Dijous, 18 d'Abril de 2024

Injusta derrota al Municipal de Reus

El CF Reus, després de jugar un bon partit, rep un gol en els últims instants i es repeteix la història de l’última jornada i perd a casa per 0-1

09 d'Abril de 2017, per Xavier Turu
  • Fran Carbia veu com Herrera li atura el seu xut

CF Reus Deportiu

El CF Reus ha sortit intens, concentrat i decidit a emportar-se els tres punts en aquesta jornada de LaLiga123. Tal i com va dir Natxo González durant la prèvia, els roig-i-negres necessiten la victòria sí o sí. Cada vegada queda menys marge d’error i l’objectiu de la temporada és la permanència a la categoria de plata del futbol espanyol. El conjunt reusenc a mesura que anaven passant els minuts es trobava més còmode sobre la gespa del Municipal. Respecte al darrer partit davant del Lugo, l’equip de Natxo González havia començat l’encontre amb una possessió més tranquil·la de pilota i un ritme de partit més assossegat.

El Reus estava concentrat defensivament i en atac tenia la paciència necessària per tocar la pilota amb ritme. Les passades a l’esquena de la defensa rival també eren un pla b dins dels esquemes tàctic del entrenador basc. El rival també ha sortit intens i ja en els primers minuts del matx, el Huesca ha buscat la porteria d’Edgar Badia.

Les bandes senyal de perill

Amb el control de pilota al mig del camp i la pressió a tres quarts de camp, els reusencs mica en mica anaven trobant algunes ocasions de gol. Al minut 17 de partit ha arribat la primera bona oportunitat per l’equip reusenc, Carbia ha rematat amb la cama esquerra una rematada des de l’esquerra que ha desviat el porter local a córner. El gol era cosa de petits detalls i cada vegada el CF Reus tenia el partit on ell volia. Tot i tenir el matx controlat, el conjunt d’Aragó tenia el perill quan sortia al contraatac, sortien ordenats i eren ràpids alhora d’arribar a l’àrea rival.

La millor manera de contrarestar les pujades del Huesca, era el control de la pilota. Els roig-i-negres han mimat l’esfèric amb més criteri que ens els darrers partits i això feia que hi hagués un ritme molt més favorable al conjunt de Reus. La bona dinàmica d’aquesta primera mitja hora de partit, ha fet que de les botes de Carbia, hagi arribat el segon avís del conjunt local. Després d’una recuperació de la pilota gràcies a la pressió a camp rival, el jugador tarragoní ha fet un potent xut des de fora de l’àrea que ha marxat fregant el travesser de la porteria de Herrera.

A pocs minuts d’arribar al descans ha arribat una bona altra ocasió de perill pel Reus. Una falta lateral, centrada per Guzzo, ha estat rematada amb el cap per Mayor i ha sortit lleugerament alta. Al descans es mantenia el 0-0 i tot estava per decidir en el segons temps. Inici elèctric El primer quart d’hora de la primera part el partit era més elèctric. Tots dos equips han sortit a buscar el triomf. Les arribades per las bandes donaven profunditat a l’equip de Natxo González i d’aqui ha arribat alguna jugada de perill. Els CF Reus avisava, com ja havia fet a la primer meitat, des de la banda.

El Municipal de Reus tenia ganes de celebrar el primer gol del matx i els jugadors volien respirar tranquils una jornada més. Arribats a la mitja hora de partit s’ha baixat el ritme tan intens dels primers minuts d’aquest segon temps. Tot dos conjunts, amb prudència, buscaven el gol de la victòria però amb cert respecte. Les emocions estaven a flor de pell en aquests instants de partit i ningú volia cometre un error que els portes a perdre tres punts importantíssims.

El conjunt reusenc ho intentava amb una bona circulació de la pilota i una sortida ràpida cap a l’àrea rival. Faltaven pocs minuts per acabat el matx i els roig-i-negres necessitaven la victòria per respirar en una zona tranquil·la de la classificació. Els córners i les centrades per les bandes han estat la tònica de tot el partit. El perill del Reus ha aparegut des de les bandes i els homes de Natxo González buscaven les alternatives per poder emportar-se el partit. Mayor, al minut 86 de partit ha tingut a les seves botes el gol de la victòria després d’un excel·lent passada entre línies, que finalment ha pogut blocar en dos temps el porter Herrea.

Els últims minuts condemnen al Reus

Després d’un bon partit del CF Reus, el conjunt de Natxo González ha encaixat l’únic gol del partit al minut 92. Samu Saiz ha engaltat un potent xut des de fora l’àrea on Edgar Badia no ha pogut fer res per evitar-lo. Una jornada més, el conjunt roig-i-negre ha encaixat el gol de la derrota en els darrers minuts del matx.

Ara toca remar a contra corrent, però ja diuen que en el futbol tot és possible. Per tant, la propera jornada, davant del líder de la classificació s’haurà de suar de valent per poder treure punts importants per poder gaudir de l’estimada permanència.

Fitxa Tècnica

CF Reus: Badia, Angel, Olmo, Atienza, Miramón, Garai, Folch, Guzzo (Jorge Díaz, min. 58), Fran (Querol, min. 74), Ricardo (Vítor Silva, min. 68) i Máyor.

S.D. Huesca: Herrera, Jair, Aguilera, Ferreiro (Brezancic, min. 88), Melero, Vinicius (Borja Lázaro, min. 69), Samu Saiz, Cesar, Iñigo López, David López (González, min. 62) i Kilian.

Gols: 0-1 Samu Saiz.

Àrbitre: Oliver de la Fuente Ramos. Ha amonestat amb targeta groga a López Garai i Ramon Folch del conjunt local i a Melero, Jair, Kilian i Samu Saiz, per l’equip visitant.