Divendres, 29 de Març de 2024

El Reus no reacciona a temps i els tres punts es queden a Cadis

El conjunt roig-i-negre cau per la mínima al Carranza tot i haver pogut empatar en una bona segona part

13 de Novembre de 2017, per Xavier Turu
  • Olmo, en una acció del partit entre Cádiz CF i CF Reus de l'anterior campanya

Després de dos partits consecutius jugant a l’Estadi Municipal, el CF Reus disputava el seu partit corresponent a la jornada 14 en terres andaluses. El Cádiz era el rival dels roig-i-negres, en un matx on els reusencs no volien sorpreses inesperades i Aritz López Garai decidia sortir amb una defensa de cinc homes. Una nit important, davant d’un conjunt que té un llarg bagatge al futbol estatal. Un test de nivell per veure en quin moment es troba el Reus lluny de casa.

Un Reus que, sense la pilota, pateix

El tècnic basc no volia sorpreses. Línia de cinc defensa, tres migcampistes i dos davanters. Més solvència en la zona defensiva i amb Miramón, en jugades d’atac, actuant d’extrem dret. Els roig-i-negres han sortit amb paciència, pressió i ganes de sumar tres punts importants. Tot i això, ha estat el Cádiz el primer en crear perill. Al minut 5, una centrada de Lucas s’ha passejat per davant d’Edgar Badia sense trobar cap rematador.

Els roig-i-negres, per la seva banda, es tancaven bé en defensa i buscaven sortides al contracop. Amb una errada defensiva entre Íñiguez i Menéndez, ha tornat arribat perill del submarí groc. Edgar Badia, ben col·locat, ha aconseguit aturar en dos temps la rematada. Minuts persistents en atac pels andalusos, mentre que per part seva els reusencs necessitaven la pilota per trobar-se bé sobre la gespa del Carranza.

El Cádiz ha continuat amb el seu joc ofensiu, mentre que els roig-i-negres han hagut de multiplicar-se en defensa per mantenir la porteria a zero. Al 16, un gol fantasma a centrada de Lucas, ha estat a punt de donar avantatge als locals. El Reus patia i calia buscar solucions futbolístiques. A la mitja hora ha arribat el que feia estona que es podia veure. El Cádiz s’ha posat per davant del marcador amb un córner que ha rematat Carrillo al fons de la xarxa. L’1 a 0 pujava al marcador.

Canvi tàctic per trobar solucions

A la represa, López Garai ha estat hàbil i ha realitzat un canvi tàctic. Volia que passessin coses i el míster del Reus ha tret un defensa i ha posat un atacant a la gespa. El Cádiz, tot i la pressió alta, ha baixat una marxa, fet que havia d’aprofitar el conjunt visitant per apropar-se a la porteria rival. Durant els 10 minuts del segons temps, els de López Garai s’han apropat més a l’àrea de Cifentes que durant tot el primer temps. S’hi havia de creure fins al final tot i que les estadístiques del partit eren prou grises.

Garai continuava amb moviments d’escacs i posava jugadors més ofensius al terreny de joc. L’entrenador dels reusencs demostrava atreviment i ganes d’anar a buscar l’encontre. Amb Vítor, Carbobell, Ledes i Haro, les coses sobre la gespa del Carranza començaven a rutllar millor, apareixien les primeres ocasions de la nit. El Reus hi aniria fins al final amb tots els seus jugadors ofensius disponibles. Faltava sort i encert el els metres finals. La reacció del segon temps s’ha plasmat al joc de l’equip. Al minut 74, David Haro, amb un gran xut des de més enllà de la frontal de l’àrea, ha estavellat la pilota al travesser, en una oportunitat que hauria pogut significar l’empat.

Tot i la insistència dels roig-i-negres, que han tingut un augment notori de bon joc al segon temps, el Reus ha perdut una bona oportunitat per escalar posicions a la classificació. Tot i la derrota, l’equip del Baix Camp ha deixat bones sensacions a la segona part, on s’ha vist un equip competitiu, amb ganes de fer les coses bé i intentar-ho fins al temps afegit.

Fitxa tècnica

Cádiz CF: Cifuentes, Carpio, Servando, Garrido, Jose Mari, Salvi (Traoré, min.88), Álvaro, Lucas, Álex (Perea, min.75), Carrillo (Romera, min.81) i Kecojevic.

CF Reus: Edgar Badia, Álex Menéndez, Olmo, Atienza, Miramón, Iñiguez (David Haro, min.46), Tito (Carbonell, mi.66), Borja (Vítor Silva, min.66), Gus Ledes, Querol i Edgar Hernández.

Gols: 1-0 Carrillo, al minut 30.

Àrbitre: Eduardo Prieto Iglesias, del col·legi d’àrbitres navarrès. Ha amonestat els locals Jose Mari (minut 25) i Kecojevic (minut 77), i els visitants Tito (minut 19), Edgar Hernández (minut 71) i Vítor Silva (minut 94).

Estadi: Ramón de Carranza. 10.976 Espectadors.