Dimarts, 16 d'Abril de 2024

Gerro d'aigua freda

El CF Reus Deportiu perd contra el Cornellà (Baix Llobregat) al temps afegit un partit que tenia dominat des del quart d'hora de joc

03 de Gener de 2016, per Marc Busquets
  • Masqué ha tornat a l'Estadi i ha estat homenatjat pel club roig-i-negre

Xavier Guix/ CF Reus Deportiu

La matinera diana d'Edgar Hernández cap al quart d'hora de l'encontre disputat aquest diumenge a la tarda a l'Estadi ha fet pensar més d'un optimista que la vetllada seria còmoda per als homes de Natxo González. No obstant això, i en l'única jugada de perill del primer temps, els barcelonins han igualat el matx gràcies a l'encert de l'exroig-i-negre Ñoño, autor d'un autèntic golàs de falta. A la represa, el CF Reus s'ha fet un tip de buscar la porteria rival, però ha estat el conjunt visitant qui s'ha endut els tres punts de Reus amb un gol al temps de descompte que ha deixat glaçada l'afició ganxeta (1-2). Amb tot, i malgrat la patacada, els del Baix Camp acaben la primera volta en segon lloc, empatats a punts amb el primer.

Homenatge a Masqué

Abans de l'inici de l'encontre, el club reusenc ha volgut celebrar un petit homenatge a Sergi Masqué i li ha lliurat una samarreta signada pels jugadors de l'equip roig-i-negre i el seu cos tècnic. El migcampista ha sortit d'inici i no ha brillat especialment, tot i que a la segona part ha tingut una clara ocasió de gol que no ha sabut aprofitar. L'altre ex de l'equip del Baix Camp, el lateral Ñoño, també ha estat a l'onze inicial presentat aquest diumenge per Jordi Roger. El Cornellà ha començat el partit fred i apàtic, i a la primera jugada en combinació dels locals, aquests s'han avançat al marcador gràcies a l'entesa entre Carbia i Edgar, que no ha perdonat des de l'interior de la petita.

Així, el Reus s'ha vist de seguida amb superioritat al partit i s'ha deixat anar. Els riberencs, a més, tampoc l'han inquietat. S'han estimat més defensar-se per no exposar-se encara més i ho han fiat tot a les puntades llargues per tal que el davanter centre Óscar en despengés alguna. A les acaballes de la primera part, i en una falta lateral, Ñoño ha fet el gol de la jornada i del campionat. El seu xut ha estat precís, dur, contundent. La bimba s'ha estavellat al travesser i ha acabat a l'interior de la porteria de Badia, que res ha pogut fer-hi. El defensa ha demanat perdó a l'afició roig-i-negra per la diana, quelcom que ha estat premiat amb tímids aplaudiments des de tribuna.

A la represa, els visitants han sortit a la gespa més àgils i han tingut un parell d'arribades als dominis locals, tot i que sense excessiu perill. Al minut 53, i en un contracop, Vítor Silva ha estat gana i ha volgut concloure una jugada en què ha definit sense encert des de fora de l'àrea. Poc després ha estat Haro qui ha provocat una clara groga sobre el seu defensor Joel, a qui ha deixat assegut a terra. Des d'aquell instant, els visitants han basat el seu joc en la pèrdua de temps. Ara una lesió, ara el porter que és amonestat per perdre temps, ara el defensa que ha d'eixugar sistemàticament la pilota abans de servir-la.

El gol de la derrota, al temps afegit

González s'ha decidit per moure fitxa quan l'encontre s'ha acostat a la recta final i ha donat entrada a Óscar Rico i Ricardo Vaz. El primer ha vist la groga només posar-se a jugar per agafar un rival per la samarreta tot intentant evitar a la desesperada un contracop. Poc després, però, un xut enverinat des de la frontal ha estat a punt de ser el gol del triomf roig-i-negre, però el porter barceloní Marcos ha desviat el xut amb la punta dels dits.

I així, i ja al temps afegit, i amb el CF Reus Deportiu abocat a l'atac a la desesperada, una pèrdua en la construcció del joc des de González ha provocat una falta lateral que ha fet empipar de valent el tècnic basc. I amb raó. Els riberencs l'han servida amb precisió i Óscar l'ha poguda rematar de cap tot enviant l'esfèrica lluny de l'abast de Badia. La diana del Cornellà ha estat un autèntic gerro d'aigua freda per als aficionats presents a l'Estadi, que han vist com un partit que hagués pogut ser un bon triomf s'ha acabat convertint en el pitjor comiat de la primera volta del campionat.

No obstant això, el CF Reus Deportiu acabarà la primera volta de la Lliga al segon lloc de la classificació empatat a punts amb el Vila-real B, que aquest dissabte ha empatat amb l'Espanyol B. Ara, els de González tenen prop d'una setmana de marge per refer-se de la primera derrota a casa de la temporada i mirar de passar pàgina contra La Pobla de Mafumet, proper rival que passarà pel Municipal reusenc. El derbi contra el filial del Nàstic es disputarà el proper diumenge, dia 10, a les 12.00 hores.

Fitxa tècnica:

CF Reus Deportiu: Edgar Badia, Cassamá, Ángel, Olmo, Moyano, Ramon, Vítor, Álex Colorado, Edgar Hernández, Fran Carbia (Rico, 70') i David Haro (Vaz, 78').

UE Cornellà: Marcos, Pere, Ñoño, Borja, Lulu, Uche, Joel (Pep, 61'), Gómez, Óscar, Masqué (Víctor, 88), Lucas (David, 80').

Gols: 1-0, Edgar ('15). 1-1, Ñoño, ('35'). 1-2, Óscar (93').