Dijous, 28 de Març de 2024

Gus Ledes salva un punt a l'Alcoraz en l’últim sospir

Un Reus intermitent aconsegueix empatar davant del Huesca i encadena sis jornades sense conèixer la derrota

10 d'Octubre de 2017, per Xavier Turu
  • Ledes ha fet el gol que ha donat l'empat al CF Reus en terres aragoneses

CF Reus

Sense gairebé temps per recuperar-se, el CF Reus s’ha desplaçat a Osca per disputar el seu partit corresponent a la jornada 9 del campionat de Lliga. El duel a l'Alcoraz serviria per mesurar en quina dinàmica es troba l’equip que dirigeix López Garai. Després de l’últim empat a casa davant de la Cultural Leonesa, els roig-i-negres haurien d’esforçar-se al màxim per intentar treure un bon resultat de terres aragoneses.

Inici seriós però intermitent

Fidels al seu estil, amb la possessió de la pilota i la paciència del toc com a principals factors. El Reus ha sortit a l'Alcoraz amb ganes de jugar bé a futbol. Miramón, com gairebé tots els partits d’aquesta temporada, donava profunditat per la banda dreta i començava a generar les primeres arribades a camp rival. La SD Huesca ajuntava línies i pujava la pressió ofensiva fins agairebé l’àrea d’Edgar Badia. Tot i alguna jugada aïllada dels locals, els reusencs es mostraven sòlids en defensa i segurs a l’hora de treure la pilota des del darrere.

Vint minuts després, el Reus ha baixat pistonada i això ha facilitat les coses a l’equip de Rubi. Les ocasions dels aragonesos han arribat com a conseqüència de dos errors gairebé consecutius. Juan Cámara i Edgar Hernández han perdut dues pilotes en camp propi, que servien perquè Lluis Sastre i Juan Camilo connectessin dos xuts cap a la porteria reusenca. El mig del camp dels roig-i-negres havia desaparegut i l’esfèric no passava per la visió privilegiada de Gus Ledes. Era moment de defensar. L’embranzida del Huesca era alta i angoixant, el conjunt de Garai no podia passar del mig del camp. Àlex Carbonell ha tingut l’ocasió més clara pel Reus. Quan faltaven cinc minuts per arribar al descans, ha connectat un xut des de l’interior de l’àrea, que ha refusat el porter Remiro.

Reacció final

La tònica dels instants inicials de la segona meitat ha estat com la de la primera part. Els blaugranes tenien la pilota i arribaven amb facilitat a la porteria de Badia. Al minut 47, Carlos Akapo ja ha connectat el primer xut. Els locals continuaven amb els avisos. El Reus s’havia de posar dins del partit i materialitzar alguna oportunitat aïllada amb un gol. Precisament la diana ha estat de la SD Huesca i ha arribat al minut 60.

Gallar, amb un contracop, posava l’1 a 0 a l’electrònic. Els locals han trobat una recompensa després d’estar gairebé tot el matx creant ocasions de perill. La reacció de l’equip català s’ha fet esperar. El Reus no generava perill, sense la pilota els de Garai són menys perillosos i menys profunds. Al minut 78, Querol no ha pogut aprofitar una gran passada d’Edgar Hernández, ja que la seva rematada s’ha estavellat al pal dret de la porteria de Remiro. S’olorava el gol.

Edgar Hernández també ha tingut l’empat a les seves botes, però el xut ha estat fluix i l’ha blocat el porter local. Els roig-i-negres, que han estat persistents durant els últims 10 minuts, han sabut aprofitar la petita baixada de ritme del Huesca. Gus Ledes, amb un xut col·locat amb la cama dreta, ha pogut empatar pels reusencs. Amb aquest resultat el conjunt de López Garai suma el seu sisè partit sense conèixer la derrota.

Fitxa tècnica

SD Huesca: Remiro, Jair, Luso, Ferreiro (Álex Gallar, min.57), Melero (Aguilera, min.73), Cucho, Rulo, Pulido, Akapo, Sastre i Rescaldani (Álvaro Vadillo, min.57).

CF Reus: Edgar Badia, Miramón, Atienza, Iñiguez, Álex Menéndez, Àlex Carbonell (Querol, min.54), Gus Ledes, Borja Fernández, Cámara (Tito, min.54), Ricardo Vaz (Lekic, min.73) i Edgar Hernández.

Gols: 1-0 Gallar, min.60 / 1-1 Gus Ledes min. 90+1.

Àrbitre: Adrián Cordero Vega, del col·legi càntabre. Estadi: El Alcoraz. 3.217 espectadors.