martínez, Borja Ferrer

Gols: -Reus Deportiu Joan Salvat (2), Tiago Rafael, Àlex Rodríguez (4), César Carballeira (2), Marc Julià

- Sant Cugat: Pol Claramunt, David Yepes (4)

Àrbitres: Josep Antoni Ribó i Raúl Burgos