Dijous, 28 de Març de 2024

El Reus, a un pas d’aconseguir el somni

El Reus es classifica per a la final a la tanda de penals amb gols d’Albert Casanovas i Joan Salvat (5-6)

•

Albert Casanovas ha transformat el cinquè penal que ha donat al Reus el bitllet per a  la final de la Lliga Europea. La semifinal entre els reusencs i els portuguesos ha estat un autèntic espectacle de bon hoquei. Amb un plantejament ofensiu, les ocasions i la intensitat han protagonitzat l’encontre. S’ha arribat al final amb empat al marcador (4-4) i sense gol d’or els penals han estat decisius. El porter reusenc, Pedro Henriques, ha estat providencial i una peça clau en el pas del conjunt roig-i-negre a la final. Aquest diumenge, a les quatre de la tarda, l’UD Oliveirense, guanyador de la primera eliminatòria després de derrotar al Barça amb un gol d’or, i el Reus Deportiu La Fira, es disputaran aixecar la Copa d’Europa 2017.

Inici de partit trepidant. Només havia passat un minut del xiulet inicial quan una falta sobre Marc Torra dins l’àrea de Trabal ha acabat amb un penal favorable als reusencs que Albert Casanovas ha transformat amb el 0 a 1. L’encontre no podia començar de millor manera pels interessos reusencs que s’han avançat amb un gol molt matiner. Dos minuts més tard però, l’ocasió ha estat a l’àrea reusenca. Joao Rodrigues ha executat un penal, però ha enviat la bola fora.  Els portuguesos no han tardat a igualar el marcador i Diogo Rafael amb un tir llunyà ha fet pujar l’1 a 1.

A diferència de la primera semifinal, en l’encontre entre el Reus i el Benfica la intensitat ha anat acompanyada d’efectivitat. Marc Torra ha creat perill a la porteria de Trabal en dues jugades consecutives. En la primera, ha iniciat una jugada a la seva pista que Trabal ha acabat aturant, i en la segona ocasió, ha recuperat una bola al mig del camp i ha permès un ràpid contraatac.

Els portuguesos també han disposat d’ocasions a l’àrea reusenca. Diogo Rafael i Joao Rodrigues han avisat a Henriques un parell de vegades però el porter del Reus ha estat impecable.  El mateix Joao, instants més tard, en una ràpida jugada del Benfica a l’atac ha acabat superant el porter roig-i-negre i avançant el seu equip.  Al 13, Diogo Rafael ha vist una blava i Marín ha estat l’encarregat d’executar la directa sense encert. En la següent jugada però, Raül Marín no ha fallat i amb un tir potent ha enviat la bola al fons de la porteria.

Amb el 2 a 2 i un ritme trepidant s’ha arribat als darrers minuts del primer temps. Pedro Henriques ha  tornat a destacar aturant un xut potentíssim de  Valter Neves i un altre de Miguel Rocha. Ha estat al minut 22 quan ha aparegut Albert Casanovas tot fent el 2 a  3 que ha permès als reusencs anar al descans amb l’avantatge a l’electrònic.

La igualtat a l’electrònic s’ha acabat imposant  i ha conduït l’eliminatòria a la tanda de penals

En la segona meitat, el ritme frenètic s’ha mantingut. Al 31, Joan Salvat ha vist una blava i Jordi Adroher ha executat el tir directe, però no ha aconseguit batre Henriques. El Reus ha aguantat bé els dos minuts amb un home menys, però al 36 Carlos Nicolia ha fet el 3 a 3. Dos minuts més tard, Jordi Adroher amb una gran jugada individual ha fet el quart.  Els reusencs han disposat d’una directa, corresponent a la desena falta dels portuguesos, però Trabal ha aturat el tir de Marín. Instants més tard ha estat al revés i Carlos Nicolia ha enviat la bola fora. Matías Platero, al 42, ha tornat a establir l’empat (4-4) amb el que s’ha arribat a la pròrroga.

En el primer temps de la pròrroga, Pedro Henriques ha estat providencial.  Matías Platero ha vist una blava i Carlos Nicolia l’ha tingut amb la directa, però Henriques amb una doble intervenció ha evitat el gol d’or. En el segon temps ha destacat Guillem Trabal aturant un tir a Torra i un altre a Platero. Sense gol d’or, l’eliminatòria s’ha decidit a la tanda de penals.

El cinquè penal ha estat el definitiu.  Albert Casanovas ha marcat el gol que ha conduït els reusencs a la final.  En un duel a la porteria entre Pedro Henriques, que ha aturat quatre penals i Guillem Trabal que n’ha aturat tres, els gols de Joan Salvat i Albert Casanovas pel Reus i Carlos Nicolia pel Benfica han establert el 5 a 6 definitiu al marcador. El Reus Deportiu La Fira i l’UD Oliveirense es veuran les cares a la final, aquest diumenge a les quatre de la tarda. Els reusencs tenen el somni més a prop.

Un gol d’or de Ricardo Barreiros condueix l’Oliveirense a la final

L’UD Oliveirense ha estat el primer finalista de la Final Four de la Lliga Europea. Després d’un partit sense gols, a la segona meitat de la pròrroga, un tir potent de Ricardo Barreiros ha donat la victòria al conjunt portuguès (0-1)  i ha deixat al FC Barcelona eliminat.

La intensitat ha protagonitzat l’encontre entre el FC Barcelona i l’UD Oliveirense. En el primer temps, els dos equips han mostrat un joc ofensiu, tot i que els ha faltat acabar de definir les jugades. Encertats en defensa i amb Sergi Fernández i Xevi Puigbí impecables sota els tres pals, no hi ha hagut cap moviment a l’electrònic. Al 18, els blaugrana han disposat d’una ocasió per un penal sobre Lucas Ordóñez, però Xavi Barroso no ha pogut batre Puigbí.

En la segona meitat, el tarannà del partit ha estat el mateix. Intensitat i anades i vingudes d’ambdós equips però ha mancat eficàcia. No ha estat fins a la segona meitat de la pròrroga quan Barreiros ha estrenat l’electrònic amb un gol d’or que ha classificat l’Oliveirense per a la final (0-1).

Fitxa tècnica:

Reus Deportiu La Fira: Pedro Henriques, Albert Casanovas, Matías Platero, Raül Marín i Marc Torra – cinc inicial – Àlex Rodríguez, Joan Salvat.

SL Benfica:  Guillem Trabal, Valter Neves, Diogo Rafael, Carlos Nicolia i Joao Rodrigues – cinc inicial – Jordi Adroher, Miguel Rocha, Gonçalo Pinto.

Àrbitres:  Franco Ferrari i Massimiliano Carmazzi.