El CF Reus empata a 2 gols contra el Real Zaragoza

26 de Novembre de 2016, per Josep Gallofré
  • López Garai, en una acció defensiva

Laliga

El CF Reus no s'arronsa a la Romareda i aconsegueix un preuat empat contra el Real Zaragoza per 2 gols a 2. Els roig-i-negres han donat la volta al marcador després del gol d'Ángel en la primera meitat. Ramon Folch ha estat l'heroi del partit amb dues dianes, però Dongou ha empatat en el tram final del partit.

La novetat principal de l'onze del CF Reus ha estat la presència de Rafa García al mig del camp. El futbolista roig-i-negre només havia disputat 12 minuts en el campionat de Lliga fins al moment. Així mateix, Natxo González ha confiat d'inici amb una davantera formada per Querol, Carbia i Jorge, prescindint d'un referent en atac com Edgar o Chrisantus.

El CF Reus no s'ha arronsat a la Romareda, un escenari emblemàtic del futbol espanyol. Al contrari, els roigs-i-negres han sortit incisius, i han disposat de dues tímides aproximacions en l'inici del partit. Malgrat el gol, els reusencs s'han mostrat sòlids en defensa, amb la intenció de tenir la possessió de la pilota. Això sí, als de Natxo González els ha mancat insistència en atac. De fet, el porter del Real Zaragoza no ha hagut d'intervenir en els primers 45 minuts.

A mesura que han passat els minuts, el Zaragoza s'ha situat sobre el terreny de joc i ha començat a tenir el control. El mig del camp aragonès ha despertat, amb Cani com a capità de bord, i el perill de Lanzarote i Ángel en la línia ofensiva. Precisament el segon ha estat el protagonista al minut 34. El davanter canari ha estat l'autor del primer gol dels locals. Edgar Badia ha refusat malament la pilota des de fora de l'àrea i Lanzarote ha rematat des del mig del camp, Atienza ha evitat el gol en primera instància, però Ángel ha aprofitat el refús per enviar l'esfèrica al fons de la xarxa.

Amb el gol, el CF Reus no ha reaccionat, i ha estat el Zaragoza qui ha tingut oportunitats per a fer el segon. Els roigs-i-negres han aconseguit ressituar-se en el tram final de la primera part, a la qual s'ha arribat l'1 a 0 a favor dels de Raúl Agné.

L'empat de Ramon Folch

La represa no ha començat gaire diferent. Els locals han seguit controlant la situació en els primers minuts, malgrat que el CF Reus s'ha mostrat ben situat sobre la gespa de la Romareda. Els roigs-i-negres aconseguien contrarestar les embranzides del Zaragoza, dominades per uns actius Lanzarote i Cani.

Al 55, Natxo González ha mogut la banqueta per refrescar la línia d'atac. El tècnic basc ha donat entrada a Chrisantus per David Querol, de forma que Fran Carbia ha endarrerit la seva posició a la mitja punta. Els reusencs s'han reconfortat i ha arribat el gol de l'empat. Una gran jugada per banda dreta de Benito ha finalitzat amb una passada de la mort que Ramon Folch només ha hagut d'enviar al fons de la xarxa.

El CF Reus ha reaccionat amb el gol i s'ha envalentit, conscient que podia endur-se el partit. De nou, els homes de Natxo González han desenvolupat el joc que s'ha vist a l'inici del partit. Han tornat les possessions i el control, i és en aquesta situació quan el Reus se sent més còmode. Al 67, Ricardo Vaz ha entrat per Jorge Díaz, que aquest dissabte ha treballat de valent en tasques defensives. El matx també ha tingut la seva part polèmica, per unes possibles mans d'Atienza a la frontal de l'àrea. En la jugada posterior, Lanzarote ha fet una falta sobre Carbia i ha vist la targeta groga, una decisió que ha tingut moltes queixes per part dels locals i que ha acabat amb una altra amonestació a Cani.

El Zaragoza en volia més, i en el tram final de partit ha intentat bolcar-se en atac, amb una forta pressió en la sortida de la pilota del CF Reus. També tenia ganes de victòria Natxo González, que lluny de reforçar la defensa o el mig del camp, ha donat entrada a Miramón per Carbia en el que ha estat el tercer canvi dels reusencs. I així ha estat, la fam de victòria del Reus s'ha vist reflectida a la Romareda. Al 82, un altre cop Ramon Folch ha estat l'heroi a fer el segon gol, després d'una passada de Chrisantus.

El CF Reus s'ho ha cregut, però no ha pogut emportar-se els 3 punts davant les embranzides locals. Al 87, una jugada afortunada a l'interior de l'àrea l'ha aprofitat Dongou per empatar l'encontre. El Zaragoza ha continuat pressionant per obtenir la victòria, i els reusencs s'han hagut de defensar de valent. Tot i això, els roig-i-negres han esgarrat un punt d'un estadi complicat davant d'un equip cridat a l'ascens, i sumen 24 punts a la classificació.

Real Zaragoza: Álvaro Ratón, Fran, Casado, Cabrera, J. Enrique, Juan Muñoz (Edu García 65'), Javi Ros (Barrera 75'), Cani, Lanzarote, Zapater i Ángel.

CF Reus: Edgar Badia, Atienza, Benito, Babic, Ángel, Rafa García, Folch, López Garai, Jorge Díaz (Ricardo Vaz 68'), Fran Carbia (Miramón 81'), Querol (Chrisantus56')

Gols: 1-0 Ángel (34'); 1-1 Ramon Folch (59'); 1-2 Folch (82'); 2-2 Dongou (87').

Àrbitre: Aitor Gorostegui. Ha amonestat els locals Cani, Lanzarote i Javi Ros i als visitants Ángel, Folch i Chrisantus.