Dimarts, 11 de Desembre de 2018

Els porters del Reus Deportiu d’hoquei participaran en el Voluntariat per la llengua

L’asturià Juanjo Matilla serà la parella lingüística de Càndid Ballart

13 de Desembre de 2017, per
  • Juanjo Matilla i Càndid Ballart, al centre de la imatges

    Cedida

Dos jugadors del Reus Deportiu d’hoquei formaran parella lingüística dins del Voluntariat per la llengua (VxL). Càndid Ballart i el segon porter de l’equip, Juanjo Matilla, es comprometen a parlar en català un mínim d’una hora a la setmana durant deu setmanes seguint les indicacions i el material que els han facilitat des del Centre de Normalització Lingüística de Reus.

El VxL és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. D’aquesta manera, el jugador asturià adquireix el compromís, amb la col·laboració de Càndid Ballart, de finalitzar la temporada parlant en català tant als entrenaments del primer equip d’hoquei com als de l’escola d’hoquei del Reus Deportiu, en la qual fa les funcions de monitor.

Així doncs, i quan s’assoleixi aquest objectiu, el Reus Deportiu tindrà una plantilla (entrenador i equip tècnic inclosos) 100% catalanoparlant, de manera que esport i llengua catalana es veuran impulsats des de l’equip roig-i-negre.

Aquesta iniciativa es realitza gràcies a un conveni signat entre el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura i el Reus Deportiu, que aquest cap de setmana disputarà la Copa Intercontinental d’hoquei al Pavelló Olímpic Municipal de Reus. L'entitat roig-i-negra anima als socis i simpatitzants a formar part de les parelles lingüístiques, i ofereix la matrícula gratuïta als participants en el programa Voluntariat per la llengua que es vulguin fer socis del club. També els ofereix l'accés un dia al mes a totes les seves instal·lacions i un 2x1 a les parelles lingüístiques i a l’alumnat del CNL per assistir als partits d’hoquei.

Per la seva banda, el CNL ofereix gratuïtament el servei d’assessorament lingüístic i revisió de textos breus al personal del Reus Deportiu, i un període de matrícula preferent en els cursos de català a tots els socis de l’entitat roig-i-negra.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges