Divendres, 19 d'Abril de 2024

El Reus Deportiu, campió de la Lliga catalana

L'equip de la capital del Baix Camp aconsegueix el primer títol de la temporada després de vèncer el Noia Freixenet (3-5) en una final molt igualada

24 de Setembre de 2017, per Josep Cartanyà/ Infocamp
  • El Reus Deportiu s'ha proclamat campió de la Lliga Catalana d'hoquei, aquesta tarda, al pavelló de les Comes d'Igualada

Reus Deportiu

En una primera part molt igualada, Aleix Estallé ha avançat el Noia quan només es portava un minut de joc (1-0). El Reus ha aconseguit igualar el marcador, gràcies a un penal transformat per Romà Bancells (1-1).

Quan s'havien disputat més de 12 minuts de partit, el jove jugador del Reus Deportiu Jan Escala rep una targeta blava. Martí Casas, l'encarregat de llençar la falta directa, s'estabella amb el porter Càndid Ballart i el Noia disposaria d'uns minuts amb superioritat numèrica. Però, amb l'aplicació del nou reglament, esl Reus treu rèdit a la inferioritat numèrica per retindre més temps la bola al seu terreny. Això ha provocat la pressió del Noia Freixenet, que ha deixat més espais lliures, i això ha provocat que Marc Torra, al minut 14, ho aprofités per escabullir-se de la defensa penedensenca i marqués el segon gol pel Reus Deportiu (1-2).

Dos minuts més tard, al minut 16, una bona triangulació en atac del Noia Freixenet acaba amb un gol de Martí Casas, l'home que va portar de corcoll la defensa del Barça durant la semifinal (2-2). El marcador era un reflex del que estava passant a la pista. Més endavant, el Noia desaprofita un penal a favor ja que el jugador d'Angola Humberto Mendes no ha pogut enganyar a Càndid Ballart. I abans d'arribar al descans, al minut 24, un altre gran gest tècnic de Marc Torra, torna a decantar la balança del cantó del Reus Deportiu (2-3).

A la represa, el Reus Deportiu no ha trigat gens ni mica a tornar a agafar les regnes del partit. Al minut 27, una acció molt ràpida ha acabat amb el gol sorpresa de Joan Salvat, que posava més distància amb el Noia (2-4). Al minut 37, el Reus comet la seva desena falta i el jove jugador del Noia, Martí Casas, no desaprofita l'ocasió per tornar a posar el seu equip en el partit (3-4). Amb tot això, qui no ha aprofitat la desena falta del Noia ha estat el Reus Deportiu, que ha vist com Raúl Marín fallava en el seu intent. Més tard, els pals han impedit el gol a Sergi Rodríguez (Noia), primer, i Joan Salvat (Reus), després.

Quedaven cinc minuts i hi havia final. Durant aquest temps, el Noia ha apretat més i el Reus ha intentat allargar la pista per fer cansar més el seu rival. Sigui com sigui, els de Sant Sadurní han fet suar de valent al porter Càndid Ballart, a mesura que avançava el cronòmetre. En l'últim minut, el Noia ha jugat amb el cinquè jugador -substituint al porter Xus Fernández- i ha estat quan, als últims instants de partit, Joan Salvat ha aprofitat un rebot per marcar des del centre de la pista el 3 a 5 definitiu.

D'aquesta manera, el Reus Deportiu ha defensat el seu títol com a campió de la Lliga nacional catalana.

Gols:

Primera part. 1-0 (p), Aleix Estallé (1'); 1-1, Romà Bancells (8'); 1-2, Marc Torra (14'); 2-2, Martí Casa (16'); 2-3, Marc Torra (24').

Segona part. 2-4, Joan Salvat (27'); 3-4, Martí Casas (37'); 3-5, Joan Salvat (49').