El Coinasa Liceo es proclama campió de la Supercopa d’Espanya 2016

18 de Setembre de 2016, per Clàudia Bonet
  • El Reus La Fira no ha pogut superar a l'equip gallec

Clàudia Bonet

Les anades i vingudes i les alternatives en el joc han protagonitzat els primers minuts de la final entre el Reus La Fira i el Coinasa Liceo. Els reusencs han buscat la porteria de Malián, però els ha costat trobar espais per acabar de culminar les jugades.

Pedro Henriques ha destacat amb un parell d’intervencions, evitant el gol dels gallecs. La més clara, al minut 16, quan Dava Torres, després de recuperar una bola a mitja pista, s’ha plantat sol davant el porter roig-i-negre. En la següent jugada però, el mateix Dava Torres ha disposat d’una altra ocasió que ha sabut aprofitar, fent el primer gol del partit. Amb el 0 a 1 al marcador, els d’Enrico Mariotti han seguit pressionant l’àrea rival, però no han aconseguit moure l’electrònic abans del descans.

En la segona meitat, la persistència ha tingut la seva recompensa. El Reus ha sortit bolcat a l’atac i Marc Torra, al 31, ha superat Malián, tornant a establir l’empat al marcador. Instants més tard, els roig-i-negres han disposat d’un tir directe, corresponent a la desena falta dels gallecs, però Marín no ha pogut batre Malián. Els de Carlos Gil han intentat trobar espais aprofitant ràpids contraatacs i Marc Coy s’ha plantat sol davant d’Henriques en tres ocasions, però el porter roig-i-negre ha tornat a respondre.

Josep Lamas també ha tingut una ocasió, amb la desena falta dels reusencs, però ha enviat la bola fora. Al 44, els gallecs han aprofitat una pèrdua de bola del Reus al mig del camp, i aquesta vegada sí, Marc Coy ha superat Henriques i ha establert l’1 a 2 definitiu. En els últims minuts del partit, els roig-i-negres s’han bolcat a l’atac i han disposat d’un altre tir directe, però Marc Torra tampoc ha aconseguit transformar la falta.

Amb un Reus lluitant fins als darrers instants, s’ha arribat al final del partit. Els reusencs han fet vibrar el Palau d’Esports i ho han tingut a tocar, però no ha pogut ser.

Reus La Fira: Pedro Henriques, Albert Casanovas, Marc Torra, Matías Platero i Raül Marín -cinc inicial-. Joan Salvat, Àlex Rodríguez i Marc Ollé.

Coinasa Liceo: Xavi Malián, Josep Lamas, César Carballeira, Henrique Magalhaes i Carlo Di Benedetto -cinc inicial-. Marc Coy,  Dava Torres, J.Manuel Grasas i Toni Pérez.

Àrbitres: Óscar Valverde i Jonathan Sánchez.