Divendres, 29 de Març de 2024

El Reus Deportiu Miró diu adéu a Europa amb el cap ben alt

Els roig-i-negres, tot i plantar cara, han caigut derrotats al Dragao Caixa davant el FC Porto (6-3) i es queden a les portes dels quarts de final de la Lliga europea

09 de Març de 2019, per Joan Gomis
  • Imatge del parrtit entre el Reus i el FC Porto al Palau d'Esports

Joan Gomis

El Reus Deportiu Miró havia de puntuar al Dragao Caixa, o bé, que el Saint Omer guanyés al Lodi italià per passar a quarts de final de la Lliga europea. I no ha pogut ser. Els de Jordi Garcia han competit de tu a tu amb els portuguesos i han tingut opcions de puntuar, però el somni europeu s'ha esvaït en els últims minuts del partit amb un definitiu 6 a 3 en el marcador.

Després d'un primer temps igualat, cap dels dos conjunts han estat capaços de desequilibrar la balança, gràcies, en bona part, per les grans aturades dels dos porters, el local Carles Grau i el roig-i-negre Càndid Ballart. Per part del Reus Deportiu, destaca un tir d'Àlex Rodríguez al tram inicial del partit i el passadís que al minut 18 ha trobat Marc Julià, però que finalment ha topat amb el porter local. Del Porto destaca el bon tir exterior de Poka, que ha rebutjat Ballart.

En el segon temps, els portuguesos només han necessitat 8 segons per avançar-se. Una assistència d'Hélder Nunes des del segon pal, l’ha respost  Rafa amb una gran volea directa. Tot i aixecar l'estic més amunt de la cintura, altura no permesa, els col·legiats han donat per vàlid el gol (1-0).

Amb aquest resultat, els reusencs estaven eliminats, però la reacció reusenca ha estat immediata. Tan sols un minut i mig després, Àlex Rodríguez ha restablert l'empat. Ha conduït un ràpid contraatac i des del vèrtex dret de l'àrea ha superat Carles Grau (1-1). Els roig-i-negres tornaven a ser a quarts. Vuit minuts més tard, el Porto s'ha tornat a posar per davant. Gonçalo Alves ha culminat amb encert una gran triangulació dins l'àrea reusenca (2-1).

La genialitat de Marc Julià ha aparegut per rescatar al Reus. Ha situat l'empat quan mancaven 13 minuts pel desenllaç. Amb una bona diagonal, l'olotí s'ha desfet de dos adversaris i amb un “aixeca i pica” ha tornat a batre Grau (2-2).

Però en un obrir i tancar els ulls, en la següent jugada, Gonçalo Alves ha firmat el seu doblet particular amb un potent tir exterior que s'ha colat per l'escaire dret (3-2). Un minut després, Salvat ha caigut dins l'àrea i ha els àrbitres han assenyalat falta directa. Julià ha agafat la responsabilitat i amb una rematada per sobre les guardes del porter local, ha enviat la bola al fons de la xarxa per fer l'empat (3-3).

Els de Guillem Cabestany no en tenien suficient. Davant el seu públic volien certificar una nova victòria, mantenir la imbatibilitat al Dragao Caixa en la fase de grups i accedir als quarts com a líders. I així ha estat. A 10 minuts pel desenllaç, el roig-i-negre Carballeira ha provocat un penal sobre Cocco. Però Ballart, amb una gran intervenció, ha refusat la rematada d'Hélder Nunes.

Minuts després, una combinació de dreta a esquerra ha encarrilat el triomf lusità. Amb un tir ras des de més enllà del vèrtex esquerre, Hélder Nunes, ha esmenat el penal errat i ha fet el quart gol local (4-3).

Mancaven 9 minuts pel final i el Reus necessitava empatar. El conjunt reusenc s'han bolcat en atac, però Nunes, el millor jugador del partit, ha acabat amb les aspiracions reusenques. Ha anotat dos gols més després de ràpids contraatacs (6-3). La reacció golejadora de Nunes ha estat determinant per eliminar el Reus de la Lliga europea.

Amb la derrota, i la victòria del Lodi a la pista del Sant Omer, el Reus diu adéu a la Lliga europea. Els 9 punts sumats en els 6 partits jugats no han estat suficients per ser entre els 8 millors equips del continent. Ara caldrà centrar-se en l’OK Lliga.

FC Porto (6): Carles Grau, Telmo Pinto, Reinaldo García, Poka, Gonçalo Alves, Rafa i Hélder Nunes.

Reus Deportiu Miró (3): Càndid Ballart, Joan Salvat, César Carballeira, Marc Julià, Cristian Rodríguez i Jan Escala.

Gols: 1-0, Rafa (25'); 1-1, Àlex Rodríguez (26'); 2-1, Gonçalo Alves (33'); 2-2, Marc Julià (37'); 3-2, Gonçalo Alves (37'); 3-3, Marc Julià (p) (38'); 4-3, Hélder Nunes (41'); 5-3, Hélder Nunes (48') i 6-3, Hélder Nunes (49').