Cookie control
Dilluns, 01 de Juny de 2020

Foc creuat entre el CF Reus i La Liga per les inscripcions dels jugadors

El club desmenteix l'ens per un comunicat en què dóna la seva versió del cas Cuenca

04 de Setembre de 2018, per Redacció
  • Olmo va poder ser inscrit el dia abans del tancament del mercat

    CF Reus

El CF Reus i La Liga s'acusen mútuament de mentir en les seves respectives versions dels fets lligats a la inscripció de jugadors roig-i-negres a la competició, i que es va tancar el passat divendres sense que Tito, Silva, Yoda i Cuenca tinguin fitxa amb el primer equip. Si el CF Reus va convocar els mitjans al migdia per carregar contra els criteris "exagerats" amb els quals se'ls ha controlat durant el mercat de fitxatges, a posteriori l'organisme va contraatacar amb una nota de premsa en què pretenia desmuntar les "falsedats" del club del Baix Camp. Ja al vespre, l'entitat esportiva va fer arribar als mitjans un nou comunicat per rebatre les explicacions esgrimides per La Liga

Si bé el text del CF Reus destaca que "entenem perfectament que La Liga discrepi de la visió del club", el cas és que des de l'entitat reusenca se subratlla que "el comunicat de l'ens en cap cas descriu la realitat del que ha passat". D'aquesta manera, i descartat el dipòsit de 3 milions que s'hauria hagut de dipositar abans del 31 d'agost, "i davant la impossibilitat de complimentar les exigències de La Liga, el club ha cercat alternatives diferents a l'ampliació de capital; havent trobat altres vies que, a data d'avui, es troben en negociació", sense precisar però quines són.

Un cop La Liga va permetre "de manera excepcional" que el club fes fitxa a cinc jugadors més (fins llavors en tenia 13 d'inscrits), l'ens es va desmarcar de l'afirmació feta pel CF Reus segons la qual va imposar quins jugadors havien de ser registrats. "La Liga va indicar expressament (amb noms i cognoms) a tres dels jugadors que podien ser inscrits i, addicionalment, va facilitar l'oportunitat d'inscriure'n dos més, sempre que no superessin un salari mínim de 90.000 euros bruts", detalla el text. "Contràriament al que indica La Liga, el CF Reus no va acceptar aquesta primera proposta, no només per interferir en qüestions esportives més enllà de les econòmiques, sinó també perquè suposava disputar la competició sense cap dels davanters de l'equip", rebla el comunicat.

Va ser La Liga, segons el club, qui va demanar llavors "una alternativa". Per part de l'entitat esportiva, aquesta va ser la inscripció de Linares, Olmo, Moore i Cuenca. Sobre aquest últim, el CF Reus exposa que es va subscriure un contracte de treball "perquè prestés els seus serveis per al club per un import adequat a la seva situació actual i a la capacitat econòmica d'aquest". És per això que, "tenint en compte que La Liga expressament acceptava la possibilitat d'inscriure fins a dos nous jugadors que no superessin els 90.000 euros bruts, es va oferir a Cuenca la possibilitat de reduir el contracte a la quantitat mínima establerta en el conveni col·lectiu amb la condició de regularitzar les condicions econòmiques si l'increment del límit salarial" hagués comptat amb el vistiplau de l'ens.

L'opció Cuenca, però, va ser rebutjada per La Liga "amb peregrines excuses". "No és cert, com diu La Liga, que s’esgrimís com a motiu per justificar la negativa a inscriure'l l'existència d'altres jugadors amb preferència (en estar ja introduïts en el sistema)", s'assegura. "Resulta també fals que La Liga no qüestionés l'import del contracte de Cuenca com a excusa per no autoritzar la seva inscripció", segueix el text. De fet, s'apunta, "va ser aquest l'únic motiu que es va facilitar al club per justificar la seva negativa" per no autoritzar la seva inscripció a can Reus. 

El comunicat del CF Reus revela la sorpresa de l'entitat pel fet que "un òrgan, suposadament, de control econòmic hagi intervingut i interferit tan directament en la planificació esportiva d'un dels seus afiliats, indicant a qui pot inscriure (amb noms i cognoms) i a qui no, sense tenir en la més mínima consideració les necessitats esportives del club". Cal recordar que el comitè de control econòmic de La Liga es reunirà i decidirà aquest dijous si autoritza l'increment del límit salarial de la plantilla. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics