El gol roig-i-negre és cosa de Carbia i Máyor

Els dos davanters han fet la meitat de les 24 dianes de l'equip al campionat

21 de Març de 2017, per Marc Busquets
  • Fran Carbia celebra un gol a l'Estadi

L'Esportiu de Catalunya

Un parell de jugadors del CF Reus es reparteixen la meitat dels gols de l'equip al campionat de Lliga. El gol del davanter alacantí a Tenerife, sisè al seu compte particular, l'ha fet atrapar al fins ara 'pitxitxi' roig-i-negre en solitari, Fran Carbia. En tercera posició, amb quatre gols, hi trobem el capità Ramon Folch. Querol i Edgar Hernández en porten dos (l'últim els ha fet de penal) i altres peces, com Benito o Jorge Díaz han vist porteria una vegada. Amb 24 dianes al seu caseller, el CF Reus és el segon equip menys efectiu del campionat (només superat per l'Alcorcón, que n'ha fet 22), però n'ha petroli. Ara per ara, i amb l'última victòria sumada, els del Baix Camp ja sumen 39 punts i són més a prop de la permanència virtual, xifrada en 50.

Máyor recull el testimoni golejador de Carbia

Carbia, que a Tenerife ha arribat als 100 partits amb el club, ha estat la sensació roig-i-negra de la primera volta. L'ex grana ha anotat els seus sis gols durant la primera mànega de la Lliga, i ha donat triomfs tan importants com els aconseguits davant del Cádiz CF (1-0), Nàstic (1-0) i UCAM Múrcia (0-2 a domicili, el passat octubre). Des de la seva renovació, però, el 'petitó' no ha tornat a perforar la porteria rival. La seva aportació a l'equip ha anat a menys, de fet, ja que si havia arribat a ser gairebé intocable per a González, ara és més aviat una peça de refresc a la segona meitat (com ha passat a l'Heliodoro Rodríguez). Carbia ha jugat 28 partits i ha acumulat un total de 1.540 minuts disputats, segons dades del portal Transfermarkt. El davanter fa un gol cada 256 minuts, amb un promig de 0,21 gols per matx.

Máyor, un dels fitxatges del CF Reus fets a l'estiu passat per a l'assalt a Segona A, s'ha convertit en el referent en atac roig-i-negre en aquesta segona part de la Lliga i ha estat clau en les dues últimes victòries dels de González (seu va ser el solitari gol que va permetre derrotar l'Almería i seva ha estat l'acció clau a Tenerife). El veterà ariet alacantí, que ha passat per conjunts com la Ponferradina, el Sant Andreu o l'Alcorcón, ha jugat fins ara un total de 20 encontres amb la samarreta del conjunt reusenc, tot sumant 1.545 minuts i un promig de 0,30 gols per partit. El seu valor de mercat, altre cop segons l'abans esmentat portal, és de 300.000 euros. Cal destacar, a banda, que el '9' acaba la seva vinculació amb el club el proper juny.

La nota negativa a la davantera és la fluixa aportació del fitxatge estrella d'enguany, el nigerià Chrisantus. A causa de les lesions, l'ex de la UD Las Palmas no ha gaudit de la continuïtat desitjada i tan sols a La Romareda (2-2), on va fer una passada de gol a Folch, va brillar. Per contra, el reusenc Querol ha anat entrant a poc a poc als plans del 'míster' basc durant les últimes jornades i ja ha anotat un parell de gols, el darrer contra el Girona (1-2) al derbi català de dies enrere. Amb les xifres disponibles, per tant, queda clar que quan Carbia ha patit una davallada en el seu rediment com a home gol, Máyor ha estat capaç de carregar-se l'atac a l'esquena i recollir el seu testimoni. Més enllà dels números de tots dos, però, el més important és que homes de segona línia com Folch, Miramón i els portuguesos Guzzo i Vaz mostrin les seves virtuts per batre les defenses rivals.