Divendres, 19 d'Abril de 2024

El Reus no pot amb un Dépor consistent

Els roig-i-negres ho han intentat fins al final, però han estat els gallecs qui s'han acabat emportant la victòria per 2 gols a 0

27 d'Octubre de 2018, per Xavi Turu
  • El roig-i-negre Pereira lluita un pilota aèria amb un jugador del Dépor

CF Reus

L'inici a Riazor no podia començar pitjor per al Reus. El Deportivo ha aprofitat la primera jugada de perill per avançar-se al marcador. Abans que el rellotge de l'estadi assenyalés el primer minut de joc ha arribat el gol dels locals, obra de Carlos Fernández. A la jugada següent, ha estat Quique el que ha tingut a les seves botes la segona diana pel conjunt de Natxo González. Després d'una arrancada incerta, al minut 11, ha arribat la primera clara ocasió per part dels ganxets. Gus Ledes ha provat sort amb una falta llunyana, que el porter local ha desviat a córner. Als de Xavi Bartolo els ha costat, però finalment s'han pogut identificar amb els seus ideals.

Inici desencertat i gol matiner

La possessió ha estat una lluita intensa per part dels dos equips. Era el tresor més buscat sobre el terreny de joc i reusencs i gallecs volien fer-se amb ell. L'energia amb l'esfèric del Deportivo, ha fet que els reusencs haguessin de treballar força en defensa per apaivagar l'huracà dels gallecs. La concentració en l'última línia dels roig-i-negres era vital per poder mantenir l'equip en bones condicions. Els locals tenien el control i els reusencs estaven embotellats a camp propi, la pilota era més que necessària per als futbolistes de Bartolo. El patrimoni futbolístic de la tarda, gairebé ha tingut nom i cognom gallecs.

Com sempre, el conjunt ganxet no ha perdut els papers i ha competit durant els primers 45 minuts. Insistència, pressió alta i una primera part intensa davant d'un rival fort, que aspira amb solvència a lluitar per l'ascens a Primera Divisió. Quan faltaven cinc minuts per acabar el primer temps, els reusencs han trobat un ritme de matx més encertat. Paciència a l'hora de combinar entre els jugadors roig-i-negres, fluïdesa per poder treure la pilota controlada i menys errades en l'àmbit defensiu. La sala de màquines del Reus començava a funcionar i els engranatges, de mica en mica, s'anaven acomodant al seu espai.

Desconnexió en els inicis

La història s'ha tornat a repetir sobre la gespa de Riazor. Un conjunt gallec insistent i amb més superioritat, ha sentenciat el matx després d'un nou inici incessant. El Reus s'ha trobat amb un gol en contra a poc més de començar els segons 45 minuts. Pedro Sánchez ha aprofitat una bona assistència de Vicente Gómez, que deixava sol al futbolista del Deportivo per posar el 2 a 0 a l'electrònic.

Els reusencs han trobat algun espai més al segon temps i han tingut ocasions per poder maquillar el resultat. Tot i això, els esforços s'han reflectit sense gols al marcador. Riazor és un estadi que pesa molt i té la seva mística. El Reus ha competit i ha donat la cara de manera notable davant de tot un equip de Primera.

Fitxa tècnica

RC Deportivo: Dani; Simón, Duarte, Somma (Bóveda, 90'), Caballo; Expósito, Bergantiños, Vicente (Moreno, 88'); Carlos, Quique i Pedro (Gil, 80').

CF Reus: Edgar Badia; Bastos, Catena, Olmo, Pereira (Planas, 66'), Guerrero (Herrera, 66'); Juan Domínguez, Gus Ledes, Mario Ortiz; Fran Carbià (Carbonell, 66') i Linares.

Gols: 1-0, 1', Carlos Fernández. 2-0, '54, Pedro Sánchez.

Targetes grogues: Pels locals Simon (48').

Àrbitre: Daniel Jesús Trujillo Suárez, del col·legi canari.

Incidències: Partit corresponent a la jornada onze de LaLiga123, disputat a l'Estadio Abanca-Riazor amb la presència de 15.576 espectadors.