La derrota també entra en el guió

02 d'Octubre de 2016, per Josep Gallofré
  • David Querol ha estat un dels més destacats en atac

Laliga

Algun dia havia d'arribar, i ha estat aquest diumenge a Girona. El CF Reus trenca la seva imbatibilitat a Segona Divisió i cau derrotat per 1 gol a 0. No ha estat el millor partit dels roigs-i-negres, amb més imprecisions en el joc del qual estem acostumats, davant d'un rival que ha fet el gol de la victòria al minut 77, mitjançant Portu. Tot i això, el Reus ha gaudit d'ocasions per, almenys, empatar l'encontre. Malgrat la derrota, els reusens continuen en zona de promoció d'ascens i no es mouen del cinquè lloc de la classificació.

El plantejament de Pablo Machín és un dels més peculiars de Segona Divisió, amb la presència de 3 centrals i dos laterals amb llibertat per incorporar-se a l'atac. Un sistema que ha aconseguit resoldre correctament el CF Reus Deportiu en els primers instants de partit, tot i que el Girona s'ha anat acomodant sobre Montilivi i han controlat gairebé tot el primer temps.

En la primera possessió del CF Reus ja s'ha respirat perill. El Girona ha sortit a pressionar els roig-i-negres al seu camp, i això ho han aprofitat per sortir amb passades llargues per banda. Un mètode que els ha funcionat als homes de Natxo González fins que els gironins han corregit aquesta situació.

El CF Reus no s'amagava davant d'un rival que té clar el seu objectiu a Segona Divisió. Al minut 2, Querol no ha arribat per poc a una centrada d'Ángel des de l'esquerra. Ha estat a partir del quart d'hora de joc, però, que el Girona s'ha llevat la son del damunt i ha passat a dominar el partit, amb Borja García i Longo com a capitans de bord. El davanter italià ha estat un autèntic mal de cap durant tot el partit per Jesús Olmo, encarregat de marcar-lo. Els de Pablo Machín han aconseguit anul·lar les bandes, i han tapat els espais entre laterals i extrems del CF Reus. Malgrat això, els roig-i-negres s'han mantingut sòlids en defensa, aturant qualsevol perill del Girona.

Els reusencs patien i no aconseguien mantenir el control de la pilota. En 2 o 3 passades, els de Natxo González perdien l'esfèrica. Ha estat en els darrers 10 minuts quan el Reus ha patit de forma més considerable. Al 37, Sandaza no han fet un bon cop de cap després d'una genial passada de Borja García, i, posteriorment, Portu ha rematat fora.

Semblava que el CF Reus sortia en la represa de les embranzides del Girona. Els roig-i-negres han sortit amb unes altres intencions, i amb l'objectiu de finalitzar les jugades d'atac generades. En aquest sentit, David Querol ha estat un dels jugadors més destacats i ha gaudit de diverses ocasions. Els de Natxo González han mostrat més intensitat en els segons 45 minuts, i en algunes han tingut més control. Al 65, Ramon Folch ha rematat fora, i 2 minuts després l'ha tingut el local Longo enviant l'esfèrica fora per molt poc.

El partit s'ha obert a mesura que passaven els minuts, però el Girona donava sensació de més perill. Al 71, Portu ha avisat, tot i que la resposta roig-i-negra no s'ha fet esperar. Ricardo Vaz, que havia entrat des de la banqueta, no ha rematat bé a boca de canó després d'una errada defensiva. Qui sí que ha aprofitat la seva ocasió ha estat Portu, al minut 77. El jugador local ha aprofitat una passada al segon pal d'Aday per transformar l'1 a 0.

Amb el gol, el CF Reus ha avançat les seves línies, i el Girona ha intentat sortir a la contra aprofitant-se d'aquesta situació. Els roigs-i-negres han tingut l'empat al minut 83, amb una rematada de cap de Máyor que el porter gironí treu sobre la línia de gol. En el tram final, els reusencs han intentat amb joc directe generar perill, però sense encert. Qui sí que l'ha tinguda, i clara, ha estat l'italià Longo, que ha enviat la pilota fora en el que era la sentència.

El pròxim partit del CF Reus és el dissabte vinent contra el CD Tenerife, a les 4 de la tarda, a l'Estadi Municipal.

Girona CF: Bounon, Juanpe, Alcalá, Ramalho, Coris (Aday, 72'), Pere Pons, Cifu, Borja García, Portu, Sandaza (Alcaraz, 60') i Longo.

CF Reus: Edgar Badia, Benito, Ángel, Olmo, Ramon Folch, Atienza, Jorge Díaz (Carbia, 78'), Máyor, López Garai, Querol (Vaz, 70') i Miramón (Edgar Hernández, 84').

Gols: 1-0 Portu (78')

Àrbitre: Valentín Pizarro Gómez. Ha amonestat a Longo i Pere Pons, del Girona; a Ramon Folch, del CF Reus.