Dijous, 28 de Març de 2024

Empat frenètic del Reus davant d’un Valladolid intens

Uns roig-i-negres poc intensos a la primera part, però més a la segona, se situen en una bona zona de la classificació amb 16 punts

29 d'Octubre de 2017, per Xavi Turu
  • Querol en el moment que envia la pilota al fons de la xarxa

CF Reus

El CF Reus buscava una victòria a casa després de l'ensopegada davant de l'UE Cornellà, a la Copa Catalunya. Era torn per la competició domèstica. La idea era la de fer un bon paper a l'Estadi i fer-se forts per encarar aquests dos partits consecutius que li esperen als reusencs a casa. Una bona oportunitat, també, de fer bo el triomf aconseguit el passat cap de setmana davant l'Almería. El conjunt de López Garai, amb baixes importants a la davantera, havia de competir davant d'un rival amb caràcter i amb moltes opcions de lluitar per l'ascens.

Inici revoltós amb un premi agredolç

Nervis pels roig-i-negres en l'inici del matx. Hi ha hagut alguna perduda de pilota en zona de risc pels locals i això ha fet que els visitants poguessin generar perill. El Valladolid ha tingut les primeres ocasions i, al minut 4, Iban Salvador ha posat a prova a Edgar Badia. El porter reusenc a respost d'allò més bé l'un contra un i ha refusat la pilota. Els reusencs necessitaven calma i trobar la manera de superar la pressió alta que aplicava els "pucelanos". Querol, al minut 13, ho ha provat des de fora l'àrea, però el seu xut l'ha aturat Masip sense complicacions.

Els de López Garai tenien greus problemes a l'hora de treure la pilota des del darrere. Un altre handicap del partit, que ha posat en problemes a la defensa reusenca, han estat les passades que es filtraven entre Olmo i Atienza. Les solucions implicaven tenir paciència amb la pilota als peus i no prendre riscos en zones compromeses. Però l'esforç i el sacrifici tenen premi. Al minut 25, ha arribat el primer gol de la nit. Querol, després d'una recuperació a tres quarts de camp i un gran xut creuat al pal llarg del porter, donava la primera alegria. Les coses es posaven de cara a l'Estadi i calia ser pacients.

Els bons moments han durat ben poc a la nit ventosa i freda que queia sobre la gespa. Al minut 32, Mata ha posat l'empat a un. Tocava tornar a ser persistents i no baixar la intensitat. Els reusencs han patit durant gairebé tota la primera meitat. El temps de descans havia de servir per canviar algunes coses sobre la gespa i sortir amb una mentalitat més positiva.

Segon temps frenètic, amb un Reus més ofensiu

López Garai ha mogut la banqueta ben entrat el segons temps. Ha buscat solucions i només faltava que els seus jugadors fossin fidels al camí que els ha portat fins aquí. Els roig-i-negres havien posat una marxa més i en alguns instants del matx arribaven amb més profunditat. Gus Ledes, al minut 67, ha donat la segona alegria de la nit. El jugador portuguès ha col·locat un gran xut, que servia per tornar a avançar als reusencs. Ledes, tornava a donar ales a un equip necessitat de joc ofensiu.

Pocs minuts després ha estat el torn per Juan Domínguez amb una rematada de cap, que ha sortit fregant el travesser. La mateixa tònica del primer temps s'ha repetit en la segona meitat. Quan el Reus s'havia posat per davant ha tornat a arribar l'empat del Valladolid. Al minut 80, Ángel García posava el 2 a 2 a l'electrònic.

El Reus ha sumat un punt treballat, tot i que si hagués estat més encertat i més concentrat en el primer temps, el conjunt de López Garai hauria pogut aconseguir el triomf.

CF Reus: Edgar Badia, Miramón, Olmo, Atienza, Álex Menéndez, Borja Fernández (David Haro, min.84), Juan Domínguez, Gus Ledes, Cámara (Íñiguez, min.56), Querol (Tito, min.73) i Edgar Hernández.

Real Valladolid: Masip, Ángel, Kiko Olivas, Calero, Luismi, Mata, Antoñito, Toni Villa, Óscar Plano (Gianniotas, min.77), Iban Salvador (Michel Herrerno, min.66) i Anuar (Villalibre, min.75).

Gols: 1-0 Querol, min.25 / 1-1 Mata, min.32 / 2-1 Gus Ledes, min.67 / 2-2 Ángel García, min.80.

Àrbitre: Juan Luis Pulido Santana. Pertany al Col·legi d'Àrbitres de Las Palmas. Ha amonestat amb targeta groga als locals Atienza –min.51 i als visitants Calero –min.50-.

Estadi: Estadi Municipal de Reus. 2.138 espectadors.