Els reusencs ja estan classificats per als quarts de final de la Lliga Europea

14 de Gener de 2017, per Clàudia Bonet
  • Marc Torra ha estat l'autor del golf que ha suposat la victòria reusenca

Clàudia Bonet

En l’inici del primer temps, el conjunt francès s’ha mostrat còmode a la pista i s’ha vist reflectit ràpidament en el joc i en el marcador. Carles Rodríguez, al minut 2, ha aprofitat la primera ocasió del Quevert per fer el 0 a 1. L’ha seguit Cirilio García, que un minut més tard, ha fet el segon. Els reusencs han buscat la porteria de Cantarero però els ha costat trobar espais i resoldre les jugades. Els visitants han seguit aprofitant les ocasions i Nedder amb un tir llunyà ha fet el tercer.

Amb el 0 a 3, el conjunt francès s’ha mostrat segur en defensa i els d’Enrico Mariotti han hagut d’insistir per aconseguir batre a Cantarero. Finalment, ho ha aconseguit Matías Platero al minut 16. Abans del descans, els visitants han disposat d’una nova ocasió amb un penal, que Pedro Henriques ha acabat desviant. En la segona meitat, al minut 31, Albert Casanovas ha transformat un penal amb el 2 a 3.

Amb el marcador més ajustat, la intensitat en el joc ha anat creixent. Els reusencs han arribat a les deu faltes, però Pedro Henriques ha aturat el tir directe. Una pèrdua de bola d’Àlex Rodríguez al mig del camp, ha fet que Pol Macià es plantés sol davant d’Henriques tot marcant el 2 a 4 al 42. Quan faltaven cinc minuts pel final del partit, els roig-i-negres han disposat d’una directa que Marín no ha aconseguit transformar, però en la següent jugada, el mateix Marín no ha perdonat i ha fet el 3 a 4. Un resultat esperançador per afrontar els darrers minuts.

Recompensa final

La insistència del Reus a l’atac ha acabat recompensada. Marc Torra ha establert l’empat al 46 i quan semblava que la igualtat acabaria imposant-se, el mateix Torra ha tornat a aparèixer per transformar una falta directa amb el gol de la victòria i fer vibrar el Palau d’Esports. En l’últim minut, encara hi ha hagut temps per una altra directa, corresponent a la quinzena falta dels reusencs, però Pedro Henriques ha estat providencial per garantir la victòria roig-i-negra.

El Reus Deportiu La Fira ja està matemàticament classificat per als quarts de final de la Lliga Europea, després de la derrota de l’Sporting CP a la pista del Forte dei Marmi (3-1), que deixa els portuguesos amb 3 punts a falta de dues jornades de la fase de grups.

Reus Deportiu La Fira: Pedro Henriques, Albert Casanovas, Marc Torra, Matías Platero i Àlex Rodríguez – cinc inicial – Joan Salvat, Raül Marín i Sergi Torné.

HC Dinan Quevert: Carles Cantarero, Cirilio García, Anthony Le Roux, Corentin Turluer, Sergio Burgoa – cinc inicial- Nedder, Carles Rodríguez, Lepolodec, Pol Macià.

Àrbitres: Jose Pinto i Paulo Almeida.