Cookie control
Dijous, 04 de Juny de 2020

El CF Reus sabrà dijous si pot incrementar el límit salarial de la plantilla

La Liga diu a través d'un comunicat que és 'fals' que no es cregués les condicions contractuals pactades entre el club i Cuenca

03 de Setembre de 2018, per Marc Busquets
  • Cuenca, en un entrenament amb el CF Reus

    Reusdigital.cat

La Liga ha sortit al pas la tarda d'aquest dilluns de la denúncia feta pel CF Reus sobre els seus requeriments en la inscripció de jugadors. A través d'un comunicat, l'ens ha fet públic un escrit en què s'exposa que el passat diumenge, el club roig-i-negre va sol·licitar un increment del límit salarial de la seva plantilla per poder fer fitxa a la competició als futbolistes que no van ser inscrits l'últim dia de mercat. D'aquesta manera, s'ha avançat que el comitè de control econòmic es reunirà el proper dijous 6 de setembre "per decidir al respecte". 

13 jugadors inscrits el 30 d'agost

La Liga ha volgut a més "explicar amb transparència" com s'ha gestionat tot el procés de negociació amb el CF Reus arran de "les informacions públiques" de la SAE, Cuenca i l'AFE. Segons l'ens, el club del Baix Camp va arribar al seu límit salarial havent inscrit 13 futbolistes. "Davant la impossibilitat d'obtenir els ingressos necessaris que li permetessin disposar del límit de despesa desitjat, l'única alternativa que li quedava, d'acord amb la normativa de control econòmic vigent, era realitzar una ampliació de capital", s'ha fet constar al comunicat. 

A finals de juliol de 2018, el CF Reus va comunicar a La Liga que "planejaven fer aquesta ampliació, fet que ja havia avançat a principis d'aquest mes. L'ens, "d'acord una altra vegada amb la normativa de control econòmic vigent, va exigir les garanties corresponents, les quals mai van arribar", s'ha subratllat. A més, el CF Reus tenia fins a vuit expedients de jugadors (Yoda, Lekic, Vítor Silva, Olmo, Linares, Moore, Tito i Pol Laporta) als esborranys de 'La Liga Manager', el programa que els clubs usen per gestionar aquests tràmits. Com que a data del 30 d'agost només hi havia 13 jugadors inscrits, La Liga va permetre "de manera excepcional" el registre de cinc professionals més sempre que es complissin una sèrie de condicions

Aquestes, segons ha detallat La Liga, és que es tractés de jugadors amb un salari a l'entorn del mínim salarial que marca el conveni amb l'AFE per a La Liga 123; que es respectés l'ordre d'arribada d'aquests; que es revisaria el valor de mercat dels salaris dels jugadors que es pretengués inscriure; que qualsevol acció posterior que pogués implicar un increment de límit de plantilla hauria de compensar l'excés derivat de la inscripció de fins a 18 jugadors que s'estava oferint de forma excepcional; i que les retribucions a percebre pels futbolistes no es modifiquessin a la baixa amb els jugadors contractats i no inscrits. El CF Reus va acceptar-les, però es va plantar en les 16 inscripcions, segons l'ens, "perquè el club va al·legar que tenia contractes tancats amb jugadors amb fitxes superiors al mínim de La Liga 123 i es volien respectar". La petició va ser acceptada. 

El cas Cuenca

Va ser en aquest moment de les negociacions, s'ha relatat, "quan va aparèixer el nom d'Isaac Cuenca, el dia 30 d'agost". "El club va demanar inscriure'l amb el salari de mínim del conveni. Acceptar aquesta mesura implicava no inscriure jugadors ja pujats a esborranys a 'La Liga Manager' amb salari a l'entorn del mínim de conveni col·lectiu", amb la qual cosa es va considerar que es trencava la segona de les condicions anteriorment exposades. "Aquesta va ser la raó per negar la inscripció d'Isaac Cuenca i no una altra", s'assenyala al document.

Tot i això, el CF Reus va pujar el contracte del jugador Isaac Cuenca a la plataforma el 31 d'agost a dos quarts de 2 del migdia. "Contràriament al que s'ha dit per part del CF Reus i del jugador, des La Liga no es va qüestionar que aquest hagués signat el seu contracte en les condicions que afirmaven signar-les", s'ha manifestat. "El que La Liga va impedir és que s'incomplissin les condicions per poder inscriure més jugadors per sobre del límit salarial, fitxant-ne un de nou i deixant fora els ja pujats a esborranys a la plataforma, que sí que complien amb les condicions requerides".

La Liga ha assegurat que tampoc són certes "les afirmacions abocades en alguns mitjans de comunicació" sobre la impossibilitat de Cuenca per jugar en un equip de l'Estat. A dia d'avui, "el jugador està en disposició de formalitzar un nou contracte amb qualsevol equip espanyol, en tractar-se d'un jugador en situació legal d'atur, d'acord amb els disposat pel reglament general de la RFEF". La Liga també s'ha queixat de les pressions rebudes per part de l'AFE perquè s'acceptés el fitxatge del davanter pel CF Reus "davant d'altres jugadors que havien estat contractats amb anterioritat amb un salari acceptat per a la seva inscripció".

El comunicat també valora l'operació que va suposar la marxa de Lekic al Cádiz CF. "El CF Reus va arribar a un acord amb per vendre'l", s'ha indicat. A canvi, el club gadità havia de cedir Carrillo a cost zero per al club del Baix Camp, però "les normes del control econòmic especifiquen que, encara que un jugador sigui cedit sense cost, el seu valor sí que computa per al càlcul del límit salarial, de manera que aquesta cessió no es va autoritzar". El CF Reus va reclamar davant del comitè que s'ha de prounciar dijous, i aquest "va donar la raó a La liga".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics