El Reus serà a la Final Four de la Lliga Europea

Els reusencs s’han imposat al Porto a la tanda de penals

02 d'Abril de 2017, per Clàudia Bonet
  • El Reus Deportiu s'ha classificat per la Final Four de la Lliga Europea

Clàudia Bonet

Després de la igualtat i l’espectacle en l’anada es preveia una gran nit d’hoquei al Palau d’Esports, i així ha estat. L’afició roig-i-negra ha respost a la convocatòria del club i s’ha vist un Palau entregat i ple com feia temps que no es veia. Després d’uns primers minuts de tanteig, on els dos equips han provat l’àrea contraria, Marc Torra després d’una ràpida jugada d’atac ha estrenat el marcador. La intensitat ha estat protagonista des del primer moment, els reusencs s’han mostrat molt sòlids en defensa, ràpids a l’atac i creant ocasions de perill. Al 16, Joan Salvat i Reinaldo García han vist una blava per protestar. Amb l’1 a 0 i amb un Reus còmode amb el joc s’ha arribat al descans.

L’eliminatòria s’ha acabat decidint a la tanda de penals

Tot just a l’inici de la segona, Pedro Henriques ha aturat una directa a Hélder Nunes, però dos minuts més tard, no ha pogut aturar un tir imparable del mateix Nunes des de mitja pista que ha establert l’empat a 1. Henriques tornaria a aparèixer per tornar a aturar una directa, aquesta vegada a Gonçalo Alves, després que Joan Salvat veiés una blava.

Els reusencs també han disposat de dues directes, però ni Marín ni Torra han aconseguit transformar-les. Al 41, els roig-i-negres han fet el segon, després d’un rebot dins l’àrea de Nélson Filipe. Dos minuts més tard, Raül Marín ha vist una blava i Gonçalo Alves ha transformat la directa amb el 2 a 2. Els darrers minuts, el ritme ha estat frenètic i el Porto ha pressionat l’àrea reusenca, però sense cap més canvi en l’electrònic s’ha arribat a la pròrroga a gol d’or.

Després de les dues parts de la pròrroga sense gol d’or, la tanda de penals ha estat decisiva. Pedro Henriques ha estat impecable sota els tres pals, aturant tot els tirs, i dues dianes d’Àlex Rodríguez i Joan Salvat han donat la classificació al Reus Deportiu La Fira.

Reus Deportiu La Fira: Pedro Henriques, Albert Casanovas, Matías Platero, Marc Torra i Raül Marín -cinc inicial-. Joan Salvat I Àlex Rodríguez.

FC Porto:Nélson Filipe, Rafa, Reinaldo García, Hélder Nunes,  -cinc inicial-. Carles Grau, Telmo Pinto, Ton Baliu i Vitor Hugo.

Àrbitres: Filippo Fronte i Alessandro Eccelsi.