Dissabte, 20 d'Abril de 2024

El Reus Deportiu es desfà del Girona a domicili en una brillant segona part

Els reusencs remunten un 4-3 advers i acaben golejant l'equip gironí en la segona victòria consecutiva a l'OK Lliga (4-8)

03 d'Octubre de 2020, per Infocamp.cat/ Josep Cartanyà
  • El Reus Deportiu Miró s'ha imposat a Girona

Reus Deportiu

El partit ha començat amb un gol matiner del capità del Reus Deportiu, Joan Salvat, que ha obert la llauna quan només s'havia disputat mig minut de partit (0-1). A partir d'aquest moment, el joc ha perdut una mica d'intensitat per part d'ambdós equips que s'han dedicat a tantejar al rival sense arriscar gaire. Una prova d'això, és que a l'equador de la mitja part, ni Reus ni Girona encara no havien comès cap falta d'equip.

Però, al minut 13, el jugador del Girona David Gelmà ha sorprès Càndid Ballart amb un xut potent i impacable que s'ha col·lat per l'escaire de la porteria reusenca (1-1). El golejador gironí -que ha tornat enguany a casa- igualava el partit i tot tornava a començar.

L'entrenador roig-i-negre Jordi Garcia demanava temps mort per mirar de reconduir al seu equip. Però, a la tornada a pista, al minut 19, una bona jugada del quadre local iniciada per Humberto Mendes, que ha controlat Xavi Gurri i aquest l'ha enviat al primer pal de Ballart, que no ha pogut impedir el gol de la remuntada dels gironins (2-1).

El partit anava de menys a més. En el darrer tram de la primer part la tensió ha pujat al pavelló gironí. L'important nombre de faltes xiulades contra els locals ha fet perdre als nervis a més d'un jugador, que es queixava davant la parella arbitral. Precisament a l'últim minut del primer temps, Gerard Pujol ha vist una targeta blava per haver-se enganxat a l'estic d'un jugador roig-i-negre i, tant si ho ha fet voluntàriament com si no, l'àrbitre ha aplicat el reglament. La corresponent falta directa l'ha llençat l'especialista del Reus, Marc Julià, que s'ha tornat a mostrar letal a pilota parada i ha marcat el gol de l'empat (2-2), amb el qual s'arribava al descans.

Es repeteix el guió

La segona part ha començat com la primera, amb un gol del Reus, al minut 29, que tornava a avançar als de Jordi Garcia. L'autor ha estat Romà Bancells, que ha etzibat un xut duríssim que, tot i interceptar inicialment el veterà Jaume Llaverola, la bola ha acabat entrant al fons de la xarxa (2-3).

Seguint el mateix guió que al primer temps, el Girona ha empatat al minut 30 de la mà de David Gelmà (3-3). I en la jugada següent, Raúl Marín cau a terra queixant-se d'una falta i, davant les protestes de Marc Julià, l'àrbitre el sanciona amb la blava. El jugador del Girona, Gerard Pujol, ha aprofitat la directa per marcar el gol que tornava a posar als gironins per davant en el marcador (4-3).

Remuntada i festival de gols roig-i-negre

El partit estava embogit i el Reus Deportiu tornava a la càrrega. Aquest cop ha estat Àlex Rodríguez que, al minut 32, s'he n'ha anat del seu defensor i ha tornat a empatar per al Reus (4-4). I al minut 37, una dos contra ú protagonitzat per Romà Bancells i Raúl Marín, ha acabat amb diana del golejador reusenc (4-5).

Al minut 41, el Girona comet la seva desena falta d'equip. Marc Julià, novament, ha estat l'executor de la falta directa que ampliava l'avantatge visitant (4-6). La distància encara s'ha fet més gran quan, al 42', Joan Salvat ha anotat el setè per l'equip de la capital del Baix Camp (4-7).

El Reus Deportiu encara ampliaria la seva avantatge quan l'àrbitre ha tret una targeta blava a Humberto Mendes per una acció sobre Salvat i Raúl Marín ha anotat la directa (4-8).

Amb aquesta victòria, el Reus Deportiu Miró se situa en el grup davanter de l'OK Lliga, tercer classificat amb 6 punts, els mateixos que els equips que han guanyat els dos partits d'aquest inici de lliga -Liceo (1r), Barça (2n) i Caldes (4t).

Fitxa tècnica:

Garatge Plana Girona CH (4): Jaume Llaverola, Marçal Coll, Xavier Gurri, Humberto Mendes, Álex Grau, Pau Palacín, David Reixach, Gerard Pujol, David Carle Domènech i David Gelmà.

Reus Deportiu Miró (8): Càndid Ballart, Ferran Giménez, Joan Salvat, Romà Bancells, Pablo Del Río, Raúl Marín, Marc Julià, Àlex Rodríguez, Pablo Nájera i Gerard Montés.

Gols:

Primera part: 0-1, Joan Salvat (0'30"); 1-1, David Gelmà (13'); 2-1, Xavi Gurri (19'); 2-2, Marc Julià (FD) (24').

Segona part: 2-3, Romà Bancells (29'); 3-3, David Gelmà (30'); 4-3, Gerard Pujol (FD) (31'); 4-4, Àlex Rodríguez (32'); 4-5, Raúl Marín (37'); 4-6, Marc Julià (FD) (41'); 4-7, Joan Salvat (41'); 4-8, Raúl Marín (FD) (47').

Faltes

Girona CH: 11 / Reus Deportiu: 3

Àrbitres: Gerard Gorina Bail i Jordi Garcia Freixes.

Observacions: Partit de la 2a Jornada de l'OK Lliga 2020/21. Pavelló Municipal Palau II.