Joan Salvat salva un punt contra l’Igualada

El Reus Deportiu Miró empata 3 gols a 3 en l’últim instant d’un final trepidant

23 de Novembre de 2019, per David Punzano
  • Imatge d'arxiu d'un partit entre l'Igualada i el Reus Deportiu Miró

Duel de la part alta de la classificació de l’OK Lliga en plena lluita per les posicions que donen accés a les competicions europees. L’Igualada Rigat HC venia de patir la segona derrota de la temporada contra el Caldes en la jornada anterior i volia refer-se davant la seva afició. Malgrat aquest entrebanc, els arlequinats són tercers a la lliga només per darrere del Liceo i el Barça. Per la seva banda, el Reus Deportiu Miró buscava tancar una setmana en dinàmica ascendent. Els roig-i-negres van perdre dissabte passat el primer partit de Lliga Europea contra el Lodi i entre setmana van guanyar al Lleida per la mínima al Palau d’Esports de Reus. Els de Jordi Garcia volien aconseguir una nova victòria a la capital de l’Anoia.

El partit ha començat molt de cara per al Reus Deportiu. Després de protagonitzar les primeres jugades de perill, Marc Julià ha avançat als roig-i-negres al segon minut en aprofitar una pilota dividida i la badada defensiva de l’Igualada. El porter Elagi Deitg ha volgut allunyar un tir des de camp propi d’Àlex Rodríguez i, en la seva acció, ha regalat la pilota a Julià deixant la porteria lliure. A partir d’aquí, el Reus Deportiu ha controlat amb més tranquil·litat el partit buscant un segon gol que el distanciés en el marcador. Els de la capital de l’Anoia no han notat en excés la decepció inicial i han començat a crear accions de perill a la porteria defensada per Càndid Ballart.

A partir del minut 20, el Reus Deportiu seguia gaudint de més aproximacions a la porteria contrària, però ha estat el conjunt dirigit per Francesc Linares qui ha tingut les millors opcions per empatar. Una transició ràpida de l’Igualada ha finalitzat amb tres ocasions de Sergi Pla i Ton Baliu, els jugadors més perillosos dels arlequinats. Marc Julià ha respost amb un tir col·locat que ha pogut refusar el porter local i un altre cop Pla ha estat a punt d’igualar el partit abans del descans, però Càndid Ballart ho ha evitat.

L’inici de la segona part ha estat semblant al de la primera. El Reus Deportiu ha tornat a sortir millor i ha estat a prop de marcar. Àlex Rodríguez ha portat de corcoll la defensa local i ha gaudit de diverses opcions de gol. La més clara l’ha tingut al minut 33 després d’una jugada individual finalitzada amb un tir desviat. Al minut següent, l’Igualada ha despertat mitjançant una doble ocasió de Ton Baliu que Càndid Ballart ha salvat.

Minuts de bogeria i final trepidant

Al minut 40, el partit ha canviat radicalment a causa d’una targeta blava per a Pablo Nájera. Primera falta directa de l’encontre i immillorable oportunitat per l’Igualada per superar  Ballart a pilota aturada, fet que encara no havia pogut aconseguir de jugada. Sergi Pla ha empatat després de fintar al porter. L’afició de Les Comes ha vibrat amb el gol i ha donat ales al seu equip, que ho ha donat tot fins al final. En la jugada següent Àlex Rodríguez ha errat un contraatac i al minut 45 Marc Palau ha enviat la pilota al travesser. Al 47, Pla ha tornat a veure porteria en un contraatac per posar el 2 a 1 al marcador.

Amb el resultat en contra i només dos minuts de partit, un món a l’hoquei patins, ha aparegut Àlex Rodríguez qui ha recuperat una pilota a la seva porteria, ha creuat tota la pista amb la bola enganxada a l’estic, se l’ha passat entre les cames dins de l’àrea i ha batut Deitg per restablir l’empat. Instants després, Sergi Pla ha aprofitat una nova falta directa per anotar el 3 a 2 i ha fet el seu “hat-trick” particular. Jordi Garcia ha introduït a l’últim minut un jugador de pista per Càndid Ballart i Joan Salvat ha marcat el definitiu 3 a 3 quan faltaven 19 segons per finalitzar el partit.

Igualada Hoquei Club: Elagi Deitg, Marc Palau, Sergi Pla, Ton Baliu i Jordi Méndez. També han jugat: Gerard Riba, Bernat Yeste i Aleix Marimón. Francesc Linares.

Reus Deportiu Miró: Càndid Ballart, Àlex Rodríguez, Romà Bancells, Pablo del Río i Marc Julià. També han jugat: Joan Salvat, Pablo Nájera i Tiago Rafael. Jordi Garcia.

Gols: 0-1 Marc Julià (2’) / 1-1 Sergi Pla (40’) / 2-1 Sergi Pla (47’) / 2-2 Àlex Rodríguez (48’) / 3-2 Sergi Pla (48’) / 3-3 Joan Salvat (50’). Àrbitres: Miguel Díaz Cosme i Álvaro de la Hera. Incidències: partit corresponent a la desena jornada de l’OK Lliga, disputat al Pavelló Les Comes.