Dijous, 28 de Març de 2024

El Reus Deportiu Miró obté el passi a la final de la Supercopa d'Espanya

L'equip roig-i-negre signa un partidàs contra el Liceo en una semifinal on sempre ha anat per davant dels gallecs en el marcador (4-2)

•

El Reus Deportiu Miró és el primer finalista de la Supercopa d'Espanya després de la victòria aconseguida aquesta tarda davant del Liceo (4-2) al pavelló de Les Comes d'Igualada, l'amfitrió d'aquesta competició.

La primera part ha estat força igualada i ambdós equips han gaudit de diverses ocasions per marcar. L'equip roig-i-negre ha plantejat un bon esquema defensiu, sobretot, durant els primers minuts de partit i això li ha permès buscar amb autoritat la porteria gallega. El primer gol del Reus Deportiu ha arribat fruit d'una gran acció individual d'Àlex Rodríguez, que ha travessat mitja pista tot sol, ha superat un bloqueig i ha aconseguit plantar-se davant Carles Grau, a qui ha enganyat perfectament fent pujar l'1-0 al marcador.

El Liceo ha intentat l'empat amb diversos contraatacs o buscant l'últim jugador al pal dret de la porteria de Càndid Ballart. Els gallecs han incrementat la pressió en atac en els darrers minuts del primer parcial i han tingut alguna ocasió clara de marcar, com la pilota que ha estabellat al pal Marc Grau, al minut 23. Aquesta pressió també l'ha aprofitat el Reus per intentar sorprendre amb algun contracop. I amb aquesta mínima avantatge, s'ha arribat al descans.

El Reus encarrila la semifinal

La segona part ha començat bé pels homes de Jordi Garcia. Al minut 28, Àlex Rodríguez ha sorpès de nou Carles Grau amb un llançament potent de pala que ha entrat per l'escaire de la porteria del Liceo (2-0).

En la jugada següent, l'àrbitre ha xiulat un penal molt dubtós contra el Reus Deportiu. Sortosament pels interessos dels reusencs, Dava Torres ha llançat la pilota per sobre de la porteria de Càndid Ballart i no ha pogut anotar.

Un minut després, el Deportivo Liceo ha comès la seva desena falta, però Marc Julià no ha pogut transformar la corresponent falta directa. A partir d'aquell moment, l'equip gallec ha apretat i ha pressionat de valent al Reus, però Càndid Ballart ha aparegut amb bones intervencions que han impedit el gol.

Al minut 33, el jugador del Liceo Marxi Oruste ha vist la targeta blava per una acció sobre Romà Bancells. Però, aquest cop, Àlex Rodríguez no ha pogut anotar la directa. El Deportivo Liceo es quedava amb inferioritat numèrica.

El tercer gol del Reus ha arribat al minut 37, obra de Joan Salvat, que ha posat l'estic de forma providencial perquè la bola acabés al fons de la xarxa (3-0), un gol que servia perquè l'equip roig-i-negre encarrilés la semifinal.

Però, al minut 39, un actiu Franco Platero ha retallat distàncies (3-1) i ha tornat a posar l'equip gallec en el partit. El Deportivo Liceo, que s'ha crescut amb el gol, pressionava molt la sortida de bola del Reus. I al minut 40, els reusencs fan la seva desena falta. Roberto di Benedetto, encarregat de picar la falta directa, se li ha escapat la bola en el moment de fer el ganxo i ha desaprofitat una bona ocasió per apropar-se en el marcador.

La sentència

Al minut 41, ha estat el Liceo qui ha comès la quinzena falta del seu compte particular, la qual ha permès a Marc Julià marcar la directa i el quart gol que donava pràcticament el passi a la final (4-1).

El Deportivo Liceo ha pogut escurçar distàncies al minut 46, després que Joan Salvat veiés una targeta blava. L'argentí Maxi Oruste ha pogut anotar la directa, aprofitant el rebot en la segona rematada (4-2).

D'aquesta manera, el Reus Deportiu Miró s'ha plantat a la final de la Supercopa d'Espanya que jugaran demà diumenge, a un quart de 9 del vespre, contra el guanyador de l'altra semifinal Igualada-FC Barcelona Lassa.