La Copa d'Europa d'hoquei patins és per al Barça

• Els blaugranes sumen 22 Copes d'Europa al seu palmarès

Jordi Garcia

• Jordi Garcia

Víctor Salgado-FCB

El FC Barcelona s'ha proclamat nou campió d'Europa d'hoquei patins, després de vèncer al FC Porto per 4 gols a 2. L'equip blaugrana s'ha avançat amb tres gols que no han pogut remuntar els portuguesos, en un desenllaç del marcador similar al del Reus, i en un partit en què s'ha exhibit un gran hoquei. El jugador del Barça Bargalló ha estat un clar protagonista És la 22ª Copa d'Europa aconseguida pel club blaugrana.

Domini del Porto en l'arrencada del partit, que ha disposat de diverses oportunitats clares per obrir el marcador. Destacar també que l'equip portuguès ha començat el partit amb un nivell més alt de velocitat, que ha restat respost amb un joc de control per part del Barça. Un domini, però, que el conjunt blaugrana s'ha tret del damunt per començar a inquietar al porter Carles Grau, i així poder marcar el primer gol al minut 12, a càrrec de Lucas Ordóñez.

El Porto no ha baixat el seu ritme, i al minut 14, Baliu ha llançat una bola al pal, sent la primera gran ocasió de gol de l'equip portuguès. En el tram final de la primera part, el joc s'ha serenat per optar més per un hoquei de control. Tot i això, les ocasions de gol no han faltat, però Egurrola i Grau s'han mostrat molt segurs, i el pal també ha jugat a favor del Porto. Al descans s'ha arribat amb el resultat d'1 a 0 a favor del Barça.

En la represa, en el primer minut de joc, el Barça ha tornat a marcar. Un llançament de Pablo Álvarez ha agafat desprevingut Carles Grau i ha posat el marcador 2 a 0. Per la seva part, el Porto no ha aprofitat, un minut després, el primer llançament de falta directa que ha disposat. El llançament de Nunes ha estat aturat per Egurrola.

El segon gol del Barça ha suposat un cop de moral pels portuguesos, que s'ha accentuat encara més amb el tercer gol blaugrana. Al minut 32, Pau Bargalló ha superat Carles Grau. El primer gol del Porto ha arribat al minut 33, a càrrec d'Alves, qui ha aprofitat el rebuig d'Egurrola en el llançament d'un penal previ, i això ha fet despertar l'afició del conjunt portuguès.

Al minut 35, Nunes ha fet el segon del Porto amb un gran llançament des del mig de la pista, i el mínim avantatge ha esperonat jugadors i afició portuguesa per aconseguir l'empat. De fet, el tercer gol dels portuguesos ha arribat, però els àrbitres han considerat que la bola no ha acabat d'entrar, davant les protestes del públic. Més ocasions de gol del Porto no n'han faltat, però finalment, Bargalló ha fet el cinquè del Barça amb una falta directa, al minut 48.

El minut i mig restant no ha donat per més, i el FC Barcelona es proclama nou campió d'Europa d'hoquei patins.

FC Barcelona: Egurrola, Matías Pascual, Pablo Álvarez, Pau Brgalló i Panadero –cinc inicial-.

FC Porto: Carles Grau, Rafa, Reinaldo Garcia, Gonçalo Alves i Helder Nunes –cinc inicial-.

Gols: 1-0, Lucas Ordóñez, minut 12; 2-0, Pablo Álvarez, minut 26; 3-0, Pau Bargalló, minut 32; 3-1, Alves, minut 33; 3-2, Nunes, minut 35, i 4-2, Bargalló, minut, 48.

Àrbitres: Alessandro Eccelsi i Filippo Fronte

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

FC Barcelona FC Porto Dragão Caixa Copa d'Europa hoquei patins Diari Reus Digital