Dimecres, 15 d'Agost de 2018

Jesús Olmo: 'Aspirem a més que l'any passat'

12 d'Octubre de 2017, per Josep Gallofré
  • Jesús Olmo, a la tribuna de l'Estadi Municipal

    Josep Gallofré

Jesús Olmo (Barcelona, 1985) va arribar al CF Reus la temporada 2014-15. Des d'aleshores s'ha convertit amb un jugador fix a l'eix de la defensa, i amb el 'kaiser' que volia la direcció esportiva. Format al FC Barcelona, la sortida de la pilota i el posicionament són algunes de les seves virtuts. Amb l'equip reusenc, Olmo aconsegueix l'ascens amb el Reus a Segona Divisió i esdevé un futbolista elemental per als entrenadors Natxo González i Aritz López Garai. Ara, admet viure una segona joventut i aspira a somiar i aconseguir més que el curs passat.

Quines són les sensacions en aquest inici de temporada?

Són bones. L'equip treballa molt bé. Hi ha hagut molts jugadors nous aquesta temporada, ens estem adaptant i fent una bona pinya. Fem bon futbol, tot i l'estat del camp. Crec que tots estem entenent el que hem de fer i l'entrenador ha d'estar content.

Ha estat un projecte amb molts conceptes nous o de continuïtat?

Hi ha molts factors que seguim de l'any passat. Tot i això l'entrenador ha volgut introduir algun canvi. Per exemple, la pressió més lluny de la nostra porteria.

Pel que fa als fitxatges, s'han incorporat jugadors joves amb projecció que poden donar molt.

Sí. S'ha fitxat molt bé. Són joves amb molta qualitat i s'han adaptat perfectament al grup. Estan donant un bon rendiment i queda molt lliga per demostrar que poden ajudar al Reus. Faran grans coses, n'estic segur.

En aquest sentit, jugadors com vostè poden ajudar aquests futbolistes?

Sí, sempre. Un del rol dels veterans és ajudar a tots els fitxatges nous que se sentin com a casa i fer una pinya. Des que estic aquí el vestuari sempre ho ha estat.

Un dels punts negatius continua sent la falta d'efectivitat. Com es pot resoldre?

Si ho sabés...(Riu). Amb treball i entrenament. La temporada passada també la teníem i marcàvem al final dels partits, en moltes ocasions. El gol arribarà quan els jugadors de la zona alta i la resta de l'equip tinguin la màxima confiança. L'entrenador diu que s'ha de seguir entrenant, practicant molt la finalització i agafar confiança. D'aquesta forma és com marxarà aquesta mala astrugància. 

Un dels vostres punts forts és la defensa. Segueix el xip de la solidesa?

Sí. Sabem que ens costa fer gols i quan això passa hem de ser forts en defensa. Hem de mantenir la porteria a zero com sigui. L'equip està solidaritzat i treballem molt per això. A Oviedo (3-0) va ser una situació que no sabem explicar. Mai ens havien fet 3 gols. Tot i això, l'equip està mentalitzat.

Es tracta d'un treball col·lectiu?

Sí, i tant. Quan parlem de defensa, és de tot l'equip. Tots ells fan un treball molt gran, no només els centrals. El davanter ja pressiona els centrals de l'equip contrari per complicar la sortida de la pilota.

En l'àmbit personal, és un orgull ser capità?

De moment ho sóc jo i estic orgullós de portar el braçalet després de tants anys.

I també molt agraït al Reus quan molts ja retiraven Olmo fa diverses temporades.

Sí. Quan vaig firmar vaig dir que faria tot el possible per retornar la confiança dipositada. El meu treball ho està demostrant i estic tornant el favor que van fer-me. Ens estem ajudant mútuament.

Podem dir, doncs, que està vivint una segona joventut?

Una segona joventut amb més anys. Estic gaudint molt del futbol i quan surto al camp ho faig, que és l'important. Des que vaig arribar a Reus, no puc demanar més.

Es vol fer un pas més enguany en la classificació?

Perquè no? Volem aspirar a més que l'any passat. Aquest Reus treballa per millorar i fer un joc combinatiu molt bo. Quan els gols arribin i la confiança sigui màxima, somiarem i pensarem a estar a la zona alta. Queda molta lliga encara i de moment hem d'anar pas a pas i treballar cada cap de setmana per solucionar els petits errors que tinguem.

La Segona Divisió, un any més, continua mostrant una gran competitivitat.

La Segona és així, molt dura. Si perds dos partits, et poses a baix i si guanyes, puges moltes posicions. És la gran dificultat d'aquest campionat. Perquè no aspirar i pensar que podem guanyar 3 encontres i posar-nos dalt? És una lliga molt bonica i ens agradaria donar la sorpresa.

En referència a l'afició, continuen cada partit al vostre costat. 

Sí. No he tingut mai cap problema amb ells. L'afició fa el que pot i enguany s'ha notat amb la pujada de preus dels abonaments. S'estan adaptant com poden i ens donen suport al màxim. Estem molt contents de l'ajuda que estem rebent a casa i tal com animen. Això ens fa estar molt contents.

COMENTARIS (0)

Reportatges