Dijous, 25 d'Abril de 2024

Gus Ledes rescata un punt a Lorca

Els roig-i-negres, en un partit gris i desencertat, aconsegueixen un 1 a 1 gràcies al gran gol del migcampista portuguès

16 de Setembre de 2017, per Xavi Turu
  • Imatge d'arxiu d'un partit del CF Reus, aquesta temporada

Fabián Acidres

El CF Reus volia aprofitar el triomf del passat dilluns davant del Numancia per continuar amb la ratxa guanyadora. Davant del Lorca (Múrcia), el conjunt roig-i-negre tenia una bona prova per mesurar l’estat anímic en el que es troben els jugadors de López Garai. Ha estat un inici elèctric, on els reusencs, avui de taronja, han sortit molt bé i amb ganes de fer un bon paper al Francisco Artés Carrasco. Cámara, com ja és habitual en els darrers partits, generava futbol amb la seva velocitat i els seus moviments elèctrics. Tots i les ganes de voler jugar amb grans possessions de pilota, els roig-i-negres veien com la l’esfèric els hi durava pocs minuts sobre les seves botes. Al terreny de joc tenia més arribada el conjunt de murcià.

Un Reus desconegut i desconnectat en el primer temps...

Després d’un inici més intens del matx, on els locals han estat més insistents a l’hora de buscar porteria, el Reus ha sabut frenar l’embranzida i mica en mica semblava que començava a tenir més presència a camp contrari. El partit era tàctic, i no ha estat fins al minut 23 de la primera meitat, quan el conjunt de López Garai ha disposat del primer córner.

Tot i que semblava que els de Reus començaven a jugar amb més tranquil·litat, al minut 25 ha arribat la primera clara oportunitat per l’equip local. Nando ha guanyat l’esquena a Menéndez i el defensa reusenc s’ha jugat l’expulsió, després de fer caure a la frontal de l’àrea al davanter del conjunt murcià. El llançament posterior de la falta d’Eugeni s’ha estavellat al travesser de la porteria de Santamaría.

...i com a conseqüència marca el Lorca

Les arribades del conjunt visitant es podien mesurar amb comptagotes i només amb jugades a pilota aturada arribaven a la porteria de Dorronsoro. El conjunt de Garai pateix quan juga lluny de l’Estadi i davant del Lorca no ha estat l’excepció. Al minut 37 i després d’un desajust defensiu, ha arribat el primer gol del Lorca. Pomares ha centrat des de la banda esquerra i, infiltrat entre els dos centrals reusencs, s’ha colat Ojeda per rematar i posar l’1 a 0.

Amb el gol, el Reus ha continuat patint i necessitava una reacció. López Garai, en un fet poc habitual, ha mogut la banqueta en aquest primer temps i ha fet entrar Carbia per Cámara. L’entrenador basc ha buscat un revulsiu ràpidament tot i que semblava que Cámara era un dels jugadors més destacats del matx.

Gus Ledes al rescat

Al minut 47 ha arribat la primera jugada de perill del Lorca a la segona part, el Reus continuava desconnectat. Amb l’1 a 0 al marcador, el conjunt local ha baixat una marxa i els reusencs ho volien aprofitar. En alguns moments de l’encontre els homes de Garai començaven a generar més perill. Gus Ledes, al minut 65, ha sortit al rescat pels roig-i-negres i amb un potent xut des de la frontal de l’àrea ha posat l’empat a un al marcador. Els migcampistes del Reus han aparegut més en aquest segon temps i això ha fet que milloressin les coses sobre la gespa i aparegués una reacció reusenca.

Nervis al terreny de joc i a les banquetes. Tots dos equips apostaven per la victòria i qualsevol cosa podia passar. Seria qüestió de qui podia gestionar millor aquest darrers instants finals. Nando ha tingut a les seves botes la sentència per l’equip murcià, però el seu xut ha sortit fregant el pal dret de la porteria. Amb aquest 1 a 1 el Reus suma un punt important tot i que haurà de millorar el seu joc en els desplaçaments. Toca reflexionar i aprendre dels errors que es cometen lluny de l’Estadi Municipal.

Fitxa tècnica

Lorca: Dorronsoro, Pina, Pomares, Fran Cruz, Eugeni (Alberto, min.71), Tropi, Nando, Holgersson, Merentiel (Manel, min.62), Ojeda (Sito, min.81) i Javi Muñoz.

CF Reus: santamaría, Jorge Miramón, Olmo, Iñiguez, Menéndez, Tito, Gus Ledes, Juan Domínguez (Borja Fernández, min.68), Cámara (Fran Carbia, min.39), Haro (Ricardo Vaz, min.75) i Máyor.

Gols: 1-0 Ojeda, min.37 / 1-1 Gus Ledes, min.65

Àrbitre: Álvaro Moreno Aragón. Ha amonestat amb targetes grogues als visitants Olomo, Menéndez. Al minut 77 ha expulsat a Aritz López Garai.

(Aquesta crònica rep la col·laboració de l'agència immobiliària Bermúdez Consulting& Management, SL (BERCOMA), situada al carrrer de Santa Anna, 4, de Reus)