Dissabte, 20 d'Abril de 2024

El Reus Deportiu surt viu de Porto

Un valuós empat (7-7) a Do Dragão dona esperances als reusencs per classificar-se per les semifinals de la Lliga Europea en la tornada al Palau d'Esports

11 de Març de 2017, per Josep Cartanyà/ Infocamp
  • Els roig-i-negres han empatat a Porto

Reus Deportiu

El Reus Deportiu visitava aquest vespre el pavelló de Do Dragão, una de les pistes més difícils de l'hoquei europeu, en el partit d'anada dels quarts de final de la Lliga Europea. Després d'uns minuts de tanteig, el FC Porto -entrenat per Guillem Cabestany- s'ha avançat, al minut 11, aprofitant la superioritat numèrica amb un gol de Rafa (1-0). En una jugada posterior, el FC Porto aprofitaria un penal per ampliar l'avantatge (2-0), de la mà de Gonçalo Alves.

L'equip roig-i-negre ha reaccionat al minut 13, amb un tret potent des de l'exterior d'Albert Casanovas, que anotava el primer gol pels reusencs (2-1). Posteriorment, al minut 19, el Porto ha ampliat el seu avantatge amb un gol de Ton Baliu des de fora de l'àrea portuguesa (3-1). Al minut 20, el Porto comet la seva desena falta. Mentre es col·loquen els jugadors, Vítor Hugo, fa una infracció i veu la targeta blava. Després d'una llarga espera, Raül Marín fa efectiva la falta però el porter local li endevina la intenció.

Al minut 21, l'àrbitre ha fet la vista grossa davant d'un possible penal rebut per Marc Torra, que s'ha queixat d'un fort cop al tormell. En la següent acció, el Porto perd una bola en defensa, que Marín -molt murri- aprofita per escurçar distàncies (3-2). Però els portuguesos encara han tingut temps de fer un quart gol. Ha estat una jugada atacant al minut 23, que ha fulminat amb un remat Jorge Silva a dins de la xarxa.

Segona part d'infart

Al minut 6 de la segona part, una bona combinació entre Torra i Marín és finalitzada per aquest darrer (4-3. Al minut 8, targeta blava assenyalada a Marc Torra. El jugador del Porto Helder ha estat l'encarregat del llençament però falla en la seva execució. En els propers minuts, el Porto ha practicat un joc d'atac-i-gol constant contra la porteria d'Henriques, que ha donat com a fruit el gol de Reinaldo García (5-3), al minut 11.

Però al minut 12, Marín ha tornat retallar distàncies amb el tercer gol del seu compte particular (5-4). Al 14', penal conflictiu contra el Reus Deportiu, que ha estat protestat per Casanovas. El llençament d'Helder l'atura Pedro Henriques. Al 15', un altre penal favorable al Porto, que torna a fallar el mateix jugador, però, aquest cop, Jorge Silva aprofita el rebot per tornar a posar distàncies (6-4).

Al minut 18, el Reus Deportiu protagonitza un contratac ràpid que fulmina Marc Torra enganyant el porter Carles (6-5). Al minut 19, el Porto fa la quinzena falta i Marín sentencia anotant una falta directa que significava el gol de l'empat (6-6).

El Reus Deportiu començava a creure que podia obtenir un resultat positiu de la seva visita a Do Dragão. Al minut 20, Platero aconsegueix materiallitzar una centrada-xut que acaba per entrar a la porteria portuguesa (6-7). Però, un minut després, el Porto ha pogut salvar un punt gràcies al gol de Rafa (7-7).

Un bon resultat pel Reus Deportiu La Fira, que afrontarà el partit de tornada a casa sabent que una victòria ajustada li és suficient per poder classificar-se per a les semifinals.

Gols:

Primera part: 1-0, Rafa (11'); 2-0, Gonçalo Alves (11'); 2-1, Albert Casanovas (13'); 3-1, Ton Baliu (19'); 3-2, Raül Marín (21'); 4-2, Jorge Silva (23').

Segona part: 4-3, Raül Marín (6'); 5-3, Reinaldo García (11');5-4, Raül Marín (12'); 6-4, Jorge Silva (15'); 6-5, Marc Torra (18'); 6-6, Raül Marín (19'); 6-7,Matías Platero (20'); 7-7, Rafa (21').