Divendres, 19 d'Abril de 2024

El Reus va a remolc i cau davant del Cádiz CF

Els roig-i-negres superen en possessió a l'equip andalús però només rematen una vegada a porta en tot el matx i acaben perdent al Carranza per 2 a 0

10 de Novembre de 2018, per Xavi Turu
  • El capità roig-i-negre, Jesús Olmo controla l'esfèrica davant la mirada d'un jugador local

CF Reus

La timidesa del Reus en els inicis dels partits s'ha col·locat com a principal aliat del conjunt andalús i el conjunt de Xavi Bartolo ha tornat a ensopegar amb la mateixa pedra que a Riazor. Al minut 7, ha aparegut Manu Vallejo per posar per davant als gaditans (1-0). Tot i la defensa amb tres centrals que ha tornat a plasmar el tècnic català sobre el terreny de joc, els reusencs han patit en les primeres accions del Cádiz i, com ja va passar en els darrers encontres, la pilota era més que necessària per poder començar a treure el cap i poder trobar la millor versió dels de Bartolo.

Amb el pas dels minuts, els roig-i-negres s'han començat a trobar més còmodes sobre la gespa però el nivell ofensiu del Cádiz contrarestava les possessions del Reus. Els d'Álvaro Cervera eren verticals, ràpids i amb poques passades han trepitjat l'àrea rival. Edgar Badia ha tornat a estar excels quan, al minut 21, ha salvat el segon gol després d'una rematada a boca de gol de Dejan Lekic. El talent dels ganxets l'ha posat el jove Alfred Planas. El futbolista reusenc ha estat valent, lluitador i dels jugadors més actius del primer temps, juntament amb el talentós Badia.

Un Cádiz que ha marcat el ritme de joc

El Reus tenia possessions llargues amb la sortida des de Badia, però a camp rival el roig-i-negres estaven situats en un embut i no hi ha hagut un joc progressiu d'atac. Poca producció al mig del camp i, sobretot, les pilotes no han arribat a la zona perillosa del terreny de joc. Un Linares massa sol era l'ombra del davanter golejador que és. L'equip ha tingut empenta i ganes, però el hàndicap en els darrers encontres lluny del Municipal és la manca de concentració quan la pilota comença a rodar.

Sense temps per poder respirar i analitzar el segon temps, els roig-i-negres han encaixat el segon gol de la tarda a càrrec d'un vell conegut de la parròquia roig-i-negre. Lekic, un 'killer' nat, ha aprofitat un contracop dels seus companys per sentenciar el matx al minut 6 de la represa (2-0). El plantejament del tècnic lleidatà potser no ha estat el més idoni a Andalusia i els reusencs han sofert per poder arribar a l'àrea de Cifuentes i crear profunditat. Pocs futbolistes al mig del camp i difícils transicions ofensives per poder trencar la mala ratxa golejadora. Durant el primer temps, els catalans han estat incapaços de xutar a portar, fet que gairebé s'ha repetit durant els segons quaranta-cinc minuts.

Sense temps de reacció

Bartolo ha decidit moure la banqueta i ha donat entrada a Ricardo Vaz i Àlex Carbonell. Tot i el canvi tàctic de l'entrenador reusenc, els ganxets no han trobat la tecla idònia per buscar una reacció. L'única rematada del Reus en els noranta minuts ha acabat al fons de la xarxa, però el col·legiat Pizarro Gómez ha assenyalat fora de joc de Juan Domínguez, autor del gol anul·lat al descompte. Dubtosa posició antireglamentària.

El Reus apareix desconnectat i descafeïnat al començament d'alguns partits, un guió que també es va poder veure clarament davant del Deportivo de la Coruña. A Galícia, els roig-i-negres van concebre facilitats defensives i els dos gols van arribar durant l'inici de les dues respectives parts. Avui, l'efecte ha estat de mirall i s'han repetit els patrons. Els reusencs porten quatre partits sense veure porteria i sense inventar ni produir un joc ofensiu a camp rival. Hi ha deures a fer, tant als despatxos com al terreny de joc.

CF Cádiz: Cifuentes; Correa, Sánchez, Mauro, Oliván; Garrido (Ramos, 80’), José Mari; Salvi, Vallejo (Agra, 91’), Izquierdo i Lekic (Carrillo, 73’).

CF Reus: Edgar Badia; Bastos, Catena, Olmo, Pereira (Carbonell, 67’), Herrera; Juan Domínguez, Mario Ortiz, Alfred Planas (Vaz, 67’); Fran Carbià (Enri, 80’) i Linares.

Gols: 1-0, 7', Vallejo / 2-0, '50, Lekic.

Targetes grogues: Pels locals Marcos Mauro (44’) i Oliván (73’).

Àrbitre: Valentín Pizarro Gómez, del col·legi madrileny.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 13 de La Liga 123, disputat a l’estadi Ramón de Carraza amb la presència de 13.229 espectadors.