Dimecres, 24 d'Abril de 2024

El Reus pateix la primera derrota de la temporada

L’equip de López Garai, amb una fragilitat defensiva inusual i poc encert de cara a porteria, perd per 3 a 0 i no suma cap punt aquesta jornada

03 de Setembre de 2017, per Xavi Turu
  • El CF Reus s'ha vist clarament superat per l'Oviedo

Fabián Acidres

Pressió alta  i possessió de la pilota. Les idees d’inici amb les que ha sortit el Reus a la gespa del Carlos Tartiere han estat clares. López Garai volia una bona circulació de pilota i que el seu equip puges les línies per dificultar la sortida del conjunt d’Oviedo. Gus Ledes continuava amb la bona dinàmica de joc que en el darrer partit davant del Nàstic. Ha donat passades entre línies, oxigenava el mig del camp reusenc i s’oferia als seus companys per habilitar sortides a l’esfèric. Els roig-i-negres han sortit amb la consigna de controlar el partit, mentre que el Real Oviedo ha buscat més intensitat i consistència amb les seves jugades ofensives.

Ledes generava, assistia i donava solucions

Les bones sensacions que es vivien sobre el terreny de joc s’han vist reflectides en una gran ocasió per part de l’equip de López Garai. Al minut 11, després d’una bona jugada col·lectiva i d’una assistència de Borja Fernández, ha rematat gairebé a boca de gol Máyor, però el seu xut l’ha pogut refusar Juan Carlos. Els reusencs avisaven i començaven a crear més perill als metres finals. Totes les pilotes d’aquets primers 20 minuts passaven per les botes de Ledes, era el millor soci per als seus companys. El Real Oviedo mica en mica ha anat creixent i generava més arribades de perill a la porteria d’Edgar Badia. En una d’aquestes jugades del conjunt asturià, ha arribat el primer gol del partit. Toché, al minut 26 i després d’una gran xilena posava per davant a l’equip local. Edgar Badia no ha pogut fer res amb la rematada del davanter murcià.

Tocava canvi de guió. El Reus havia de refer-se d’aquest primer ensurt i tenir paciència per poder empatar el matx. Máyor hi tornava. Ha estat el més murri de tots i s’ha infiltrat entre els dos centrals de l’Oviedo. Juan Carlos, una vegada més, rebutjava l’u contra u del davanter roig-i-negre. En una àrea el porter local salvada els mobles pel conjunt asturià i en l’altre, Edgar Badia refusava un gran xut creuat de Linares. El Real Oviedo ha generat més perill durant els últims 15 minuts de l’encontre. A les acaballes del primer temps, amb un Àlex Menéndez descol·locat defensivament, el conjunt local hauria pogut sentenciar gairebé el partit amb una gran ocasió de Johannesson, el seu xut ha marxat fregant el pal dret de la porteria reusenca i amb aquesta acció l’àrbitre ha marcat el camí dels vestidors. Tocava reflexionar i canviar coses per millorar en el segon temps.

Inici fluix i desencert de cara a porteria

Mal inici del conjunt reusenc. Els de López Garai s’han adormit durant els primers 5 minuts del segons temps i Toché ha tornat a fer de les seves. Al minut 47 s’ha infiltrat entre els dos centrals roig-i-negres per rematar una centrada del recent incorporat al camp Pucko i el davanter del Real Oviedo  aconseguia el 2 a 0 pel conjunt local. El Reus amb manca d’efectivitat no finalitzava les seves arribades de perill amb gol i això perjudicava el resultat de l’encontre.

Als darrers minuts del matx el conjunt reusenc ho ha intentat, però la pèrdua del joc al mig del camps i de la pilota, més el desencert de cara ha porteria han fet que els roig-i-negres hagin completat un partit descafeïnat aquest diumenge al Carlos Tartiere. Per arrodonir la festa pel Real Oviedo, al minut 88 David Rocha ha marcat un gran gol de falta, on la pilota ha entrat per l’escaire de la porteria d’Edgar Badia. El projecte de López Garai encara està en plena ebullició, mostra bons moments de joc i en alguns trams de partit, bona circulació de l’esfèric. Falta paciència i temps, la temporada és llarga i encara queda temps per matisar els petits errors i anar forjant un projecte competitiu de cara a tota la campanya.

Real Oviedo: Juan Carlos, Cotugno, Verdés, Carlos Hdez, Christian Fdez, Ramon Folch, Hidi (Rocha, min.45), Johannesson (Pucko, min.45), Saúl Berjón, Linares (Mossa, min.74), Toché

CF Reus: Badia, Miramón, Olmo, Iñiguez, Menéndez, Tito (Juan Domínguez, min.56), Gus Ledes, Borja Fernández, Ricardo Vaz (Edgar Hernández, min.64), David Haro (Fran Carbia, min.74), Máyor.

Gols: 1-0 M.27 Toché. 2-0 M.47 Toché. 3-0 M.87 David Rocha.

Àrbitre: Santiago Varón Aceitón. Ha amonestat als locals Hidi, min.40 i als visitants Gus Ledes, min.44.

(Aquesta crònica rep la col·laboració de Reddis Assessorament i Servei, al carrer de Lluna i Pujals, número 6, de Reus.)