Divendres, 29 de Març de 2024

El Reus goleja al Vendrell i entra a la Lliga Europea per la porta gran

Els reusencs han guanyat 9 a 4 el Moritz Vendrell i tanquen la temporada ocupant la quarta posició

05 de Juny de 2016, per Clàudia Bonet
  • El Reus jugarà a la Lliga Europea la pròxima temporada

Clàudia Bonet

Una  golejada amb premi pel conjunt d'Enrico Mariotti. El Reus Deportiu ha guanyat còmodament per 9 gols a 4 al Moritz Vendrell i disputarà la Lliga Europea la temporada vinent. Tot i que la primera meitat ha estat més igualada, en la segona els reusencs han dominat el joc i han estat molt superiors. Una superioritat que s'ha vist reflectida en el marcador. El conjunt d'Enrico Mariotti tanca la temporada amb l'objectiu de la quarta plaça aconseguit. El Reus tornarà a la màxima competició continental després de dues temporades a la Copa de la CERS.

El partit no ha començat en bon peu pels interessos dels d'Enrico Mariotti. Eloi Mitjans ha avançat als vendrellencs amb una diana al minut 6 que estrenava el marcador. Els reusencs però, no han tardat a reaccionar i han respòs aprofitant un ràpid contraatac. Xavi Rubio amb una jugada individual ha enviat la bola al fons de la porteria de Txus Fernández. L'empat, però, ha durat poc i tres minuts més tard, Xixi Creus amb un tir potent tornaria a situar el Vendrell per davant en l'electrònic. Abans del descans, apareixeria Raül Marín amb el segon dels reusencs i amb el 2 a 2 s'arribaria al final del primer temps.

En la segona meitat, els roig-i-negres han dominat el joc i han estat superiors. Una superioritat que s'ha vist transformada en gols. El primer ha arribat de la mà de Matías Platero tot just començar, un avantatge que ja no han deixat escapar. Al minut 5, Xixi Creus ha vist una blava per una falta sobre Raül Marín i el mateix Marín ha aprofitat el rebot del tir directe,  per col·locar la bola a la xarxa del porter del Vendrell. S'han vist fins a quatre gols amb vuit minuts. Al 31, Raül Marín feia el cinquè, i un minut més tard, Marc Ollé, el sisè. La intensitat i l'eficàcia reusenca han estat les protagonistes al llarg del segon temps.

Al minut 9, Xixi Creus ha tingut una ocasió per retallar distàncies amb un tir directe que no l'ha aconseguit transformar. Instants més tard, l'ocasió seria per Raül Marín, amb la desena falta del Reus, però Txus Fernández l'acabaria aturant. Tot i així, el gol de Marín no ha tardat a arribat i un minut més tard, ha aprofitat una assistència de Platero per fer el setè. Al festival de gols reusenc, s'hi ha sumat Joan Salvat, culminant un ràpid contraatac amb el vuitè. Sergi Miras ha fet el tercer dels visitants, transformant una falta directa i quan faltaven set minuts pel final, Marc Ollé ha marcat el novè. Encara hi ha hagut temps pel tercer dels vendrellencs de la mà de Jordi Ferrer. Una segona meitat carregada de gols que ha permès al Reus acomiadar-se de l'afició mostrant la seva millor versió.

Un festival de gols reusenc per tancar la temporada. El Reus Deportiu tornarà a disputar la Lliga Europea després de dues temporades a la Copa de la CERS. L'afició reusenca també s'ha acomiadat  dels jugadors: Roger Molina, Xavi Rubio, Marc Coy i  Marc Vázquez, que la temporada vinent no jugaran al conjunt reusenc.

Reus Deportiu: Roger Molina, Xavi Rubio, Joan Salvat, Matías Platero i Raül Marín -cinc inicial-. Marc Ollé, Sergi Torné i Marc Vázquez.

Moritz Vendrell: Txus Fernández, Eloi Mitjans, Xixi Creus, Jordi Ferrer i Jordi Miras -cinc inicial-. Francesc Gil, Xavier Aldrich i David Martínez.

Àrbitres: Ó.Valverde i F.Garcia