Divendres, 18 de Gener de 2019

Jugadors del Reus Deportiu La Fira, socis i seguidors formaran parelles lingüístiques del CNL

Pedro Henriques i Albert Casanovas, i Matías Platero i Marc Ollé participaran activament en el programa Voluntariat per la llengua fent d’aprenents i de voluntaris respectivament

19 de Setembre de 2016, per Redacció
  • M. Dolors Sardà, Mònica Balsells i els jugadors del Reus Deportiu

    Cedida

Aquest dilluns s’han presentat les dues parelles lingüístiques formades entre els jugadors del primer equip del Reus Deportiu d’hoquei fruit del conveni signat el maig passat entre M. Dolors Sardà, presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL), i Mònica Balsells, presidenta del Reus Deportiu.

Es tracta, concretament, del nou fitxatge portuguès Pedro Henriques i Albert Casanovas, d’una banda, i de l’argentí i capità Matías Platero i Marc Ollé. Els quatre participants es comprometen a parlar en català un mínim d’una hora a la setmana durant deu setmanes, i ja han rebut material i indicacions pràctiques de la responsable del programa.

En aquest context, el club fa una crida a socis i simpatitzants perquè també s’animin a formar part de les parelles lingüístiques, que es poden reunir a les instal·lacions del Reus Deportiu o en qualsevol altre espai que decideixin. Per aquest motiu, els dies 20, 22 i 23 de setembre, de dos quarts de 6 a 7 de la tarda, una tècnica del CNL atendrà les persones interessades al vestíbul del club i les informarà sobre el programa Voluntariat per la llengua, al qual es podran inscriure en aquell moment si així ho desitgen, sobre els cursos de català o sobre altres serveis que ofereix el CNL.

Pedro Henriques i Matías Platero han destacat que el Voluntariat per la llengua és una bona oportunitat per llançar-se a parlar en català. A més, Albert Casanovas ha incidit en el bon ambient del vestidor, un bon lloc per practicar, i ha  recordat la seva experiència a Portugal i com el va ajudar que els seus companys li parlessin en portuguès per facilitar-li que l’aprengués.

El Reus Deportiu ofereix als participants en el programa Voluntariat per la llengua la matrícula gratuïta en cas que es vulguin fer socis del club i també l'accés un dia al mes a totes les seves instal·lacions. Per la seva banda, el CNL oferirà  gratuïtament el servei d’assessorament lingüístic i revisió de textos breus al personal del Reus Deportiu i és previst que hi imparteixi  una sessió de presentació d’eines lingüístiques a Internet.

COMENTARIS (0)

Reportatges